Friday, August 31, 2012

Thursday, August 16, 2012

dj & syawal 2012


HAPPY HAPPY AIDILFITRI lagi !
Bimbang2 tidak berkesempatan. mungkin terlalu gembira beraya nanti.
saya dahulukan ucapan syawal yer =)
ala2 hantuan raya, speech pakai gambar sendiri lagi.
maaf zahir & batin yer. ikhlas dari hati.
pada yg terasa dengan diri ini, saya susun jari mohon maaf dari hati.
tak kira terasa sendiri, saya tahun atau tidak tahu, terima lah maaf dari saya.
memang jarang disebut dek mulut ini tapi itu yg saya maksudkan dari hati.
sekali lagi maaf zahir & batin =)


Today, classmate buat photoshoot raya. tapi x sempat edit.
apa pun enjoy the wiew. haha.








SALAM LEBARAN BUAT SEMUA UMAT ISLAM SEDUNIA.
SALAM SYAWAL, SALAM AIDILFITRI.
MAAF ZAHIR & BATIN.

see you soon =)


it.is.just.a.blog.
-syazwanti saidur-

gimik iftar =)


wa suka nak kongsi cerita iftar wa dengan geng2 makan wa..
tapi story letak pada visual sahaja lah yer, seperti di bawah ini =)



buka posa dkt hotel L.A Tawau.
bab sevis wa bagi 5/10. awuuu naa. hehe.sorry.

itu psl sempat klik dkt luar hotel je. kt dlm sibuk ketawa-kan diri. haha..

taaraaa! tengok adik2 manis pose dkt carpark lah pulak.
next.....


Okay kali ne cerita memeriahkan jemputan lecturer ke rumah tuk buka posa,
siap terawih sekali. tq for the invitation mam. it's so sweet for my ramadhan.

kite baca yasin 1 classmates, siap ada jemputan ustaz2 lagi.
dak ker aman telinga mendengar suara imam2 muda. hehe. ayat mu kak oi...

aha! dah kenyang beribadat & makan..masa utk pulang...ke asrama. haha.
okay macik. next story!


Oh yang ini pun sweet jugak. bila namanya classmates...iftar memang cun.
pic di bawah adalah yg terpilih. haha. yg len x mampu upload ler.

adik2 manis mmg suka begini. main gambar lepas mkn.
konon tunjuk manis yg xberapa nak manis. haha.


sepanjang ramadhan tahun ne, ne lah insan2 yg wajib ada bila outing for iftar.
tengok saiz pun kau tahu kenapa kan..hehe. yer drg suka makan. i pun join sekaki lah.
bak ayat teman gua yg sorang ne 'bukan selalu pun wa". hehe.


so, habis cerita iftar. besok bakal berjumpa dengan insan2 yg dirindui sentiasa.
jumpa org umah, jumpa nenek, jumpa babies suma...haha.
till then, happy ramadhan for all. semoga syawal sempat menjelma untuk kita semua.
peace =)


it.is.just.a.blog.
-syazwanti saidur-


Saturday, August 11, 2012

tempatku meminta;


Seringkali ia dipanggil EGO. selayaknya ada yang menggelar ia dendam. mahu dihampar bagaimana hati ini untuk aku beri penjelasan sejelasnya. semua yang manusia rasa bila terluka hanya meninggalkan luka yang tidak mahu dilukakan lagi. berat hati kamu melihat, berat lagi hati yang menerima. EGO yang hadir ini bukan untuk maruah sepastinya. dengan luka yang ada, kecil atau besar EGO ini lebih layak disebut sebagai self-respect. andai aku hilang hormat pada diri dan tidak mampu menjaga hati lagi, kehilangan kali pertama akan berulang berkali-kali lagi. Without this self-respect, aku mungkin akan berlaku lebih kejam pada kamu, aku tidak mampu menyimpan untaian luka sebagai insan perantau yang lebih dasyat dari ini. yang terasing hanya mampu memandang, jarang mengundang untuk kebaikan. cukup dengan ruang yang ada kita masih mampu bernafas. moga membuka lebih ruang untuk terus bernafas. mohon kekuatan untuk bertahan. cuba menjernih segala luahan. untuk sekelumit sayang yang masih ada dalam hati ini, biarlah ia begini, moga masih bisa bertumbuh dengan masa, bukan dengan paksa. maafkan aku andai aku menyiksa. tiada niat semata-mata. tanpa sedar, ia memakan masa. tiada mampu lagi untuk buat kamu bahagia, hanya mampu mengutus pada-Nya sekalung doa.


it.is.just.a.blog.
-syazwanti saidur-


Sunday, August 5, 2012

oh my dear *

Dear Parents –

...yang saya sayang sungguh2. i love you both sangat2. =)

Dear siblings –

....yang sungguh annoying bagiku tapi aku x pernah sanggup jauh hati dgn kalian =)

Dear friends –

...arigato for still knowing me. be happy okay? hehe.

Dear best friend –

....thank you for all the smiles. sangat2 berkesan dari hati yang tagap bak buluh betung. haha. you guys are like a permanent marker and also my liquid paper. bluweekk!

Dear boyfriend –

......i wish you are more than a boyfriend.

Dear ex –

......let's build our life separated, but we still can walk on the same street what. kalau asyik2 dgn pehaangai 'unfinished' dgn cerita cinta yg dah tamat, sila lah bawa2 finishkan yer.

Dear school –

ooh! gonna see u everyday for the rest of my life. saya suka sekolah of coz. *wink

Dear crush –

......bab2 crush2 ne aku baru buka kitab. sapa ala2 maher zain tuh sila perasankan diri. kalau you lalu memang saya akan senyum sampai bahu. kahkahkah!

Dear favourite singer –

.....skrg suka maher zain, punya lagu2. encek maher zain mmg nampak nice. luluh pandangan mata kaum hawa sebab dia dah 'bersetia'. haha.

Dear old me –

....saya rasa you belum ckup tua kut dlu. itu psl you x enjoy life. budak2 sungguh. haha.

Dear myself –

.....i love you more than what you know.

Dear future me –

....please be nice okay?haha.

Dear life –

.....jum hidup bersama2 dlm dunia yang fana ini! yehhaaa. =)



it.is.just.a.blog.
-syazwanti saidur-

Ramadhan 2012

pic pinjam =)

Aku masih hidup dalam Ramadhan tahun ini. juga yang tengah membaca entri ini. hehe.
Allhamdulillah =)

  • Aku dalam mood kenyang lepas sahur. juga dpt teguk fevret nescafe. series padat pernafasan wa skrg. haha. so sambil2 dgr lagi sami yusuf....wa pun bukak lappy then mula berkata2 dlm hati & akhirnya tercatatlah entri ini.
  • Takda apa juga mau story skrg ne. saja terasa mahu jenguk blog wa. lepas sahur selalunya wa katik2 mesej sambil diam2 ats katil. bahasa pasarnye 'kasi turun nasi d perut' org bilang. haha. Then lepas bersujud, wa akan sambung tidur. time hari minggu mcm gini selalu lambat bangun tidur. susah hati lah mertua wa mcm gini kan? hahaha!
  • Bytheway, part Ramadhan honestly wa paling excited bab sahur. wa sendiri kurang faham kenapa. tapi wa rasa sangat istimewa dgn dunia sahur. nikmat berpuasa lepas sahur buat Ramadhan wa sangat bermakna. jgn slh phm dok pikir wa igt makan sja. well technically yes. haha.
  • Sahur buat wa rasa tahu bersyukur setiap hari. seolah mengingatkan wa sedang diberi nikmat yg akan ditarik semula very soon. walhal puasa itu ada masanya untuk berbuka. andai saja tidak sempat bertemu dengan masa berbuka lagi, setidaknya wa bersyukur untuk segala nikmat dari-Nya. series wa cerewet bab mkn sahur. tpi sampai bila mahu jadi cerewet kan. maklum saja diri wa ne paling pelat bangun subuh. tapi untuk sahur, wa gerak gempur tahu?hehe.
  • Cicit kepada hati wa berkata2, xpa...boleh berlari perlahan-lahan. =)

p/s: entri wa ini kali lah. sedikit direct. maaf jika ada kejengkelan.


it.is.just.a.blog.
-syazwanti saidur-


Saturday, August 4, 2012

benar, sukar;


saat ini aku kira aku berfikir dalam keadaan sangat waras untuk memberitahu apa yang terbuku di hati aku. duhai blog, aku kira lagi mudah untuk aku catat di sini kerana terlalu payah untuk aku menyusun bait-bait isi hati secara lisan. semua serba tidak kena. hakikatnya, keduanya tiada beza. payah di sana, payah juga di sini.

"benar sakit yang ada dalam diri adalah kerana kebenaran. sakit pembohongan dan kekecewaan yang ada dalam dunia ini tidak setanding dengan kebenaran. entah kenapa dengan kebenaran dalam diri juga boleh menjadi sakit. sedangkan ia benar. seharusnya biarkan ia menjadi benar sahaja. siapa aku untuk menidakkan kebenaran itu. sedangkan aku sendiri tahu tiada pemadam untuk coretan kebenaran dalam diri, dan tiada juga pena yang mampu mengukir kebenaran itu."

p/s: manusia tahu apa yang benar tetapi selalu membenar apa yang sukar.


it.is.just.a.blog.
-syazwanti saidur-