Tuesday, July 27, 2010

aku kabut.


this week mcm kabut. serba samar2. psl keja class. task mc.
masa ne juga kesihatan kacaw. so everything serba serbi kacaw la jugak.
mybe susah utk hide kesakitan di sebalik wajah, at least it can helps cure the pain.
family aku pun x sihat skrg.....mama, bapa, adik, abg...
kecuali adik bgsu aku. ntah apa yg dia mkn smpai immune dia hebat begitu.

actually i miss home @ homesick.
mahu sgt peluk mama. really need her time2 x sihat. sebab mama sgt comfort.
rasa x sakit bla dgn dia. but right now, kena hold on sendiri.
byk ujian g lepas ne...elaun lum kuar, ntah bila mau kuar aku pn xtau.
sebab duit kikis...maka keja2 class pun tergendala dan serba menganiaya. hahahaha.
sabor je la.

ak x sbr kuar elaun sebab excited tuk beraya tahun ne.
family dan sempurna. suma da balik kg. so xda yg jauh d rantauan.
lebih meriah! hrp2 kueh rayanya pun meriah jugak. hehe.
aku plan tuk wak Batang Buruk resepi tawau. sodap.
tp mungkin aku akan tukar nmanya kut...tukar p ROKOK MANIS. mcm??haha.

aku pun sebenarnya xda benda mo cerita. aku type jak apa yg terlintas dlm kepala. yg terlintas dlm lutut tuh aku x tulis lah. karang lain pulak ekspresi penulisan ne. haha. hari hujan...sempena konvo...rahmat la katakan. hehe. hrp2 suma bjalan ngn lancar dlm dwan konvo tuh...
aku pun xsbr tuk konvo. tapi harap2 la jugak grand drpd skrg ne. heheheee.....memori la katakan. memori tercipta kaw.

uhh...aku mo kongsi satu pepatah hari ne...saja2 supaya aku sendiri x lupa ngan pepatah ne. homemade okay..hehe.
"Bila u xmahu mendengar, sebenarnya u telah dengar semuanya"

renung2kan. hehehe. caw.


Sunday, July 25, 2010

im sad.



Hidup memang biasa.
Juga luar biasa.
Kdg2 byk pulak yg kita tidak biasa.

I do believe...happiness depend on ourselves.
i really miss someone right now.
i just hope everything will be just fine at end.

Bila kehilangan yang sudah biasa,
timbul perasaan yg luar biasa....
buat kita menjadi tidak biasa.

akhirnya, tidak biasa itu akan menjadi kebiasaan semula...
dan tidak ada yg berubah....

melainkan engkau yg mahu berubah....


Monday, July 19, 2010

TIPIS


Kalau ini dikatakan mengeluh, bha iyalah.....mengeluh lah aku. Zaman kegawatan ne, xsangka pula makin gawat sbb elaun lmbt kuar tuk sem ne. xkisah la apa pun sbb musabab yg melambatkan production tu. maybe something desprate. we dunno.

but da most important is; next time sediakan payung sebelum hujan. walaupun aku prefer berhujan...natijahnya basah ndak ketentuan kan?......mmg silap sndri jugak sbb bujet x kick. tapi kn....ciiihbeaking diri kunu ne...kalau spend duit dgn family,aku rsa abis duit berbaloi. aslkan aku x bli yg xpatut2...hehe.instead of that; itu pun kena amek kira sbagai ksalahn utama kn??kalo mo spend duit pun should berpada pada.yup!!sgtttt betul!!! lagi pulak...shopping2 ne mst dikurgkan. kdg2 perasan byk duit, membeli x kesedaran. pdhl duit tinggal ciput. ngeee~~

after this,try to be kaki jimat. i da penah jadi kaki buang duit. jadi.....ya pulak, bru sedar selama ne aku xsyg duit.haha. xpaaa....lps ne aku syg duit.siap semai cinta lagi.haha.

p/s: duit mmg tipis skrg..tp mc survive..

TIPIS


Kalau ini dikatakan mengeluh, bha iyalah.....mengeluh lah aku. Zaman kegawatan ne, xsangka pula makin gawat sbb elaun lmbt kuar tuk sem ne. xkisah la apa pun sbb musabab yg melambatkan production tu. maybe something desprate. we dunno.

but da most important is; next time sediakan payung sebelum hujan. walaupun aku prefer berhujan...natijahnya basah ndak ketentuan kan?......mmg silap sndri jugak sbb bujet x kick. tapi kn....ciiihbeaking diri kunu ne...kalau spend duit dgn family,aku rsa abis duit berbaloi. aslkan aku x bli yg xpatut2...hehe.instead of that; itu pun kena amek kira sbagai ksalahn utama kn??kalo mo spend duit pun should berpada pada.yup!!sgtttt betul!!! lagi pulak...shopping2 ne mst dikurgkan. kdg2 perasan byk duit, membeli x kesedaran. pdhl duit tinggal ciput. ngeee~~

after this,try to be kaki jimat. i da penah jadi kaki buang duit. jadi.....ya pulak, bru sedar selama ne aku xsyg duit.haha. xpaaa....lps ne aku syg duit.siap semai cinta lagi.haha.

p/s: duit mmg tipis skrg..tp mc survive..

TIPIS


Kalau ini dikatakan mengeluh, bha iyalah.....mengeluh lah aku. Zaman kegawatan ne, xsangka pula makin gawat sbb elaun lmbt kuar tuk sem ne. xkisah la apa pun sbb musabab yg melambatkan production tu. maybe something desprate. we dunno.

but da most important is; next time sediakan payung sebelum hujan. walaupun aku prefer berhujan...natijahnya basah ndak ketentuan kan?......mmg silap sndri jugak sbb bujet x kick. tapi kn....ciiihbeaking diri kunu ne...kalau spend duit dgn family,aku rsa abis duit berbaloi. aslkan aku x bli yg xpatut2...hehe.instead of that; itu pun kena amek kira sbagai ksalahn utama kn??kalo mo spend duit pun should berpada pada.yup!!sgtttt betul!!! lagi pulak...shopping2 ne mst dikurgkan. kdg2 perasan byk duit, membeli x kesedaran. pdhl duit tinggal ciput. ngeee~~

after this,try to be kaki jimat. i da penah jadi kaki buang duit. jadi.....ya pulak, bru sedar selama ne aku xsyg duit.haha. xpaaa....lps ne aku syg duit.siap semai cinta lagi.haha.

p/s: duit mmg tipis skrg..tp mc survive..

Wednesday, July 7, 2010

Bukanluarbiasa


Bukan.sesuatu.yg.luar.biasa.bila.ak.penat.
maksud.aku.sangat penat.
tapi.tidur.sekejap.buat.aku.rasa.ckup.rehat.
oh.banyak pulak.titik.

Seminggu berlalu di ip. habis urus MPPB, rutin mula macam besa.
Hari ne ak dpt gudnews sebab elaun da bleh kuar. drg tgh urus.
kurang ckit kerisauan. macam2 taw2 jak poket hangus.he9.
Hari ne jugak dpt tau yg sbenarnya class i xdak yg failed paper last sem.
T.G.
classmates aku naik risau sblm ne sebab kononnya one of us gagal paper PBD.
tp sumanya da selamat.
skrg tgh menanti penuh debaran lah.
itu result bila mau kuar kawan??
i gabra.he3.

Lagi satu, aku da plan mau balik umah bulan ne..
tp tiba2 pulak rsa mcm x perlu balik umah. bengong2 juak ne.
aku rasa ak mmg patut balik. tp aku mcm xmau balik.
wah....hebat ne perasaan. buat pertama kalinya buat ip ku.behhhhh....
nnti2 lah aku solve psoalan hidup ne.

Tadi....uii byk hal hari ne kan...ada meeting BIG jap.
Kali ne ala program anak angkat. dunno lah.
harap2 suma bez kan....?he3.
Pengakap lak ada len agenda g.ada camping UB...dlm msa tdekat ne pulak ada hiking.
huhu....ready saja scout.

Ohhh ya...hari2 kuliah aku semakin pack.xpenah aku rsa hidup kuliah aku bgini. hahaha.
baru pdn muka kan...^^.
xpa...masih hidup lagi ne utk btahan.
jadi..sama2 kita lalui okay....


semogebahagie sumanya.