Saturday, November 10, 2012

Finally.



 .......berakhir juga pengajian sebagai seorang pelajar IPGKT......
tapi perjuangan?
baru bermula!
=)

let's meet the last moments in IPG....

 my gojes teachers-mate, nurul mazni :)

randomly with smiles.

 my fluffy roomate :)

 my beautiest friendship :)
 
meet the gojesiest classmates :)

 and also here :)

 till then, see ya!


it.is.just.a.blog.
 -syazwanti saidur-


Sunday, November 4, 2012

my words.



 my words
CAN BE PREDICTABLE AS WELL AS UNPREDICTABLE
depends on how you look at them.
eyes to eyes
heart to heart
eyes to heart
heart to eyes
or maybe with both blind heart & eyes.
 

it.is.just.a.blog.
 -syazwanti saidur-


Monday, October 29, 2012

Home versus Campus


 Assalamualaikum =)

Sebelum terlalu telat, ijinkan aku mengucapkan Salam Aidil Adha.
ok selesey yang itu.

Sekarang cerita melayu pulak. hehe.
aku selamat sampai dkt campus jam 4 tadi.

Rentetan kisah bercuti selama 4 hari ne..aku titip cerita sebagai refreshment..bukan sejenis hidangan atau santapan yg buleh dimakan..tetapi sesuatu yg aku flashback sejak aku start study d campus ne. Perkara2 tersebut ialah:-
  1. Bila aku sebut tentang perasaan, tidak pernah sekali pun aku excited balik semula ke campus. balik umah aku counting baek punyaaa. asal balik campus perasaan jadi meleset seperti melesetnya eknomi pd zmn dulu kala.kena usaha utk kc naik balik itu perasaan...nah itu cerita perasaan...ada byk lagi ne.
  2. Kalo balik umah...aku selalu bawa 1-2 luggage..besar kecik x kira lah. tp bila balik campus luggage masih jugak menteen 1-2 tapi plus bakul kecik2 yg berisi makanan. haha! mama aku jugak yg penat buat bekal tuk aku. pastuh bila smpai campus, mama aku akan tnya 'ckup jugak mkanan kamu?'..hehe. itu mcm soalan perli pun ada mak....^ ^
  3. Pastuh kan...tiap malam sbelum tiba saat kembali ke campus...aku akan nervous semacam. kalo flite aku petang esok..haa smpai ke petang esoknye lah aku nebes! bila nebes aku ada rsa mcm mahu muntah...mabuk2 ke hulu ke hilir..aku pusing2 1 umah cri benda mau buat..pastuh perut aku rasa kenyang....sampai begitu hebatnya penangan balik campus.
  4. Bila sampai masa balik campus..aku balik2 pesan diri aku...bangun lambat2..tinggal flite pun xpa! tapi cibai punya kepala.....tau2 aku nebess...mesti bangun awal punya. bila aku pura2 sambung tido, mata aku kebal tetiba! haiya...sekewa you know.
  5. Lagi bila otw p eport..perrgghhhh! perasaan wa bukan main hancur lagi! mcm dihantar pergi tak kembali pun ada.. hehehehehee! aku mesti duduk diam2 dalam keta spjg otw p eport. aku pun xtau r...eport ne bagi aku feeling satu mcm. it's like u going far far away! pdhl kk-twu 50 minit je. tuh belum kk-pakistan lagi! hahahahah!
  6. Bab packing pun aku lemah. benda packing2 ne....memang aku x b'semangat. kalau buleh mcm mna aku pegi mcm gitu lah jugak aku balik. hahaha! sebab aku x suka bwa byk2 beg. bila haruss maka aku akan packing seminimum mungkin. aku igt aku penah ckp dgn bestfen aku dlu msa naik gunung 'aku jenis yg x suka usai brg yg tinggal....kalau dah t'tinggal dkt blkg..aku biarkan.' 2 minit pastuh btol air aku jatuh beguling dkt blkg..then dia ckp 'kau kata kau biarkan je kalau brg tinggal dkt blkg'...aku jawab 'ini bukan barang...ini keperluan'. time kami otw ke puncak, btol air aku betul2 ttinggal dkt kabin...naya lah aku patah balik. aku terus daki smpai puncak tnpa air minum. keperluan/bukan keperluan, kalau benda nak tinggal....dia akan tinggal jugak. *wink
  7. lagi.....aku krem dah. mesti baca buku. besok exam. wish me luck. =)

it.is.just.a.blog. 
-syazwanti saidur-

Saturday, October 20, 2012

mesejku..




Sedang menikmati SABTU!
 enjoy urs!


it.is.just.a.blog. 
-syazwanti saidur-


Tuesday, October 16, 2012

okay!



  • 1, 2, 3 start!
  • kepala aku da kata 'buat keja kau tuh nong! jgn tangguh2 lagi..' nah degil kau mcm cacing (tah apa2)!
  • main kejar2 masa lagi okay! memang besttt giler woo game kau 'main kejar2 masa'. perghhh..
  • malangnya, mata aku benar2 lemah malam ne.. jadi siap cursing diri, aku kena tidur lah. kalau terus bebel dlm hati, aku naik gila laaa...*aku cuma dlm keadaan di mana kepalaku terasa sangat tidak ringan. selamat malam bulan, selamat malam bintang.

ps: satu benda yg bjya yg aku buat sebelum tidur mlm ne.....im done iron baju kurung! yes. also b'fesbuk kejap. also update blog kejap. tidurlah akal....sekejap jak! besok bgun subuh. isi perut like a king.

it.is.just.a.blog.
 -syazwanti saidur-

Sunday, October 14, 2012

الحمد لله




sometimes words are not needed.


it.is.just.a.blog.
 -syazwanti saidur-


Dear Oct.


Hey October!
i like you somehow.
then, should i get married in Oct too?
kahkahkahkah!
 no yaar..im fine with any months.
as long as i get married. hoho.


here...
because im going home soon. so i like you.
 i barely remember what u did for me. saya memang suka 'tidak mengingat'.
kecuali for exams sebab...helllloooow, they r questions! hehe.
kalau exam start with answers...i bet manusia mesti hebat menimbulkan soalan.
*angkat kening 2 kali.
but, can i just say i still like them..?i do.
sure u remember what i did to u, right? well, i like it too! haha.
just send me home soon okay?
i like u more n more then.

ps: aku sedang rindu pada mereka, hamba Allah, yang ada di sana.


it.is.just.a.blog.
 -syazwanti saidur-


Friday, October 12, 2012

friday again, Alh.

aku tak menangis lagi hu hu hu
ku masih bisa tertawa ha ha ha
walau kau telah lukai aku
 nenek bilang kuattt.....kuattt!

it's a song. malay song. indonesia actually. it's cute u know. 
wali band if im nt mistaken ya?
tengah dengar lah ne sambil mengarang di laman muka buku. perggh.

hokey! kembali kita kepada Jumaat sekali lagi. Alhamdulillah.
jadi renung2kan Jumaat anda sekelian ya.
byeeee!

hahahhaha! bengang lah tuh...
belum bye2 lagi lah...
story Jumaat wa kali ne.....
it's awesome!
everytime i woke up in morning (bukan tuk pegi kelas pdahal ada class)...
 aku rasa happy gila2!
ya memang ini keja gila. gila sedar diri kataku.
so, hows ur friday?
gila sedar diri macam aku jugak? hehe.
ciou!


ps: ne kali betul2 ciou eh. haha! im missing home..badly wanna go home. 
ticket pula msa rya haji. aku tahu penantian balik rumah akan berbaloi bila rindu-rinduan! kahkahkah!




it.is.just.a.blog.
 -syazwanti saidur-

Wednesday, October 10, 2012

tidur oh tidur!

 

uh. tidak juga. no no.  i think most of us pikir hal yg sama jugak. cuma bezanya berapa kerap?hehe.
kalau hang tnya aku, maka betol lah tindakan hang tuh sebab aku expert kira tido!
bila aku buat aplikasi calculation 'mati-matip' (suku kata anak buah aku.....)
"semalam aku gol kejap ja, petang ne smbung 4 jam..nt mlm tido lmbt pun xpa..asal siap top up ari ne'
contoh gini lah.....esoknye wa ada kelas mcm biasa..
jadi mlm ne wa siap2 iron bju, susun buku/beg ikut jadual kelas..pergghhh! yg ne kau jgn pecaya.
bila smpai masa landing...pastuh guling punya guling mata x tidur2 jugak. 
bak kata kwn2 aku 'aku minum nescfe kan semalam'
dosa nescfe yg semalam jd mgsa. haha. balik pd cerita...
bila jm tido dah minus, wa sebagai insan biasa dgn bijak kepalanya akan otomatik plus plus waktu tido supaya ikhlas hati bangun esoknye. hwahwahwa!


bukan apa...bila jadual aku memang x anjal, tido adalah carta teratas yg akan ada dlm kepala aku.
*kadang2 tuh, bila anjal pun aku pilih tido jugak!


aaahhh kiranya kira waktu tido ne ikut sesedap hati ja bah.
bila aku rsa buleh lagiii tidooo....aku bedal tido.
 bila roh2 dlm kepala aku dah agak2 bising, apa lagi, bangun lah! 
jgn buat pekak tahap kinabalu. karang dejavu. jd movie terlaris tahun 4005 pulak. haha!
 
For long life punya kisah, kemahiran analisis ne memang sangat berguna. untuk ramalan masa depan katanye.
tapi untuk satu hari punya kisah, don't analyze at all. untuk senyuman hari esok kataku. hehe.
nasihat kpd diri sendiri, mana buleh lebihkan kerja, pastu kurangkan tido! 
cenggini la....kita tukar sikit..give a balance for both okay!
kalau2 agak2 tido tuh menyakitkan hati sendiri sudah...maka kurang2kan lah tido anda.
renung2kan. hahaha! selamat berikhtiar hidop!


ps: bab kira2, calculator pertama dlm hidup wa adalah 'manusia'. 
mak, 178 drb 2 berapa?
mak, 5 ringgit cukup ka beli 4 paket gula???
siyes mama aku campin  kira!

kalau aku gubal soalan matematik menang neh!
tapi skema jwpn 'ikhtiar sendiri lah yerrr'. kuang7x!

it.is.just.a.blog. 
-syazwanti saidur-

Monday, October 8, 2012

lambat2 lah lagi...



Wife  : Why are you late?
Hubby: There was a man who lost a hundred dollar bill.
Wife  : That's nice. Were you helping him look for it?
Hubby: No. I was standing on it.


 aissssehh!
kalau anak buah aku dah reti bca english karang, mmg ajaib semua duit aku.

ps: credit to http://bestquotesfb.blogspot.com


it.is.just.a.blog. 
-syazwanti saidur-

Friday, October 5, 2012

till yesterday;


Dear pacek, macek, uncle, auntissss, girlishhh & yg x berapa nak girlishhh.....

You agree kalo i kata hidup penuh ujian? mesti lah sebab dah ramai org kata pun sebelum ne...
 ada ujian mata. ujian telinga, kaki, & daki2 suma pun buleh jdi ujian hidup.
 Pagi ne bumi sekitar aku sangat mendung. kelabu. sangat kelabu. juga berair. ujian kah?nikmat lah!
Lagi nikmat sebab pagi2 minum milo panas. bukan pulak nescafe. (hari ne berbeda)
Harap2 hari esok lagi berbeda. mungkin aku sudah kurang suka dengan rutin yang ada.
Jadi aku mula buat benda2 lain. tidak jugaklah luar biasa yg ada superpower.
sekadar kuasa magnetic 0.8 skala ritcher saja. (bab nombor memang aku paling 'pandai')
Hari ne terketuk pulak kepala aku tuk update story life aku..kira mcm summary lah.
Cerita private belum buleh masuk buku sosial ye. naif sungguh kata2 yang aku keluarkan nanti.
kang x setaraf dengan level guru pulak!
So kita cerita basa basi saja.

Campus life!
  • aku ada kira2 4 minggu je lagi...alhamdulillah belum mau mati lagi....4 minggu lagi keberadaan aku      di kampus (IPGKT) setelah 5 tahun dekat sini. macam aku grade SPM sekali lagi lah ne. =)
  • jadiiiiiiiiii bila bab2 graduate ne...family aku memang paling suka. aku lagi lah suka.
  • 5 tahun beb tinggal maktab. macam da jadik. kalau xmcm2 jadik, rugi bebenooo masuk cni kan.
  • bab study, aku memang jatuh bangkit jatuh bangkit. yg penting ada p'kataan bangkit. =)
  • moment paling sedap bila buat action research. maklum aku kebencian sikit bab2 penulisan eksperimen ne. dlm bhsa assignmentnya 'tak tahu format'. tp demi graduate for my mom&dad, aku survive-kan action research aku. nasib baik ada team penglipur lara.siap bagi nasihat, suka buat ketawa....bagi pedoman. pedomannnnnnn????? haha!
  • saat2 akhir di kampus..macam2 terlintas dalam kepala. hajat keja sambilan da tertanam di kolbu neh, tapi buatnya belum tentu lagi! haha.
  • apa2 pun yg da jadi selama aku 5 tahun di sini sampai lah hari ne, tiada penyesalan! bak kekataaaa sorang hamba dlm versi aku 'kenapa perlu menyesal utk hal yg da jadi. yg penting ambil iktibar & live well tommorow!'. just aku minta izin bawa pulang yang gembira, aku tinggalkan nestapa, okay?!
  • so dear campus, whatever it is.....i love you.

Friends!
  • Holeeeyoouu....satu kemestian untuk bckp tentang kawan2. istilah friends neh ada macam2 lesson tuk hidup kita. kejap bagi ketawa, kejap bagi air mata. but it's ok, selagi mana ia bernama friends. =)
  • 5 tahun di kampus, tipu sungguh lah kalau tiada apa yang berubah pd diri aku. jelas & nyata. mula2 pakai kasut cibai pastuh btumit tajam, muka asal tunjuk cukup, sekarang make-up satu kemestian (kalau sempat lah), tuh yg nmpak betul beza muka dgn make-up & non make-up! haha...! tp sayang...berubahnya aku mengundang risiko kehilangan kawan. finally aku sudah memilih risiko itu.
  • just like wht i said..tiada penyesalan. when im done, i just leave it done only. bertemu & berpisah adat hubungan manusia. terpulang dengan cara kita untuk menerima. =)
  • but really, i dont make much close friends here. kira org2 kampus neh aku kenal sebagai family kampus. my social status agak kebas ye. bila keja, friends aku b'tambah..kalau ikut rutin huh memang hampeh lah! ada facebook pun aku main limpas2 (bilang org kami). page kopi jua paling siok! haha!
  • in friendship, manusia paling besar dengan hati yang punya perasaan, apa yg Allah izinkan untuk terjadi, pasti akan terjadi....walaupun cuma tinggal sebagai perasaan...yang kukuh hanya persahabatan. =)
  • by the way, good luck 4 everyone!

Love!
  • Hehey..part ne memang kau suka. apa yg buleh aku kata. it's getting better & i just want to cherish my love. unexpected hehe!
  • Kalo memang aku mampu, da lama aku masuk meminang. hahaha! hiperbola okay! harap kau tahan dgn ayat2 orang angau neh. haha.
  • now im 23...next age about 25/26 should be married...okay dad?mom?hahahah! gataiii! toyongggg lahhh...

 p/s: feeling habis study menggunung kalah everest tp assignments masih ada ne. haha!paling memalaskan ialah packing barang. aku bisik sikit ok, 'cuak tengok barang2 aku di sini...tapi aku syg jugak, jadi kemas mna yg mampu lah kan?' hehehe! main tulis jm 8 g, tp post lambat neh. aku tido kejap tadi.kahkahkah! ciou!


it.is.just.a.blog. 
-syazwanti saidur-

Monday, September 24, 2012

Wednesday, September 19, 2012

one of those.


Kawan,
apa yang kau lihat mungkin kau buleh lupa..
apa yang kau dengar mungkin kau buleh lupa..
apa yang kau hidu mungkin kau buleh lupa..
tapi apa yang kau rasa...tak mungkin kau lupa.

aku mungkin bukan sebaik jangkaan firasat kamu.
tangis aku mungkin tiada dengan air mata kamu..
senyum aku mungkin tiada dengan gelak tawa kamu..

andai sekali kau benar-benar perlukan aku...
dengan layaknya aku di situ bersama kamu...
sedalam mana pun engkau jatuh..
aku akan sambut dengan nyawaku.

p/s: 19/9/12

it.is.just.a.blog.
-syazwanti saidur-


Tuesday, September 18, 2012

miss no one.




hope can capture this moment for my kids.
=)


p/s: miss no one. just somebody.


it.is.just.a.blog.
-syazwanti saidur-

Monday, September 17, 2012

akan terus berfikir, sama ada harus memaksa, atau menerima.


" cobalah mengerti, semua ini menjadi erti,
selamanya takkan berhenti"

Sekali aku minta maaf.
jarang ada yang kedua kalinya.
untuk apa minta maaf pada hati yang penuh keraguan.
tidak pernah tetap pada satu sudut.
mendengar bukan satu laluan untuk berpendirian.
benar kata orang tua...
'jauh perjalanan luas pemandangan'
alami sendiri baru tahu situasi perasaan dan empunya badan.
hidup berteman bukan satu gulungan tawa.
tapi satu perasaan berteman.
cuma perasaan berteman.
dan selebihnya mengajar aku tentang hidup berteman.
tidak apa andai engkau tidak memahami.
mungkin tidak merasai.
cuma aku minta jangan ragut apa yang tinggal pada aku.
sekelumit sayang pada kamu.
maaf yang sudah aku beri dan aku pinta sudah membatasi ego diri.
tapi masih engkau tidak mengerti.
jangan minta aku untuk meletakkan diri aku serendah pada imaginasimu.
hakikatnya jika begitu....
kau cuma mahukan aku sebagai satu titik yang tidak bersambung dalam hidup kamu.
satu pesan daari hati....
andai hari ini terpacul dari bibir engkau....
untuk buat pengumuman yang kita adalah sedunia....
pastikan ia lahir dari hati.
bukan semata-mata di bibir.
yang bisa berubah sekelip mata bila debu pepasir masuk ke mata.
yang engkau sendiri tahu bahawa debu itu akan menyusur hilang.....
atau selama ini kau buta akan hal sekecil itu juga?
kalau kau bisa mengerti juga...
debu itu meninggalkan satu perkara...
cerita air mata.
sakit debu pada mata itu akhirnya jadi air mata...
yang menghapuskan sakit.
dan untuk apa yang telah aku alami.....
aku tidak mampu untuk alami sekali lagi......
kerana itu aku tidak bisa mendekati.
kalau kau pernah alami, pasti engkau mengerti.
bukan sekadar berkata mengangguk tanda tahu.
tetapi kosong di hati rupanya serba tidak tahu.
hanya bertapak di minda sebagai nota memori jangka pendek.
jangan bilang engkau tahu semua.
percaya lah engkau tidak tahu sebanyak mana yang engkau fikir.
tanpa kau sedar....
bibir aku berkata seribu...
tapi hati aku masih membisu.

jangan kecilkan ruang persegi sedia ada...
bimbang tertutup dengan ruang2 yang tidak diundang....
dan tidak perlu jadi degil di hadapan mereka...
hanya mahu menunjukkan aku setaraf dengan persepsi kamu...
tapi dungu di hadapan aku.
jangan juga pernah menyangka kebisuan aku selamanya,
kerana ia bisa terbuka bila-bila masa,
pada tempat, masa dan tuju yang sepatutnya.
bukan dibuang merata-rata tanpa tujuan.
untuk sekejap aku benarkan kamu bertapak di hati...
tapi kamu gundah mahu keluar dari hati ini...
hanya kerana cubitan dunia yang aku kira kamu sudah mengerti...
rupanya.......

aku tahu itu kamu.
selama mana ia tidak diucap dibibir lagi...
selagi itu ia tinggal persepsi...
jangan biar ia jadi realiti.
sejauh mana pun kita hidup sedunia...
simpan lah satu kata dalam hati..simpan dalam benak sentiasa.
JANGAN PERNAH HILANG RASA MENGHORMATI
kerana begitu mudah juga....
perasaan akan mati.


p/s:
tiada guna berkata seribu pada manusia yang mengangguk tahu
tapi minda dan hati bertarung dengan tanda tanya
yang disimpan menjadi persepsi, akhirnya jadi hakiki.
bila sang anai-anai bertapak, maka buruklah kayu,
walhal kayu itu tidak pernah mengganggu,
akhinya mati di tangan penunggu.
aku cuma kecewa kamu masih begitu.
dan kamu juga
wahai empunya diri.



it.is.just.a.blog.
-syazwanti saidur-

Sunday, September 16, 2012

Breathing;

Hey guys. here i am. breathing again. alhamdulillah.
Setelah berhempas pulas dengan kajian tindakan...eventually...done.
Hmm..actually not really done sbb kena submit final draft tuk buat buku. hehehe...
But so far wa sangat lega sbb dah siap report..dah siap bentang...
Part presentation yg paling buat wa b'dogup. bukan wa je..sume kwn2 77 yg lain pun b'dogup bedal, buah pinggang usus suma....hahahaha!
What can i say...'welcome to my coll'..baru tau cmne rasa nye. haha!
Maybe tuk korang yg melihat & mendengar saja x rasa benda ne hebat mana pun...
Tapi buat kami yg ada d cni....siap burn out lagi.
It's not because we scared of benda2 rubbish...tapi style study kitaorg want to give the best!
Rasa kecewa tuh ada bila rasa2 mahu give up tuk bagi the best..sebab dah tlampau stress dengan bait2 report yg jadi perhatian utk diBOM. hahaha!
Wa mungkin buleh kongsi pahitnya proses siapkan kajian tindakan ne...
Wa memang xfaham benda sal A.R.....eventually final week bila kena hantar report tiba2 otak tbuka luas...baru faham cmna mahu buat report.
So........i stood up.
Jatuhnya wa sebelum tuh......sampai wa dok igt family wa...especially my mom & dad yg susah2 fikirkan masa depan wa...wa tpksa simpan stress wa tahap burn out je. thats my final. anything after burn out wa xmampu fikir sebab wa kena juga passed A.R.
Also xlupa dengan supervisor wa....dalam sibuk tetap bagi masa layan 'gila2' supervisi. haha!
By the way...wa x kata stress dah abis...pasne ada exam KISSM & final interview g.
Then here i go! this is for you mom...for you dad..for u guys too dear siblings yg annoying.haha!




wa tengah present. panel 1 wa kata....wa mcm buat debate.
yang wa tau wa bckp dkt depan tuh.
tang noktah tang koma entah letak mana dah.
neves tahap kinabalu yuu.
sapa yg dok kata keja jadi cikgu senang, hah!!!
cikgu kau pegi sekolah tinggi2 semata2 nak jadi cikgu kau wey.
wa pun xmau jadi cikgu lu kalau diri wa x da kelayakan jadi cikgu.
renung2kan. yoo!*mood cikgu memang gini.




Haaaa....! time ne lah yg paling dasyat. soal jawab!
memang benar cikgu kat sekolah suke sangatttttt buat soal jwb dgn student kan....
hape ko fikir cikgu x neves bila ada soal jwb ngn cikgu die plak.
well...wa tau wa ada sesi soal jwb...but seriously....
i dnt rmember wht the panel asked.
wa paling igt part akhir soal jwb......kena tembak ngn kata2 ne...
'kemahiran bfkir xbuleh nak ukur lah'
wa ada jwpn...tapi ting tong la pulak loceng.
g pun x baik lwn ckp org tua tau. hahahaha!
i'll recheck on that.




Hello...meet my supervisor.
Lucky got him sbg pnyampai sijil. he deserved wlpun dia buat muka tkejut kejap.hahaha!
Dia dok senyum je time wa membentang. mcm yg wa expect juga lah...haha.
at least wa x lah bgegar smpai retak lantai bila dia senyum dkt meja panel.
ada juga lah rasa mcm wa ne tgh bentang time class je. hahaha!
im really thanking this person for just being there even it's hard for everyone....
me & other supervisi nye..termasuklah diri encik supervisor. hehe.




Hello worldzzzz!!!!
bila kami dah siap present, time to smile...breath & make some peace.
geng2 supervisi wa lega habis....
12 sept.2012 terpahat dalam long term memory. haha!
THANK YOU. ALHAMDULILLAH.


p/s:
of coz skrg ne wa tgh buat cuti....cuti rehat sementara sempena A.R.
feel like home...feel like wanna go home. hahaha!
psssstttt...wa dpt baby baru yg lahir dr rahim sepupu wa...
this little boy name is Hafis Haziq.
mummy going to meet you soon okay. mwah!



it.is.just.a.blog.
-syazwanti saidur-

Friday, August 31, 2012

Thursday, August 16, 2012

dj & syawal 2012


HAPPY HAPPY AIDILFITRI lagi !
Bimbang2 tidak berkesempatan. mungkin terlalu gembira beraya nanti.
saya dahulukan ucapan syawal yer =)
ala2 hantuan raya, speech pakai gambar sendiri lagi.
maaf zahir & batin yer. ikhlas dari hati.
pada yg terasa dengan diri ini, saya susun jari mohon maaf dari hati.
tak kira terasa sendiri, saya tahun atau tidak tahu, terima lah maaf dari saya.
memang jarang disebut dek mulut ini tapi itu yg saya maksudkan dari hati.
sekali lagi maaf zahir & batin =)


Today, classmate buat photoshoot raya. tapi x sempat edit.
apa pun enjoy the wiew. haha.








SALAM LEBARAN BUAT SEMUA UMAT ISLAM SEDUNIA.
SALAM SYAWAL, SALAM AIDILFITRI.
MAAF ZAHIR & BATIN.

see you soon =)


it.is.just.a.blog.
-syazwanti saidur-

gimik iftar =)


wa suka nak kongsi cerita iftar wa dengan geng2 makan wa..
tapi story letak pada visual sahaja lah yer, seperti di bawah ini =)



buka posa dkt hotel L.A Tawau.
bab sevis wa bagi 5/10. awuuu naa. hehe.sorry.

itu psl sempat klik dkt luar hotel je. kt dlm sibuk ketawa-kan diri. haha..

taaraaa! tengok adik2 manis pose dkt carpark lah pulak.
next.....


Okay kali ne cerita memeriahkan jemputan lecturer ke rumah tuk buka posa,
siap terawih sekali. tq for the invitation mam. it's so sweet for my ramadhan.

kite baca yasin 1 classmates, siap ada jemputan ustaz2 lagi.
dak ker aman telinga mendengar suara imam2 muda. hehe. ayat mu kak oi...

aha! dah kenyang beribadat & makan..masa utk pulang...ke asrama. haha.
okay macik. next story!


Oh yang ini pun sweet jugak. bila namanya classmates...iftar memang cun.
pic di bawah adalah yg terpilih. haha. yg len x mampu upload ler.

adik2 manis mmg suka begini. main gambar lepas mkn.
konon tunjuk manis yg xberapa nak manis. haha.


sepanjang ramadhan tahun ne, ne lah insan2 yg wajib ada bila outing for iftar.
tengok saiz pun kau tahu kenapa kan..hehe. yer drg suka makan. i pun join sekaki lah.
bak ayat teman gua yg sorang ne 'bukan selalu pun wa". hehe.


so, habis cerita iftar. besok bakal berjumpa dengan insan2 yg dirindui sentiasa.
jumpa org umah, jumpa nenek, jumpa babies suma...haha.
till then, happy ramadhan for all. semoga syawal sempat menjelma untuk kita semua.
peace =)


it.is.just.a.blog.
-syazwanti saidur-


Saturday, August 11, 2012

tempatku meminta;


Seringkali ia dipanggil EGO. selayaknya ada yang menggelar ia dendam. mahu dihampar bagaimana hati ini untuk aku beri penjelasan sejelasnya. semua yang manusia rasa bila terluka hanya meninggalkan luka yang tidak mahu dilukakan lagi. berat hati kamu melihat, berat lagi hati yang menerima. EGO yang hadir ini bukan untuk maruah sepastinya. dengan luka yang ada, kecil atau besar EGO ini lebih layak disebut sebagai self-respect. andai aku hilang hormat pada diri dan tidak mampu menjaga hati lagi, kehilangan kali pertama akan berulang berkali-kali lagi. Without this self-respect, aku mungkin akan berlaku lebih kejam pada kamu, aku tidak mampu menyimpan untaian luka sebagai insan perantau yang lebih dasyat dari ini. yang terasing hanya mampu memandang, jarang mengundang untuk kebaikan. cukup dengan ruang yang ada kita masih mampu bernafas. moga membuka lebih ruang untuk terus bernafas. mohon kekuatan untuk bertahan. cuba menjernih segala luahan. untuk sekelumit sayang yang masih ada dalam hati ini, biarlah ia begini, moga masih bisa bertumbuh dengan masa, bukan dengan paksa. maafkan aku andai aku menyiksa. tiada niat semata-mata. tanpa sedar, ia memakan masa. tiada mampu lagi untuk buat kamu bahagia, hanya mampu mengutus pada-Nya sekalung doa.


it.is.just.a.blog.
-syazwanti saidur-


Sunday, August 5, 2012

oh my dear *

Dear Parents –

...yang saya sayang sungguh2. i love you both sangat2. =)

Dear siblings –

....yang sungguh annoying bagiku tapi aku x pernah sanggup jauh hati dgn kalian =)

Dear friends –

...arigato for still knowing me. be happy okay? hehe.

Dear best friend –

....thank you for all the smiles. sangat2 berkesan dari hati yang tagap bak buluh betung. haha. you guys are like a permanent marker and also my liquid paper. bluweekk!

Dear boyfriend –

......i wish you are more than a boyfriend.

Dear ex –

......let's build our life separated, but we still can walk on the same street what. kalau asyik2 dgn pehaangai 'unfinished' dgn cerita cinta yg dah tamat, sila lah bawa2 finishkan yer.

Dear school –

ooh! gonna see u everyday for the rest of my life. saya suka sekolah of coz. *wink

Dear crush –

......bab2 crush2 ne aku baru buka kitab. sapa ala2 maher zain tuh sila perasankan diri. kalau you lalu memang saya akan senyum sampai bahu. kahkahkah!

Dear favourite singer –

.....skrg suka maher zain, punya lagu2. encek maher zain mmg nampak nice. luluh pandangan mata kaum hawa sebab dia dah 'bersetia'. haha.

Dear old me –

....saya rasa you belum ckup tua kut dlu. itu psl you x enjoy life. budak2 sungguh. haha.

Dear myself –

.....i love you more than what you know.

Dear future me –

....please be nice okay?haha.

Dear life –

.....jum hidup bersama2 dlm dunia yang fana ini! yehhaaa. =)



it.is.just.a.blog.
-syazwanti saidur-

Ramadhan 2012

pic pinjam =)

Aku masih hidup dalam Ramadhan tahun ini. juga yang tengah membaca entri ini. hehe.
Allhamdulillah =)

  • Aku dalam mood kenyang lepas sahur. juga dpt teguk fevret nescafe. series padat pernafasan wa skrg. haha. so sambil2 dgr lagi sami yusuf....wa pun bukak lappy then mula berkata2 dlm hati & akhirnya tercatatlah entri ini.
  • Takda apa juga mau story skrg ne. saja terasa mahu jenguk blog wa. lepas sahur selalunya wa katik2 mesej sambil diam2 ats katil. bahasa pasarnye 'kasi turun nasi d perut' org bilang. haha. Then lepas bersujud, wa akan sambung tidur. time hari minggu mcm gini selalu lambat bangun tidur. susah hati lah mertua wa mcm gini kan? hahaha!
  • Bytheway, part Ramadhan honestly wa paling excited bab sahur. wa sendiri kurang faham kenapa. tapi wa rasa sangat istimewa dgn dunia sahur. nikmat berpuasa lepas sahur buat Ramadhan wa sangat bermakna. jgn slh phm dok pikir wa igt makan sja. well technically yes. haha.
  • Sahur buat wa rasa tahu bersyukur setiap hari. seolah mengingatkan wa sedang diberi nikmat yg akan ditarik semula very soon. walhal puasa itu ada masanya untuk berbuka. andai saja tidak sempat bertemu dengan masa berbuka lagi, setidaknya wa bersyukur untuk segala nikmat dari-Nya. series wa cerewet bab mkn sahur. tpi sampai bila mahu jadi cerewet kan. maklum saja diri wa ne paling pelat bangun subuh. tapi untuk sahur, wa gerak gempur tahu?hehe.
  • Cicit kepada hati wa berkata2, xpa...boleh berlari perlahan-lahan. =)

p/s: entri wa ini kali lah. sedikit direct. maaf jika ada kejengkelan.


it.is.just.a.blog.
-syazwanti saidur-


Saturday, August 4, 2012

benar, sukar;


saat ini aku kira aku berfikir dalam keadaan sangat waras untuk memberitahu apa yang terbuku di hati aku. duhai blog, aku kira lagi mudah untuk aku catat di sini kerana terlalu payah untuk aku menyusun bait-bait isi hati secara lisan. semua serba tidak kena. hakikatnya, keduanya tiada beza. payah di sana, payah juga di sini.

"benar sakit yang ada dalam diri adalah kerana kebenaran. sakit pembohongan dan kekecewaan yang ada dalam dunia ini tidak setanding dengan kebenaran. entah kenapa dengan kebenaran dalam diri juga boleh menjadi sakit. sedangkan ia benar. seharusnya biarkan ia menjadi benar sahaja. siapa aku untuk menidakkan kebenaran itu. sedangkan aku sendiri tahu tiada pemadam untuk coretan kebenaran dalam diri, dan tiada juga pena yang mampu mengukir kebenaran itu."

p/s: manusia tahu apa yang benar tetapi selalu membenar apa yang sukar.


it.is.just.a.blog.
-syazwanti saidur-


Monday, July 30, 2012

speaking about respect & love


wonder wonder myself in this case.
aku hidup ikut jadual atau jadual yg ikut hidup aku?
hopefully di sebalik kesibukan apa pun kita masih ada kesempatan untuk menoleh ke sudut yg pada zahirnya kosong tetapi batinnya bebas perkara bohong.
harusnya hargai dari hati meskipun gagal ekspresi bertampak seni.

so hear this my p/s:
imsorryfornottellingyouthatiloveyou,butlovingyoufrommyheart,respectingyou.

it.is.just.a.blog.
-syazwanti saidur-