Monday, July 30, 2012

speaking about respect & love


wonder wonder myself in this case.
aku hidup ikut jadual atau jadual yg ikut hidup aku?
hopefully di sebalik kesibukan apa pun kita masih ada kesempatan untuk menoleh ke sudut yg pada zahirnya kosong tetapi batinnya bebas perkara bohong.
harusnya hargai dari hati meskipun gagal ekspresi bertampak seni.

so hear this my p/s:
imsorryfornottellingyouthatiloveyou,butlovingyoufrommyheart,respectingyou.

it.is.just.a.blog.
-syazwanti saidur-

Sunday, July 29, 2012

diari 1 page =)



Hellow warga dunia =)

Setelah sekian lama...jadi begini akhirnya.
jangan kita panik semacam ye.
aku saja bagi intro sumbang di situ sebab dah lama x update.
cintan cintun hari2 aku yang lalu x lari dari kisah sekolah..study..taks..
nama pun masih SETUDENTE kan? hehe.

Wa lama x update sebab sibuk dgn school projects.
wa buat projek PPDa, anjur ceramah jenayah& seksual, also the big project which is..?
Kem Motivasi Jati Diri Tahun 5, 1 agenda yg sdh mengajar aku banyak perkara especially about the meaning of CARE of each other.
so we can live safely. =)

Dengan budak2 ne jiwa aku rasa lain mcm ckit...
aku cepat rasa.....bahagia. walaupun pada hakikatnya aku x buat drg bahagia. haha!
nasib kau lah bertembung dengan diri ini kan. nyesal pun x guna.

Selesai dengan projects.wa masuk study balik.
maklum baru lepas habis tugas luar, so wa bermalasan lah jwbnya.
kena2 g bulan puasa...wa jaga tenaga sungguh. hehe.
nikmat puasa tahun ne lain ckit wahai warga dunia sekalian...
semacam aku cukup dewasa utk puasa 80 hari. haha..kau phm2 la mksudnya tuh.

Wa sudah balik umah! hoyehhhhhh melayang tinggi2! hehehe.
sempat lah ber'agenda' puasa dengan family tercinta. bahagia. titik. hehe.
wa sempat jumpa anak2 buah wa. hehe lagi.
lepas tuh kan....hahaha..rahsia. hehe banyak2.

sekian saje cerita saya pada hari ini. kita jumpa lagi lain kali. yehaa!
Salam Ramadhan buat warga dunia sekalian =)
Assalamualaikum.



it.is.just.a.blog.
-syazwanti saidur-


Sunday, July 8, 2012

dua jalan;


Salam =)

Bila ahad dtg, rmai naik rimas sbb besok nye kena btugas. itu biasa. Ak cuma tinggal 2 minggu je lagi dkt sekolah. pastu masuk ip balik. perasaan aku semacam "allaaaaaa..."hehe. mcm gitu lah manusia kan...kalau suka ketara lah sukanya tuh, kalo x suka jelas lah perasaan x suka itu. but still we know how to survive kan? suka x suka tetap redah. sebab kita tahu, jalan yg kita x suka mungkin mmbawa ke jalan yg paling umphhh! haha! ciou.


p/s:
bila ada sesuatu yg tidak terluah kerana jika diluah hanya memudarat situasi, maka jalan terbaik ditelan saja. sudah ditelan hadamlah ia. tapi belum tahu hadamnya membawa 'penyakit' atau sebaliknya =)

it.is.just.a.blog.
-syazwanti saidur-

Sunday, July 1, 2012

bola kah aku?

aku kira kita tuju gol yang sama.
mengapa kita bermain di padang yang berbeza.

mungkin kita berpangkat penyerang.
mengapa bertubi serangan sumbang.

selama ini kita buka ruang pertahanan.
mengapa kita berdiri di luar garisan padang.

adapun wisel itu berbunyi bila masa kita tamat.
mengapa masih juga berlari keliling tempat.

aku pakai jersi berlapik.
aku fikir aku ada kaki.
lalu aku entah benar entah tidak.
mengapa pijakku sekejap di bawah sekejap di atas.



tahu-tahu jersi aku jadi perhatian.
ada musim aku merah.
ada musim aku kuning.
ada waktu aku biru.
jersi aku langsung tidak serupa.

dek jersi tidak bernama.
aku lupa sandaran tinta.

aku bukan pemain. aku bukan penyerang.
aku bukan pertahanan. bisa mana mengadili?

langkah aku ke kiri, ke kanan.
tiba-tiba aku pandai terbang sendiri.
meraih posisi meriuhkan suara mimpi.

-syaz1tea.12.09p.m-


it.is.just.a.blog.
-syazwanti saidur-