Saturday, October 30, 2010

im on it.



Finally, decision set free..
I'll meet home twice in Nov. *from here.

i feel free, but at the same time everything need to be in rush.
stdying, talking, seeing, thingking, writing..and also answering. blup*

oh, wat de hell wif that penyibuk antrabgsa yg menggangu 'rumah' saya.
lucky u....or it's ur bad? to see de real of me. %%%



Friday, October 22, 2010

*semepai....



sebenarnya...aku xtaw apa mo coret d cni buat masa ne.
otak kurang jalan. maunya duduk saja.
* 0 *



Wednesday, October 13, 2010

oh, ini memeningkan......



Aku berfikir kalau2 aku perlu terbang meninggalkan ip seawal mungkin. tapi aku juga memikirkan tentang daya tahan aku utk pulang rumah pd tarikh pelepasan sahaja. biar betul ini......aku mahu balik awal dan dlm masa yg sama aku juga rasa it's ok kalo tidak balik awal. mcm teda keputusan ini......bida' punya pemikiran~ oh, tolong tunjukkan kebenaran.


Wednesday, October 6, 2010

Numb........



Beautiful is 1+1!


Too Beautiful is 1+1+4-2+3...................



Beautiful Ugly within the numbers............




Tuesday, October 5, 2010

akhirnya.

shea shea.....mauha muahaa....haaha!


apo?? a'a memang up to date kan.

rph yg memutar belitkan dunia aku done 99%.
mlm ini dan esok kerja lagi bertimbun. kena submit thursday.
hasil kebengongan semalam, aku tebus da awl2 pagi ne.
hari len punya bengong kita tengok bila masa mo tebus pulak. hahaha....smileee.....
ada sedikit ceeeria dlm lubuk hati bila rph dikomen dan dibuat semula bermati-matian.
kalo x o.k g lepas ne, aku akan kerjakan lagi rph ne berpengsan-pengsanan saja.

kah! kah~ kah~kah!
caw!

Monday, October 4, 2010

diam bukan bisu


haa...ini kali perkataan kaler kelabu asapppp .......biar susah diri aku membacanya.

Bila aku diam sesekali tidak bermakna aku bisu. Bila aku membisu bukan bermakna aku akan berdiam. tidak. kdg2 bila sekali kita diam, org akan fkir kita mmg pendiam. bila sekali org nampak kita bising, org akan kata kita ne pembising...ala2 kera di hutan kononnya. malam ne mmg sesuai betul jadi bisu. kena la dengan posing diam.

kenapa?????? aku tau kenapa!

s.....ebab keja aku belambakkkkkkkk!!!!! tapi time mcm ne pulak otak aku keringgggggg tandus kalah gurun sahara. aku taip pun slh2 eja. aku tulis pun pen xjalan. sbb jari aku xkc jalan. aku bukak otak aku luas2 makcik tapi makin tersejat pulak kuantiti cecair di otak kiri aku menyebabkan otak kanan dushhh*** lagi la xbfungsi (itu fakta kaki lima).

Tiba2 aku update blog ini. sebab aku mmg x keruan da ne. dlm hati ketawakan diri sendiri tapi zahirnya....muka sgt ketatttttt. dahi kerut 76. mulut kalah paruh burung yg jd kayu golf alice in da wonderland. ko bygkan tuh.......

Mama aku plak da mcm 5 hari x tepon aku. ini buleh buat aku gabra ne. x setenang air di kali lagi ne. mak, tepon lah.............* * siot sendiri x call out knapa....aaa teda....mau call in jugak.

Aku men game lah kalau begini.......

pandai nyer you.....hehe. winkkk****


yg memerlukan suara mama;
nynong


Sunday, October 3, 2010

This is sweet dreams.....




Landing time smlm jam10.....
tido mcm besa....ambik selimut mcm besa....
tetiba....satu detik aku terasa aku ketawa sendiri......
SEBAB
aku mimpikan budak2 di atas.......
dr kemarin aku fkir psl diorang...
aku terrr...mimpi satu scene drg merengek sebab aku buli drg.....
SO
aku rasa aku rindu meka.
sangat rindu.


Saturday, October 2, 2010

syukriah syukran syukur

gmbar sgja d besarkan utk tatapan siang dan malam.
aku tau apa dlm kepala engkau.
"bidak nya.....jelek nya khemah..."
kan..kan..?hehe...
alasan kangkung: musim hujan, so khemah x dpedulikan.haha. sekian.


Besar la kan...hidup ini penuh dengan gelak tawa. walaupun hakikatnya lebih byk bergelumang air mata. (betol ka ejaan tu?)......hehe, saja opening teda kena-mngena.
Huhu...entri ne bukan tuk sedey2. aku cuma mau melaporkan sekian haribulan tuk camping da selesai. bru smlm. syukriah, syukran, syukur. camping bjalan dgn kadar kelajuan 60 km per hours. lebih kurang lah...members pulak espeseli me, relax yg sgt relax. tapi mc jugak penat...soalannya KENAPA????? Jwpnnya....aku kurang tahu. hehehe....kalo dbandingkan dgn byk2 camping, dis is the most happening of musim tengkujuh camp. hahaha. maklum lah kan kpd yg pengakap tuh, stay dlm dewan tuk kursus sgttt lah membeku. econd+hujan memang ala2 puncak g.kinabalu. kononnya lah...pdhl belum smpai thp tuh g...hampirrrr saja..hehe. dan kerana cuaca sajuk, pnas, suam, mendidih...makanya rmai yg terkorban sbgai mgsa slesema. haha...dasat.

ok, perenggan kedua. (gagal bm ne)....
camping da setel. keja pulak mc betimbun...mcm x besa kan?????? tahun2 mcm tuh jugak. xda anjakan pradingma. cehwahbbb!!! sng tuk berkate-kate, tapi payah tuk membuatnya nye. hahahahaa....aku rsa ada r dlm 5-6 asgnments g yg lum gerak. sleeping beauty n the lipan sumanya. eeee....sebut sal lipan, aku xsangka ip ne bykz sgt lipanz2 nya.....aduhaiii....sensitip. anak2 lipanz mcm bcamping jugak ne...d mna aku ada..dia ada...d mna aku xdak..pun dia ada...hahahhaahaa....skrg drg camping sndri2. aku x campur g urusan meka. ooohh, cuti hjg mggu ne aku btekad buat keja. hahahaha. niat halal ne.

third n the not last of cos.
aku suka hari ini. hehe. sgt suka. (smbil2 syum2 sndri)..why yer> sbb aku bangun awl. b4 7 pagi aku da beliak mata. jadi aku suka lah. cerita d sebaliknya aku tido dr petang kmarin then transit jap jm 9.15 mlm pastu smbung pjalanan smpai lag pagi ne...hahahahahhahaha.a...a..aa....suka suki haku jak kan. honestly, bdn mmg rsa x penat...suh pj pun aku snggup g. tapi dek kerna mentaliti yg dok fkir 'keselesaan', haaaa makanya penat la kepala. otak rsa berat. mata lagi lah hari2 rsa mcm ada batu yg bgayut. lagi berat dari berat setan tuh. hhahahahhaa....wlpun tido msa camping is cukup tido. itu lah manusia. byk mau drpd menerima.utk mngubah itu, perlu telus dr hati. beto? eeeeh, ceramah pagi.

lagi...aku rasa agak hepy sbb..terasa dri makin membesar..a'a membesar. hantak lah kepalamu kalo mu fkir bukan2 ah. bkn apa, aku igt sumur2 idup aku akn fkir sal balek umah.. balek dan balek!.....but dis time...aku tfkir org umah...tapi xrasa mcm mau balik umah... sbb dlm ati aku..eee...jiwang kili..haha...ulg: sbb dlm ati aku, ini lah hidup aku. xbleh bgantung ngn umah 24 tahun kan...pdhl 20 tahun da abis ngn umah. hahahahahaha.....akan tetapi...mc ada tetapi g kawang...x bemaksud aku xhengat diri dan xhengat jalan pulang umah. sudah tersemat dalam hati yau. utk hidup ini, aku da sedar wlau di mana pun aku berada, ke selatan tenggara tunggang langgang ke arah dunia ne...aku tetap ada jalan pulang. sebab keluarga yg aku cintai tetap ada d situ. menanti aku. wlau kami tpisah berdozen batu...ahahahahaha...tapi kasih tetap padu..mcm penah dgr ayat tuh kan...love you ibu n familyku....hehe.

okey, itu saja lah. (pdhal pjg entri buleh than da)....hehe...
sekian, salam pengakap.
hahahhaaa..........
syukriah!