Monday, September 27, 2010

utusan b4 camping


one more to go...i hope dis is da last event dlm ip. sblm melangkah ke dunia exam nti. dgn rasa bengongnya aku menjadi lebih bengong bla bukak cerita psl ini. byk keja ne, tp blog jugak yg aku updte. yg laen ntah apa jdik.

x sempat mau cerita pjg2....esok kena berangkat ke satu tempat spesel. pemandangannya indah...serba kehijauan...mcm bumi belum dipijak...dingin...ada flora dan fauna...ada air terjun..*** dlm hati; "behh behh beh beh beh!!!!"

Teteda lah seindah begitu. cukup2 setakat tapak camping. dis time camping Unit Beruniformm.suma bakal cigu wajib pegi...cuma masa laen2 lah...yg aku hrp berabisan tuk tangguh rupanya x jadik tangguh. bagus lah tuh...kan?? hahahaa...sinis itu.

Aku risau assgnments. agak2 mcm mc berbukit tuh. camping kali ne plaks smpai jumaat. mcm balik cuti hjg mggu laa....trtangguh plaks assgnments. apasal lah hidup bljr ne byk tangguh2.

~ tuh ar..kkdg aku suka tinggalkan yg penting, aku buat yg x penting. kau tau x apa makna penting ne dear syaz1tea???? ko bukak kamus balek...



Sunday, September 26, 2010

entri kejar masa...

Entri mendahului dgn gambar di bawah ini..... mcm yg aku cerita, aku g trip sandakan...alhamdulillah, so far so sweet. lum ada trouble mabel yg xdpt di atasi g. Hari ne akan kembali ke...ip. hehe...ada stories...tp aku haba' len kali je la yer...i kejar masa..masa xreti kejar i. tu la psl....babai.^^

Wednesday, September 22, 2010

i'm going to....


Calling 4 a trip to sandakan on Friday sampe Sunday dgn clssmtes aku yg paling happening tuh. mood ala2 excited cket+risaw2 cket...tp dnaturalkan menjadi SUKA sbb ala2 pcutian. ksian jugak ne fes time p sandakan..bumi yg selama ne jd laluan pulang umah...tp xpenah singgah. knpa singgah kalo x masok kan.....ne mo masuk la ne...

*bisik dlm ati..hrp2 suma ok d cna...

Balik dr sdakan...smbung camping plak...hrp2 tangguh...hehe...kalo xtangguh pun aku bsyukur jugak. cepat habis aktviti...so xdak cerita pjg2 g...cuma kalo tgguh cket g dpt prepare lebih baek. konon la...**

ok la..sekian..

Sunday, September 19, 2010

*** ******



Aku selamat smpai d ip awl pagi td. sampai bilik terus mengampai. mcm rindu betul knon dgn katil aku tuh.mungkin lah kut. angin da berubah. mungkin aku pun ikut berubah.

Tetiba aku kembali ke bumi Tawau dgn penuh bdikari (dlm ati). x perasaan mcm dulu2 lg. aku menuju eport dgn rasa ----------------. ntah la. mungkin pedih dlm hati terasa kut. makanya aku ada di sini dgn begini rupa. byk yg xkena. tapi xtau how to speak.tenggelam.dan tiba2 ada perasaan ini; x girang utk pulang ke Tuaran. Uh, kembalikan lah perasaan itu. sbb aku suka pulang rumah. cuma skrg..............aku x mau tipu. mmg aku x gembira saat ini. sungguh. apa sebabnya...bkn sng utk dterangkan. mau buat set induksi pun belum pas, mmg lah x kepakaran menerang. hukhuk.


but i still survive.
akhirnya, teruskan kehidupan jugak.



Wednesday, September 15, 2010

Antara 'balik' & 'pulang'?



Buat masa skrg teda beza buat aku. balik ke mana atau pulang ke mana..dr mana, hendak kemana....entah!!!!! perasaan aku kacaw bila hari makin suntuk....tuk balik ke dunia ABC.
eklan: "flite 19 sept. pagi."
(besa ler melebih perasaan budak2 dlm diri.ak pun xphm.)

smbung.......
aku masih dbuai2 alam home manis home. aishhh! ini lah perasaan yg palingggggggggggggg tidak menyenangkan smnjak jd cigu xda lesen ne.mana g charger lptop aku gila kikis duet aku. aku taw la mo mintak kwn baru...tp sbr2 la..tgu next year.........hokey2..tmbah pedih hti ne kalo cerita pjg. selamat malam.

Wednesday, September 8, 2010

Forgiven



I'll be at hometown for Raya this evening. iM excited. so excited. excited!!!!!
^^

Selamat Hari Raya, Maaf Zahir & Batin
to all;
especially to my parents,
teachers,
bestfriends,
friends,
penpals,
and everyone here.

eclassly; syaz1tea

yg ikhlas;
syaz1tea

yg minta mahap;
syaz1tea

yg memaafkan;
pun syaz1tea...haha. ^^


selamat hari
raya!

Sunday, September 5, 2010

Tengah Maaleeem


Hidup ini penuh pancaroba. mcm2 yg dicoba. bak kata dia..."testing2 dicOba dicOba..."
hehe. saja mengarut. tazkirah tgh mlm.
di waktu tgh mlm yg indah dan memenatkan ini...........ayat dibiarkan bgntung selama-lamanya.

hey, im back. from london.to.telipok. haha! helo aku back to my habit la. ~makan selagi terdaya~hehe
tapi aku bahagia. dalam pda perut yg berteriakan minta aku berenti mengunyah, aku menjadi sgt stobon *degil..mahu saja mkn. bkn ikut perut. ikut hati. almklum cek puan, homecook is da besh, agree rait?? ye, u yg x agree ketara kaki piza.uuuuuupz!
a/p sebut sal homecook mst igt ini; MAMA. espeseli me lah! bla sebut sal cook mst hengat yg ini pulak; SEDAP, LAZAT!
kalo xsedap haru biru lah mulut engko mengata...hape punya lauk, xda garam!~ pdhl nasik da abis mkn.bru mengata. hahaha,,biasa lah..mulut je ngata tpi hati ttp menghargai kann? kan?.....bagush, bagush.
aku da siap myumbat mknn dlm perut aku. tunggu msa tuk keluarkan jak. mungkin pas raya. hahahahaaaaaaaa~

aku bebalik in out wc ne, mcm krem da bdn. hadui.
selamt bsahur, puasa, bukak posa, raya, stdy n keja balik! hahaha..saja mengingatkan diri aku.
luf yah!


Friday, September 3, 2010

Borak pagi


mood: epi2 dlm hati
musika: slmt ari raya
venue: BG selupoh bay (cekulah sk.selupoh)
latar msyarakt: geng2 keguruan
media: laptop yg hangkang kepala nya!


cigu sifu : "ok, ari ne hari trakhir kamu di cni kan? bha minta mahap la kmu dgn suma cigu2 cni." (lbih kureng gitu lah ayatnya).

cigu2 x lesen : tersenyum..................................(pengganti kata2....pjg senyummmmmmmnya).~

cigu sifu : "cigu....(mmndg ke arah cigu len@ cigu tongga....geng kapaknya), ko kc mahap ka drg ne?"

cigu2 x lesen : mc tersenyummmmmm bebe....~

cigu tongga : "nnti sya pikir dlu..(muka serius)...."

cigu sifu : "naaa....pikir jgn xpkir ko...kc mahap ka tidak ne.."

~ cigu2 teda lesen mc senyum...trpikir "dia kc mahap kaa tidak arrr?"...mcm innocent. kalah cik snowhite. mcm lada gaga sama kuttu ceri ba. tp mc diam.baek sungguh pekerti. SOPAN cik. dlm hati..mahu saja menyampok.hehe...

cigu tongga : "ya, saya pkir dlu..mau kc mahap apa...sbb mcm teda apa mau kc hapa ne".

~ cigu sifu terdiam. senyum kambing. usikan termati d situ. haha.

cigu2 x lesen : hahahahahahahahahaa....(dlm hati jak). senyum manis gula hempedu.

terima kaseh daun keladi cigu tongga yg tidak senakal cigu sifu. haha. itu gelaran cigu2 yg len pda mereka berdua. spjg SBE, abis kena sakat leh cigu sifu. at least x kering gusi masa posa2 ne kan. hri ne hari last d sk. selupoh or lebih suka saya gelar sbagai 'selupoh bay'. biar voke cket. sblum tamatkan borak pagi kta pd ari ne...pewww...aku buat kesimpulan cket lah k psl SBE aku yg trakhir ne. usihhhh..mcm sedey. ~ aku suka sekola ini sbb relax, steady, cool, kecik, simple, beauty, friendly....BESH! tmasok lah cigu2, bebudak wangi, staff)...mskpun tugsan yg patut dbuat x sesempurna mana. bkn sbb mls. tp atas dsr hormat, xmau memaksa. no majal2 ok. kalo mmg xda, xda la....karang org fedup dgn kta..susah...rela buat sendiri. itu lebih beramal jariah. bsedekah. hahahahaha. perasan. xpa.aku fhm bebenar la case sebgini. mybe aku punya turn dpt budak SBE kang, yg mintax mcm2...mst mls jugak aku mau layan tuh kan. bagus g bakal budak SBE aku tuh duk diam2 on9. mcm yg aku buat dcni. haha.1009% KEJUJURAN. in conclusion, ehhh, bru mo wat pulak ne..wlau d mna kta berada, apa pun yg kita buat kena pdg2 dgr2....bkn ckp2. hehehehehe. sekian. makacih.


Thursday, September 2, 2010

move forward; i still remember you...


hoyeh! anda sdg brsama sya dj tea..lipton fm.
tukar mood~~~ latar muzika program bersamamu.

"Entah kenapa tiba2 suram pulak ari ne.aku rindu kawan2 aku yg selama ini ikut haluan masing2. sebab berbeda kerja. berbeda status. berbeda cara, gaya dan hidup. ex: hehe, my gf Nahria, i dunno yg dia dah tukar status drp berboyfren kpd bersuami/tunang yg mana jugak bertukar penamanya. paham x ayat aku tuh? huh. mls aku kembali pda ayat itu. lagi bespren aku pulak mc busy kerja dgn hp2 beliaw smpai expert bab2 hp. fulamak. lagi sekor, entah tgh buat apa...tgh enjoy2 kut...lgi sebuah ne, hidup cm g2 jugak la...in love forever kut. rmai g ne... lgi kwn skul yg len mc ada dlm ngara ne g..cuma trpisah dlm peta mlysia lah. sorang ke utara, timur leste ada ka? heehee. besa la kan...tuah ayam nmpak d kaki, tuah manusia sndri xtaw. aslkan kta mc bkwan & yg penting mke sure diri kta mju ke depn, bukan mundur terussss....sia2 kang mama melahirkan. bla vla bla vla. bebel sudah. masa tuk tido sedang ke udara. lain msa smbung lagi. sekian. luf yah!"


nOT Ixora



Lupa plakz hal paling penting.
Baby yg aku nantikan da bukak mata tuk dunia ne.
SHE. 3.4 kg. black hair. perfect body. big eyes. BIG NOSE. hahahaha...indak la bha. stedi2 jak hidungnya tuh. ^^. was born ON 23/08/2010.
this lucky baby is Ezora Ezzianna.
i would like to call her; Arora.
Now she's 11 days.

Malas Pulak Masok Class


tatapan hiburan semata.
xkena mgena dgn isi peljaran ari ini.


Segar bugar ari ini....sbb xjadik lepak dlm libry. im in B.G not guru besar erk, Bilik Guru. jadi alamatnya kena psg telinga baek2 d cni (BG). Posotifnya, aku x bca mimpi kalo duk cni. tap kalo duk lbry, buleh baca peta sekali..hwawawaa!! dlm byk2 skul (cekolah) yg aku penah p, skul ne lah g paling RAMAH cigu2nya. mungkin sbb drg lebih keibuan and kebapaan kut. ari ne dpt masok class pulak. igtkan xdpt cium bau2an harum bebudak skul rendah ne. dpt jugak rupanya! haha. tp yg kurengnya tasks SBE mcm xdak jo. xpa la..enjoy jugak cket ^^. hew. babat mengeras eh. babai. rsa mls lak masok class. haha.

*aku rindu coffee aku.....juga rindu my wink.



Wednesday, September 1, 2010

SBE yg besh+ sepi=cool


Sari berita utama:)

pagi2 bute bangun bsiap sbb mo g sekolah. (SBE). sesampai d sekolah, mata pon mcm bebute jugak. nengok kiri knn lengang. huhuuuu rsa mcm aku antra mkhluk awl yg smgt g sekolah. haha.
-time aku tgh conteng2 blog aq ne, adik pmpuan aku tgh mrajuk ngn aku, ntah napa. **

sambung g..aku g SBE stat isnin. akceli aku suka sekolah tuh...------- sbb sgt simple dimple. murid sekerat-kerat. ckgu jejari-jari. aku pulak bdua jew ngn geng SBE, ain. kalo dibilang + - + - bhgi, drb pun x smpai 300 org. heheew.

Fes day SBE lepak xtentu2. jap dlm blik guru, jp belenggang2, jap deduduk d tangga hikmat...kn xbek duk tangga..hehe..last2 bteduh baek punya bwh pondok..da ar tuh, dkt kantin pulakkkkz!....pose tergugat cketttt...sejemput ajinamoto jak.

Second day pulak, mrgkap hari ne lerr...yg cipta rekod dtg awl sesangattt tuh...huiiyoo..lepak seharian dlm pusat sesumberr....hahaha...bkn bca buku. baca alam mimpi ghaib. yg bez tuh ada pic mickey g..wlupun ciput tp ia begitu berharga.
hahahahahah~

esok bakal menjelma. mcm hri raya ler. cuma jauh cket.kena g sekolah g. esok hrp lepak lbry g. buleh bca mimpi g. hjat ingin menjadi seorang pakar mimpi. tapi sayang....asl mimpi jew, aku mst lupa. mimpi jew aku mst lupa! haiyer.

tuh je la.
sari berita x penting nyer; aku bwa balik shibba dr skul tuh. sbb mo main ngn org umah. ngeee~akceli aku pjm tp mcm bkn pjm sbb aku xtnya empunya. apakah. bedosa. xpa sok aku kc balik.


ayat2 cinta SBE: "drg ne nak cri pengalaman...jadi cigu2 bagi la pengalaman yer..."