Tuesday, February 21, 2012

Monday, February 20, 2012

Wa di sini!


bila aku sudah berkehendakkan sesuatu, banyak musabab yang aku perlu tahu.
bila aku sudah renyai dengan perihal itu, aku tambahkan lagi rasa ingin tahu.
dan akhirnya aku dapat tahu bahawa itu sebenarnya bukan rasa ingin tahu.
tetapi hanya satu gerak bisu..sedang menyandar di balik bahu.


Hah! itu muqadimah hari neh. jgn alg2 ayat kaw. haha.
Assalamualaikum rakyat jelata dan jelita.
Ini masih wa yg sama. cuma ada sibuk sikit. naik pgkat jadi cegu sekolah kena rajin2 keja kan..wlupun lum bgaji bersih. hahaha. Yg pasti wa happy dgn sekolah wa. Skrg tgh busy ngn training netball budak2. Esok game dorang. apa cerita pun wa x pasti. hantam saja lah labu. kalo sodap, nikmat lah..kalo pahit, ditelan harus bah! hehe.

By.the.way xlama lagik cuti sekolah kan.seminggu jo.wa decide balik umah! waahhhh mcm berita gempak neh! haha. wa rindu family wa..=)

so itu saja buleh wa cerita. wa mengantuk siot. lain kali wa dtg lagik. huhuk. semoga sume happy selalu!


it.is.just.a.blog.
-syazwanti saidur-

Friday, February 3, 2012

tumblr wa




Wa bukak tumblr ini hari. Entah hangin hapa tah wa bergoogle jumpa website tumblr, terus sign up. x r gempak betul berita bukak tumblr ne tp bgi wa ckup baik tuk diri wa..yg sgt spesifik aktiviti nye.Wa try fikir positif lah. y not aku geledah empire internet ne..kwn2 wa laju bukak tumblr. Enjin wa lambat stat lah. hehe. Kira2 timing menggeledah ne ckup sesuai...ngam lah sgt dgn umo. umo 20-an sekali je dtg kan? ke buleh top up? hahaha. aiseh pakai alasan umo kau lah konon?? hehe. So wa pun decide main tumblr. share my thoughts n others. Bak kata pujangga jaoh b'jalan luas pemandangan lah katakan...Pepatah wa pulak, lgi manyak wa baca makin t'bukak lah kepala wa ne...bukan bukak kepala yg magik2 tuh ye, alaaa...mcm cikgu aku cakap masa dulu2..bykkan membaca, byk jugak ilmu yg kita dpt. *wa x suka membaca tp wa ckp dkt bebudak wa dlu hobi wa mmbaca. (sbb wa xtau apa hobi wa selain tido). tapi skrg wa insaf, wa akn buat hobi tuh. haha. siyes. bukan baca buku, baca laman sesawang. hah ambik ko bahasa lurus. kasi sawang info kepala aku neh. biar melekat ilmunya. kohkohkoh =) 
wa mintak tunjuk ajar ye;
http://syaz1tea.tumblr.com/

p/s: Nulis pjg2 ne dr tadi kepala aku fikir mama wa je. rindu yg tersangat rindu.

it.is.just.a.blog. 
-syazwanti saidur-

Thursday, February 2, 2012

mood lembik.


Not feel good right now. wa dpt selesema yang mencengkam sel2 muka dan otak. alhamdulillah =)
Mungkin cuaca agak tidak keruan dlm seminggu ne. slh cuaca? pdhl antibodi aku tetiba expired. aku lupa minum susu. haha. Hari ne wa dgn geng praktikum wa golek2 bandar, beli itu ini tuk lesson plan. bahang dkt bandar wa ckp sama lu, xdaya wa mengeluh deeh..hanya mampu menahan terik ckit2 je. hehe. selesema lah sakit yg buat aku nyampah betul, kena pakai tisu cni cna. yaaaa oi..sebut tisu, aku bru teringat yg aku lupa beli tisu. masak lagi lah baju wa. haha. aduhai..cik sema (selesema) ne punya pasal, mood wa jadi lembik, masuk kelas pun aku jadi baik semacam.. "ok..buat lah keja tuh, xpa siapkan je keja cegu tuh...". padahal kalo mood baik punya, "kosongkan atas meja skarang jugak!" hehehe....refleksi diri. hoho. pasai tuh kut aku dpt anugerah 'mood baik' ari ne..supaya students baru aku x sakit telinga. hahaha....

 p/s: wa mls dah teriak cni cna..kalo budak xikut arahan, wa diamkan diri..wa pakai jelingan maut punya..hehe.ada makna. jimat suara, melambatkan simptom pekak budak n xmenyakitkan hati. haha.

it.is.just.a.blog.
-syazwanti saidur-