Monday, November 29, 2010

My weeks

yahuuii...!

perenggan satu* Aku dalam holiday. hari2 yg pergi aku lalui dengan tenang. play wif my kids all the times. actually bebudak cozen aku. minggu2 semenjak pulang dr ip aku habiskan dengan diorang cekenit tuh. aku rasa bahagia dengan dorang. kekadang nek jugak temper tapi spnts kilat & cahaya jugak aku damaikan jiwa supaya xmarah lebih2. Kkkdg marah ne langsung xberguna. kena main lembut ceket tuk pujuk manusia yg berusia lingkungan 2-4 tahun ney.

perenggan dua* Baru hari ne aku on9. haha...meragam gaya la kononnya. sebab da jd baby sitter d umah. now. it's time for sindrisitter!!! actually, on9 ne pun xda keja sgt mo d buat. bukak fb, bukak blog. pastuh bayar dua hengget lime posen darab dua atau tiga. sebab adik pompuan aku join sebantal. uek.

perenggan tiga* Aku tgh pikir aktiviti yg happening cket tuk minggu ne. selain layan perkahwinan owg2 yg mo kawin cuti ne. memandangkan perasaan aku bebaik saja kali ne, penuh moments silent. so, apa mo buat ne???? eat? tiap jam dan aku buat. minum? nescafe aku xlm g lesap la tuh. jalan? ehmm...yg ne bez tp kalo xda keta n driver diam2 lagi bagus. jalan2 1 tuaran pakai kaki 10 minit pun leh habis round.tuh pun kalo masih pandang kiri kanan lah. kalo jalan stret 5 minit done! hahaahhaha.

hokey! peranggan akhir yg x sudah akhirnya ney. aku lum pikir sal balik g. terlintas2 tuh ada la sebab org dok sibuk tanya. kalo tanya aku, xhengen kembali pun ada. hahahahaha. nnti la cek out. konfom ne kelam kabut cri tiket last2 month. puuuhhhh....caw!

Tuesday, November 9, 2010

Gertak Exam


Why aku study for exam?

The best reason that come up in my head is PARENTS.
mybe the pointers dedicated for them. yea, mybe itu effect aku yg x suka nomborsss.

Secondly, sebab aku duduk MAKTAB.
or nama barunya, ip. ya la, duduk mktab mesti ada exam. kalo duduk tgh pdg, harus trip2 bsukan la. kan? yesh.

Thirdly, mcm yg ex-lecturer aku ckp is 'COTI'.
wah, i like. mention bout exam, next event pastinya cuti. wlpun aku da redha duduk mktab tp rupanya balik cuti itu lagi meredakan. hahaha.

Lagik? hmm....tara da. Nah itu dia barisan 3 reasons yg cukup mantaps untuk jadi peneguhan positif aku. maka bermatian la aku study ni kali. utk 3 papers lagi. hahahahahahhahaa.....katawa dlm hati.

p/s: luluh hati.....kempunan nek beskal. bebulan2 da ne. hahahahaha!


Sunday, November 7, 2010

Bila sometimes.

Sometimes.
Bila semua mahu jadi baek, aku bekeras untuk berdiam diri. cuma melihat. cukup. Sebab...

Sometimes.
One word boleh jadi so harsh & everything CAN be halolalula.

semoga diam itu menabur makna.


*im going to sit for next paperszz......hoyah la.

Tuesday, November 2, 2010

BE. YOURSELF


jawab exam bebaek. i will^^




"Aku manusia biasa. masih bisa mendengar muzika semula jadi walaupun hidup dalam serba keriuhan. Aku penutur biasa. masih bisa menjawab persoalan dunia walaupun hidup dalam alam teka-teki ".