Thursday, April 29, 2010

Tuesday, April 27, 2010

masih hepy lagi.....



Mood: minggu yang diam.

I got da UAK. on 5 Mei.
test beginning b4 power rangers exam.

.......bt im cool wif dat.......
coz im going home. tuuttt*
haha.
hepy gila2.
wlaupun cuma jenguk2 jak tp at least aku jejak kaki d umah.
i know they need me right now.

talking abt kuliah,
aku rasa dlm 2 mgu ne mmg busy la kut. bkn kami yg busy. ibu2 bapak2 guru yg busy kerana mereka sedang menyoal soalan2 gemuruh kpd org2 baru yg mau mjdi guru. he3. interview ne ak phm la jugak, mmg r mkn msa sbb rmai yg mau d soal slidik. ye la boleh ke tidak jd guru?right now KPLI's turn, bln 5 kang junior plak. nmpak sgt gemilang mereka ini. haha.

Line celcom plak buat hal. xda bar lgsung. sot d mna huh?tp ak x ksh tul. bgus lah tue sot. xla coming msj2 yg x patut. mguji ketampataran betul..huuu. da lma ak mau tukar no. tp lum ksmpaian g. ak mau rsa bbaloi tukar no...bknnya sbb org2 yg berharga, yg xda tanda harga. haha.indak la bha..

Tabiat aku ada ubah2 ckit sjak ak main zombie. mgkin coke-nescfae nai ping (nicknme cni), tgk tv-main zombie (smpai tgk af pun ak x hengen), makin kuat mkn smpai abis duit..haha..and so on. ala benda kecik jak, besa lah perubahan hrmon. atau lbih dkenali sbgai buang tebiat kekdg. apa pun aku rindu mkn lauk mama aku. tiap kali fkir sal tuh, perut ak punya signal berterabur dgn sepntas kilatnya. kah kah kah! yea, buleh mkn d umah mggu ne. amek mood sblm exam ma!

Tau dak? aku lapar skg ne. pdhl prut memulas. aku smpat tido g dlm class td. itu yg buat dbn mcm org puasa 7 hari. terus dgn semangat kental dan wajanya gua pegi libry...utk hupdate blog. hahahaha. mau main game tp xtenang. rmai plak kaki ulat buku d psekitaran aku ne. takut kang zombie mkn drg.

aku xtau g lah apa mau madah d cni. g pun kurg sopan ne update blog dlm library. errmm..pas ne aku mau baca gossip la. ^^




Sunday, April 25, 2010

hureeyyyy!



sudah berhari tidak update.
byk mahu cerita. cuma malas type.
balik2 aku jenguk blog ak tapi singgah sebentar sja.
latest news, aku kena rehat ckit2 main zombie, (dah setel suma part games zombie)...
kerana ak kena buat assgnments.
aku tahu kwn2 ip pun tgh sbuk la ney.
jd, lets work tgether2!



p/s: he90x, wa gumbira :) :) :)





Monday, April 19, 2010

tiada apa lagi yg mahuaku katakan....


kalo penat baca ini, xpa...aku fhm. cehh...haha.



im still waiting.
the end of this month.
to come home.
i think abt home a lot.
everyday, every moment, ver very de.

rite now, im doing my routines.
wat else should i do.
oh mama, aku ingin pulang.




Sunday, April 18, 2010

my weekend


"yesterday":
Fast update:
  • date: 17/04/2010
  • Venue: planet semporna. ~umah cik mambang.
  • event: mjlis ptunangan. wah, terdengar seru. haha.
  • addition venues: round2 pekan S, Tampi2, anjung --- mkn CBA, kmbali ke umah cik mambang say Bye..haha, then balik ip kjp, then p town bli some stuff and finally my hstel.
  • Time: 8 a.m-10.30 p.m
  • ^^

"today":
Aku rasa sgt lembik hari ne.
Momentum tidak segagah zumbie2 d angkasa.

Terima kasih Ahad.
Kau jugak lah teman setia.
><



Friday, April 16, 2010

hari ini: zombie.



Aku.......

sibuk main zombie.
terjebak dlm kezombian.


sekian. haha!



Thursday, April 15, 2010

aku termissed diari af;


ini lah sebabnya, wa p lepak dlm dewan debat.

wa baru balik dr menyaksikan perdebatan antara cinta terhalang. kesian.
terhalang kerna bstuju&tidak brstuju bhw internet itu menghakis pemikiran kritis.
pihak pembangkang yg menang yer. congrates.
agak excited jugak tgk drg berdebat...+ ngntuk ckit2.haha.
dan wa dapat kata sapaan cantik punyer, yg berhormat.
dun wory, akn wa manfaatkan sebaik2 nyer.

haha.

selamat malam.

Aku ikhlas confess salah laku ini.



Salah laku:
tido telebih2.
venue: class yg cantik lgi berseri.
mood: wahhh...tune up. itu fasalll lah.

  • Aku dtg ke kelas seperti besa. hving breakfast b4 class~
  • Aku sempat tapau nescfe original masuk class.
  • Smpai class.."mcm xdak class jak hr ne."said my small small heart.haha.ayt power tahun 1.
  • Maka betul lah begitu. early 8 aku da susun kerusi buat katill.
  • jm12 baru aku up to lib. time ne bru aku ada msa to drink my nescafe original tuh!
  • Hari ne agak low sbb aku mcm xlapar tuk lunch. mybe breakfast aku pagi td lum hadam gara2 aku tido melulu. haha. ada teori di ctu.
  • Finally, aku rasa aku da cukup tido hari ne. kalo aku x pegi class pun xpa. aku bukan budak ~hard study mudy~ pun tuk manfaatkan msa free d class. mo kata apa....mana bleh kuar class suka ati. bukan aku tau pun lec akan masuk ke tidak. jd stanby lah jd budak kaki tido dlm class. haha.
  • wokey, pokok, daun dan akarnya, kata kunci tuk my half day is TIDUR. smpai aku hilang lpar kononya.
  • Sorry la pengarah, jgn marah. he3. petang i insaf buat asgnments.***
  • Wokey2. len kali aku x buat lagi , aku tido ckit2 je. dlm 20 minit? deal? hehehe.
  • Embha lah, im in da middle of something here.
  • Chiao.


huahuahua.

Wednesday, April 14, 2010

My m/life



Hey you,
Welcome....

Hey you,
TQ....

Hey you,
Babai. haha.


* aku dah penat tukang lyout aku. i make it complicated but in the end i like how it looks like. amacam? okay ka x?.......he9.
dare to change here.
haha.

aku tau ada yg sakit mata tengok size font tpi xpa...amek teleskop.
haha.

aku ketawa sendri2 lpas siap wat blog ini. geli ati.
ntah napa.

Tuesday, April 13, 2010

Diary before 21


Saja aku mahu menulis sesuatu. something yg belum ada dalam kepala ak. tapi aku terasa sesuatu. tiada kata yg buleh aku gambarkan di sini bila aku terasa akan sesuatu tapi aku sendiri tidak pasti ape hal kah itu...so, i think this is it...im lost mybe. lost somewhere. ak pun xtau ak ke mana...back to da track pun kena tau y aku tersasar track. okey, kinda merapu mybe. but ini lah yg otomatik dtype oleh jari jemari ak. ligat memikirkan sesuatu yg samar-samar. mungkin aku kena bertapa d bukit musang. konon2 mencari musang bjanggut. mcm main games msa dulu2. aku belum penah main pun. baru aku terasa something yg more clear. mybe..too many mybe. it's ok. mybe aku kena hidup sharing. SHARE. ya....share watever i want to share abt. dan mungkin aku perlu buat jgak apa yg org lain buat. at least aku tau apa perasaan itu lepas aku buat. bukan buat yg bukan2. i mean kinda joy things mybe....bgi orang lain. hw abt go to vacation. real vacations. by myself? no la....kalo ak ada lesen mybe la. will someday. aku rindu tempat2 yg aku penah pegi satu msa dulu d yg sudah lama aku x jenguk. mybe i need to list down some of them: tp bukan di cni erk. oh, i forgot to tell. kalo ada yg mo tahu lah. i meet my old fren recently. very2 old one. haha...this thing brings me some joy in my small heart. at least i can smile abt it. bkn seorang partner/spouse shj yg buleh bagi joy dgn kita. i know frens do. malah a lot. tapi kenapa org selalu lebihkan yg belum pasti. dan ada pulak kdg2 terlupa erti sebenar kawan. atau erti kata yg lebih bermakna sahabat. doesn't mean kena close baru buleh dikatakan sahabat kan. u know when u feel it once. i dont really realize b4 bhw kwn itu buleh membawa makna yg sgt mendalam dlm diri aku. but 1 yg pasti i never doubt if i know she/he's da one of mine. speaking of frens, begitu jugak dengan family. aku terlalu rasa bertuah 4 having my sweet family beside me all this times. turning into 21 years old buat aku rsa sgt tidak percaya siapa diri aku skrg. kinda same. but actually i changed a lot.mybe it's not clear to you. but it was for me. sebab tiada siapa yg lebih memahami diri sendiri melainkan diri sendiri. percaya kepada yg Satu itu juga sgt menenangkan aku. ya, aku bukan seorang yg tergolong dalam mereka yg dikatakan ahli syurga or watever, no meaning of teasing..but that wat they said. i tried and i will always try to upgrade watever i think i need to. people said everything takes time. i believe that.i dunno mybe im running out of time. honestly i hv so many things to do out there. i know we kinda same in this case right? people are connected each other. cuma aku pun x sedar kdg2. malah selalu buat2 x sedar sbb aku x mahu sedar utk hal begitu. so, mybe it closed my mind 4 awhile or forever. aku pun bru sedar kenyataan minda sedar & minda separa sedar. but it's nt abt that. wat i try to say is life saling berkaitan dgn kehidupan yg lain. even skecil huma pun kaitannya, it worth i guess. sbb sooner or later aku akan sedar apa yg berlaku sbenarnya dlm hidup aku. i knew my life's point. but now, i feel like i dun wanna stay with that point only. many points are good too. changes might be scary sometimes. i do believe that human is not only a toy yg ada cip atau organism yg ada minda spara sedar / sedar, i know it's more more more than that. i mean mybe they found all da science's facts but not human being. so, im on my way to explore. need to open my mind widely. supaya aku sedar aku tidaklah sebodoh mana atau sebijak mana, sehodoh mana atau secantik mana, tidak sebaik mana ataupun seteruk mana...tidak sebahagia mana atau sesedih mana....persoalan yg mgkin wjud, "hey! im on earth right now, anyone please tell me what exactly this place is? becoz it kinda mix & complicated in here. anyone?" mybe i dun hv da best answer. but belief is beautiful gift. watever i believe is among myself & God. so i guess thats wat exactly in me. juz wanna tell u how grateful i am to be part of this life. im sorry for giving u da pain or not being like one that u want to....whoever u are, im sorry especially to da one who born me. frankly, thank you.



Monday, April 12, 2010

Quick love


i got this from some1's blog.....identiti dipelihara. hahahaa....anyway tq.


1.Siapakah anda di rumah?

- maseh sorang insan..wa jgak adalah a daughter, a sister....

2. Siapakah anda di samping rakan?
- part of my kawan2. teda sepa yg mjga kwn melainkan kwn.

3. 5 benda/perkara yang anda idamkan belum tercapai.
- go to HK disneyland.
- drive by my own.
- having special camera.
- how abt kayak/boat? yeah.
- CRV.

4. Siapakah nama pasangan anda?
- en. kamal. hahahaha....nma yg pcik ak ejek sbgai pkwe cazen aku.

5. Ceritakan 5 perkara yang paling anda suka tentang pasangan anda
- dia...insan yg aku cinta. HAHAHAHHAAA......lum maujud lagi beb. will b.

6. Bilakah tarikh anda couple?
- xmau la igt apa2 tarikh kapel g.karang jd sejarah ja. huhu.

7. Apakah kenangan pahit anda bersama pasangan anda?
- belum tertoreh apa2 kenangan.

8. Lagu tema cinta anda?
- cinta antra benua? kah kah...ah, mcm xbest jak tag ne.

9. Apa perubahan yang anda ingin lihat pada pasangan anda?
- mybe some change within himself yg buleh buat dia rsa lebih tenang dlm hidup dia....so ak akn ikut tenang.

10. tag 10 rakan yang lain
- u free to answer....


Sunday, April 11, 2010

not sundae

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sunday; 3.45 p.m; mood steady tp lapar.
uikkkss. i wake up so late 2day!
tetiba tkejut...


Tapi xpa, sbb da d rancang...cuma xsgka terlalu petang bru hidup kmbali.he3. actually da lma aku xtido lama begini..buleh kta da tbiasa bngun awl.ihiikk. so, 2day i missed abt 10 hours of my beautiful Sunday.....luckly, i still hv da night hours. he3. bukn apa, smlm tgk konsert af..bukan live konsert, live tv konsert nmanya.he9. uwah..gua suka konsert this week. sebab ada lagu kawan kut. haha. i got new song in my head; at least. jd tu la yg akn jd pndorong ak tuk tgk af lagi pd msa2 akn dtg...becoz aku buleh dpt dgr lagu yg aku lum penah dgr, kut2 lagu tue sesuai ngn mental aku.haha. mcm lagu kwan-ruhil. lagu da lma kut tue tp aku br dgr mggu ne. kan...ketinggalan jaman. haaha.

Hari ne aku rajin ckit update blog. tuk tulis pjg2. sbb aku freekan diri dpan lptop. pdhal kain cucian aku mcm lagi tinggi dr meja aku. cuci pkai tgn? aku mmg nek mls da ne. tfkir tuk guna washing mchine tp aku dar kmarin x gerak2 g ne. sabar jak la whai kain2 yer. bla aku tengok skeliling...aku rsa 0 blik ne. mybe agak frankly kalo aku kata i miss my roomate bery mac. being at home is more comfortable. xdak feeling2 miss ne. cma kdg2 kuar dr comfort zone tue sgt bagus tuk org mcm aku. i need to learn more. tp itu la..balik2 tsangkut mo balik rumah. hahaahha. kili'2 juak nak.

Fasal plan mo balik umah...still in my head of coz. juz wanna make sure of some stuffs. ada lah tue. i tell u ticket balik kk bulan 5 i lom beli lagi erkkk...sebab mahu jadi budak baik. pulang lambat. hahaha..we'll c abt that later. kah kah! cuti bln 5 pun lum smpai g, aku da cbuk fkir cuti raya. haha..excited wey kalo cuti lebih time raya tue. bukan apa...dok balik2 cuti seminggu. bru 3 hari rya da pulang ip...jezz. aku tau la rmai org g d luar tue yg xbraya...hang ne. psl tue la aku excited. aku appreciate ape...sgt2 bsyukur kalo cuti lma ckit this year. kira dpt bonus lah tue. he9.

  • Entah knapa hari ne aku rsa calm...tima kasih la whai sang tido kalo itu lah sebabnya.
  • haha. teteda. mybe la sbb ak dpt rehat hr ne.
  • next week plan follow twinz aku p semporna g sbb sis die btunang.
  • mybe aku kena follow jugak...bab time sanding kang, aku gerenti xdpt pegi.
  • mybe beliaw khwin time cuti. so phm2 la cuti ne. hahaha.
  • tp bapak aku ada buat psanan..:mana tau kalau2 dpt pegi smporna nnti. hahaaa....
  • entah la bila dpt pegi bapak oii. tunggu la bapak free sgt kut...errm...
  • 24 pulak, ada kuliah ganti g. xper2, i suke kuliah ganti ne. janji cuti ada mariiii! he9.
  • aku cuti sebulan tuh pas exam nnti...
  • sapa yg x excited tuh cepat pas dkt aku cuti mue tuh..!!

Dlm2 calm aku ne, aku msih igt dgn jelas keja2 yg tgh ON taw! odit hijua la terutamnya.....bab kaji mengkaji ne..aduhaiii sang profesor, tulung la gua ank muridmu yg tolengong semacam ne. keja ISL pun mc ON. on off on off. yg pasti last2 mmg hantar jgak. he3. well, what i care! itu lah yg aku care abt. haha. aku khbisan files bha. huhu. UAK coming soon..exam da next. cabaran yg harus ak redah b4 bcuti. as usual. every sem. aku ada sisa lebih krg 2 tahun lebih g d cni. doing da training. makin aku mahu cpt habis study, makin neves pulak aku rsa. ketara lah im nt well-prepared right now. bt of coz i will someday kan. i knw that. u that too whai insan2 bakal cikgu.

hokey la..rehat dulu. besa lah kalo time2 tgh calm tue, ada badai yang dtg melanda........jezzz.
till then. wake up 4 ur life.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Friday, April 9, 2010

so me...



well.
nampaknya sakit umah (homesick) semakin up.
leks bha..leks..

*ndak buleh leks uda ne..haha.

this week is only abt home.
zeeeeeezzzzz............

this dugaan is so so so so big.
haha.




Thursday, April 8, 2010

one year of mine.

07.04.2010, genap setahun blog aku hidup.

also my nephew, Hadif, sudah jejak bumi for 1 year.

happy birthday little boy. Mummy loves you. grow up n be a ensemboy. hik3.

thats all.




Wednesday, April 7, 2010

when i think of you, i feel lonely.


Rindu datang sekali lagi.
Kali ini buat aku rasa sepi.
Fikiran melayang merata-rata...
Rasa mahu stopkan segalanya....
Rasa mahu diam pada titik ini sebentar untuk buang segala keluh resah.
Makin sepi untuk lalui hari2 mendatang.
seolah-olah aku sudah penat di sini.
penat.

Mungkin betul tempat aku cuma di sisi keluarga tercinta.
dan mungkin juga aku perlu terima hakikat tentang apa adanya.***



Monday, April 5, 2010

Tidaklah sesempurna itu.....

SEMPORNA lah!


ok..the moral value of da story:
mula lah pengembaraan...haha. wink*

wa n ain and mr.dy&my itu menjelajah ke bumi Semporna last Friday. ala masa good friday la. Ini cerita ndak kan wujud kalo ak x join sekaki. kah kah! memang aku malas betul mo join trip ne..sebab hajat mo relax2 jak d umah lalinko. da pulak tmakan pujuk rayu mrs. my itu..nah kau! JALAN! dgn suka ati aku ceritakan apa yg kmi lalui 4 da whole day d semporna.....
  • list 1: pjlanan guna keta yer; viva. di sewa ole tuan dirctor perjalanan.
  • list 2: tmp2 yg dilawati; b.tengkorak,tampi2, pekan, pengkalangan & umah mrs. my.
  • list 3: cuaca pnas terik.
  • list 4: mood; steady.
  • music? mcm2 ada...haha.
okay mula skrg.


dis one beginning bukit tengkorak lu. haha. panehhh. tp excited tuk smpai ke puncak tengkorak itu. perhatian yer, tangganya suma ala2 jimat space gitu. ak ambik langkah 2 ank tangga. kalo ikut satu2 tuh mmg lusa bru smpai. hoho..dan yg paling penting aku xkira tangganya. kalo kira jugak, semput aku smpai tahap kepengsanan.


uisshh...ok lagi ne..mari bgambar. faktor utamanya xlen x bukan sbb semput. rehat pjg wey. smpai tahap ketinggian ne, wahhhhhhhh..wa ckp sama lu, cantek semart giler pemandangan. tuh lum smpai puncak g. hehehe. jeles lu. (kpd sape yg lum pegi lah!)....jgn lu pdg rendah dgn pompuan2 d atas, xpayh warming up tuh. terus menjalar menyusur tangga b.tengkorak tuh. siap berkasut lagi. buka high heel erkk..ats jerk nmpa ayu tu. ayue kerr??haha.


Kan.....duduk lagi..mmg bgini lah lumrah mendaki bukit. hahaha. jalan kejap rehat byk. bgambar pun byk..apa lagi?layan.....he3. time tgh2 ne mmg hangen da...pening2, gayat ckit. wahhh...almklum lupa warming up. longgar kepala lutut. nafas pun kjp ada kjp xdak. hahahahaa...tp spjg mendaki view nyer mmg nice cuma xsempat tengok sgt sbb sbuk mo smpai puncak kan.


antara view dari sparuh ketinggian aras bukit itu.....peace for wa n lu. thn terik tuh. tapi besh.


Oraayyy!! sudah smpai ke puncak tengkorak. hahahahaa.itu dia kami brempat.


rehat2 sebentar ddlm gua terbuka yg tidak berkelawar.....


OK tak?? he3..model spek mata hitam...ada class lu..hahaha.


tidak lah sah kalo tidak mengangkat batu belah batu btangkup ne. hahaha. masih btenaga lagi...


aku rasa tinggi sedikit bla bdiri ats batu tuh. hahaha.


shhh....drg merenung masa hadapan tuh. haha.


Ok, itu saja klik2 yg smpt upload d cni. hjat mo edit tp x ksmpaian. he9..b4 berangkat ke tmpat len, ambik kenangan signboard dulu lah.


Ok, NEXT? tampi2...aku pegi 4 da first time. haha.


Oh rumah......tumpangan. he9.