Monday, January 30, 2012

3 bulan punya cerita

 gambar dipinjam..=)


Hah! ne dtg dah 3 bulan punya cerita. bukan pregnant ye! 3 bulan wa berpraktikum lah..first day lapor diri dkt sekolah ari ne.wehuuu best! best dishesnya. haha!

Hari ne lugai2 je dkt sekolah. Wa ganti kelas sekali, lepak kantin 2 kali, pusing toilet 2-3 kali, lepak bilik kaunseling berkali-kali..hehe. then wa balik jumpa katil. 

Jadual mgajar lum dpt gik, very soon of coz.  Wa suka lah bila tengok budak2 sekolah. drg happening semacam. Oh, sempat jugak wa imbas cerita hangat adik2 kicik ;

"wei, ditampar dia oleh bapanya.." kata budak kicik A.
"iya..?" kata budak kicik sorang g.
"siapa yg ditampar?????" hah part ne aku tiba2 menyampuk.
"NADA CINTA =)"..jawab budak kicik A.

Siyes wa ckp muka budak2 tuh b'bincang. sygnya aku interrupt. aku t'lebih prihatin kut, menyampuk xkena topik. hahahaha! aku kureng suka tgk 'nada cinta' tuh. tapi mama aku fan tegar 'nada cinta'...hehe.

Lagi satu, masa wa ganti kelas..sorang budak tanya wa, "cikgu suka warna apa?"....wa pun slumber jwb orange. "kenapa cikgu suka warna orange?"....wa lagi slumber jwb "sbb orange menyakitkan mata, tapi x menyakitkan hati". 10 saat pastuh wa heran sendiri dgn jwpn wa! kahkahkahkah!

Besok pegi sekolah lagi. hoyeh! =)

it.is.just.a.blog.
-syazwanti saidur-

Saturday, January 28, 2012

081 darjah.


Kepala saya mcm sudah pusing 180 darjah. bingung kiri kanan. 

p/s: duhai belog, wa lalu sekejap saja ye. 



it.is.just.a.blog.
 -syazwanti saidur-

Monday, January 23, 2012


Malam ne masuk malam ke-4 aku tinggal hostel, x balik cuti CNY. 
Buleh tahan jugak style baru aku ne. Style berat hati namanya..sapa suh thn diri dkt hostel. hokhok!

Jadi hari2 aku dlm 4 hari ne..aku byk tido, byk lepak...hjt kuar exercise tapi sang hujan pulak dtg bertalu-talu. Asal aku mo kuar ada jak gaya hujan yang turun..kjp mcm salji, kjp mcm nangis..mcm ngolok2 pun ada. haha!

Next week start praktikum. Dpt jumpa bebudak sekolah g! hoyeehhhh! tp yg x siok nye...kena wat intervensi..tuh yg aku dok bingit buat proposal ari tuh..sgt2 lah menusuk ke kalbu bg budak bru belajar.
 Glad sebab da lepas fasa proposal. Hujg tahun g present gik! haha. adat belajar lah katakan..e'eh bukan ada graduate erk?? ceh mkn sndri ayat kau.

Aku baru habis nengok Ombak Rindu. trip aku mmg lidut ckit. haha. aku suka sbb ada ending. Cerita yg xdak ending ne, aku mmg naik siput. sia2 dpt ending word jugak. haha.

Ok ar, lain kali story gik.
Happy CNY to all! =)

p/s: call still not coming. tp coti tetap layannnnnnn......


it.is.just.a.blog.
-syazwanti saidur-

swing swong


I miss someone really. Wa sedang menunggu call yang tidak akan terduga masanya oleh diri wa sendiri. 
Wa buleh call dulu tapi wa pilih untuk tunggu. Wa x harap penantian wa berbaloi, cukup untuk wa tahu wa seharusnya menunggu atau tidak. Cuma satu jawapan saja yg wa perlukan. Ya atau Tidak. 

Persoalannya.....kenapa wa masih menunggu walaupun pada hakikatnya wa sedar kemungkinannya cuma 0.01% utk dpt jawapan Ya.

It's complicated for this person maybe.
Mungkin wa yg buat ia jadi complicated.

mood swing swong.

it.is.just.a.blog.
-syazwanti saidur-

Saturday, January 14, 2012

Budak datang ngadap proposal;


Oraaay, hidup dj (wa) skrg bergelumang dgn proposal (AR) yg kena bentang next week.

Hendak kata A+  punya proposal, bapak aku pun buleh pengsan pasal bangga lebih dkt aku. in fact aku cibai je proposal neh..SAYA BUDAK BARU BELAJAR PASAL PROPOSAL.haha!

Wahai bapak ku, ini bukan alang2 punya proposal..xpakai mas kwin ne..ini pakai hati..NEURON pun byk pakai jugak. haha...

Tapi hrp2 masa bentang nanti wa pakai RASIONAL punya gaya..kalau pakai hati, leleh lah! haha..

Wa deal dgn apa yg ada dlm hotak wa skrg...semugaaaa bahagia hendaknya yer.

Saya budak baru belajar, kalau proposal salah hrp tolong diajar, ayat2 tuh jgn kasar, takut kami kesal.
hehehe....



it.is.just.a.blog.
-syazwanti saidur-

Tuesday, January 3, 2012

im back !


Aku di sini semula...my final year, 2012..tahun depan masuk alam cegu.  hrp2 lancar lah...
Perjalanan wa naik bas hari ne wa ckp sama lu amatlah memenatkan...

Jadi wa lelap mata dulu....=)



it.is.just.a.blog.
-syazwanti saidur-