Tuesday, March 30, 2010

on my way dear....



everthing's at:

Park.HongKongDisneyland.com

no money, no talk.
just wait! i will 'talk' someday for sure!

tgu yerk encek2 mickey/madam2 disneyland.
ehhhhaaaaaa.....!!!!!haha..




Monday, March 29, 2010

My Arey....


Yeah! it's a birthday wish!!! sepa????? sepa???


Aku kenal dia tahun 2002. form 1. kami classmate. xtau cmna kami makin serasi. mungkin sebab kami kuat main sama2. sbb dgn pompuan len, dia kuat ngorat. tp dgn aku, kami gaduh main2. Aku pulak bila dgn kwn lelaki, aku bawa men jeling2 smpai 360 darjah celciussss!!! kah kah! tapi dgn arey, aku selamba main. maksudnya, antara kami sudah dtakdirkan untuk bersahabat. thank god.

Tahun2 ke tahun, kami makin rapat...cuma ada hal yg kami x kongsi bsama. wat it is??? fasal love things. yeah...pcaya lu. i think it's coz ktaorg recpect privacy each other. dan yg beznya..kami buleh bebas utk ckp atau luah apa yg ada dlm hati kami walaupun ia agak pelikz. ya la, kekadang ada part yg kta x mau kongsi kan..sebab segan, malu, takut lah..apa2 lah! but so far kami masih org yg sama...wlapun ada kisah masing2...sampai lah skrg...

alkisah yg mnyedihkan...bla aku baru sedar yg dia bezfren aku. selain Lisah..kejadian berlaku msa form 4..aku tlpas pandang ttg perasaan dia. bukan fasal cinta2 erk!! ne fasal dia kehilangan aku sebagai kwn rapat pompuan dlm class..msa tuh yup aku betul2 sibuk utk pindah sekolah masuk teknik smpai xsedar yg aku dia akn sunyi. sbb dia jenis hepy go lucky..hal2 yg emo ne, dia pyh ckit mo explain dgn org. luckly, aku pindah p teknik keningau kejp jak, just 2 weeks..then aku sempat jumpa dia d sekolah balik. tapi bla aku da kembali..kununnya..haha..dia pulak dpt twrn pindah p teknik kudat. hal yg buat tharu..bla dia ckp dkt aku, "ko pindah x sound2...sudah lah tuh xbagitau org g..aku teda kwn. ko kc tinggal aku! jadi aku mo pindah jugak la.....". okay...im speechless. msa tuh baru aku sedar aku terrrtinggalkan dia tnpa sedar. huuu...slh aku jugak. x alert..bukan dia jak, aku smpai hati jugak meninggalkan Lisah d sekolah tuh. pdhl aku syg dia..aku tahu dia bezfren aku. napa lah aku bengong sgt masa tuh!!! bukan apa..msa tuh aku tiba2 tfkir tuk stand on my own feet. mo rasa hidup bdikari kununnya, tinggal hostel..being friendly wif others. tapi...len jadinya...aku x betah duduk jauh2 dari family aku...akhirnya aku kembali p sekolah lama..cuma arey yg pergi.

Lepas dia pergi..kami masih keep in touch..cuma something changed. sbb dia da jumpa buah hati beliau known as miss. Nan. he3..so, kwn bek cmna pun mst jga batas dgn arey sebab kena jaga privacy relationship tuh. so, we tried our best to keep da "bestfriend" smpai bila2....dan alhamdllh we did it!! aku masih kenal dia dan dia masih kenal aku smpai skrg..seolah2 nothing's changed.....again thank god!

ok, cerita terbaru, kami sma2 tgh study dan hidup dgn cara sendiri....beliaw d UITM kk, aku pulak d Tawau. so..sekian cerita kami. waaaaa..pjg lebar!!! tp xpenat g stori psl ne..sbb byk benda yg wat aku igt dkt dia....dia entertainer lah..sempoi jak beliaw ne..hahahaaa. byk cerita sbnrnya....tapi xpa lah..next time lah...

honestly, i dunno wat's good in me yg buleh buat dia jd kwn baek aku smpai skrg....sbb aku sgt jht dulu. dulu lah. skrg jht cket jak. hahahahaaa....
but but..but..
in malay 'tapi'...
aku cukup tahu yg aku sgtttttttttttttt appreciate beliaw sebagai bestfriend aku.
tima kasih arey!


  • so....back to da point! Yup, it's a boy! da tukar color buleh da cake..he3.
  • so, im here to wish happy birthday to my special friend, 1 of my bestfriend, SUHAIRI BOHARI @ arey!!!
  • Selamat Hari Jadi ke-21 tahun duhai Arey!
  • His special day is on 30 March...aku pulak 30/4, Lisah pulak 30/5..ada sorang g 30/6..tpi dia da ada hidup sendiri.....tanpa aku dan kami.
  • Aku wish awl birthday ne....xslh kan? he3.
  • So kepada sahabatku yg jauh di cna....tp dekat di hati..semoga bahagia sentiasa walau di bumi mana engkau berpijak & dengan siapa pun engkau bercinta. hahahahahaaa.....
  • Love for Arey~

Sunday, March 28, 2010

all is about home.



wat's wrong wif me.
owez thinking abt my home.
abt da people at home.
also da surrounding of home.
wat's so great abt home?
i really wanna know.
coz my feeling here never change at all.
no matter wat happened.
i keep waiting to come home.
i miss home deadly.

kalau lah aku buleh kata direct to mama that i miss home so much right now.......
but better dont.

aku masih buleh thn dgn keadaan begini.
selagi ada upaya.

so, kakak ckp dari jauh saja.
I miss you, home.
& my honey bunnies.


Saturday, March 27, 2010

are you scout?


"aku pengakap berwawasan lah!"


Adik2, bro2, cece2, ibu2..suma2 lah..hri ne aku cerita psl kes pengakap. bukan kes tangkap menangkap pun..he3. Sabtu yg indah ne pun, aku ada kursus pun..dgn kwn2 batch aku pun..ha9!!!

Sepagi2 yg tidak buta lagi aku & geng2 uda btapak dlm dewan yg sejuk amat itu. menanti kursus bermula...ada 8 sidang yer..mybe lebih phm kalo aku kata 8 slot pmbentangan. he9..tajuk2nya of coz lah psl pengakap. siyok wok...byk aku dgr............lagi byk yg kuar dr hotak aku. hahahahaaaaha!!!!

Scra spantas kilat aku bagitau lor, KAMI LULUS KURSUS PENERANGAN KEPIMPINAN PENGAKAP PERINGKAT 1!!! hahahaahaha...bukan bangga...aku buat2 reti jak ayat tuh..sebab aku mcm xtau erti wawasannya kegemilangan cemerlang terbilangnya itu..kah kah kah!

Aku share 1 lagu bez...
"making melody in my heart (3x), with my new found friends"

~bukan lagu ne yg hebat, tapi gaya nyanyian tuh yg mantap....kau belajar lah kalo ada kesempatan erk~

Apa2 pun...gua puas hati dgn kursus tuh. Tahniah sebab tahan duduk dlm dewan smbil menyejukkan rongga2 bdn sampai rasa mcm tinggal ats puncak everest! hahahahahaha....mmg aku xthn sejuk...econd yg cemerlang! fuuhhhh!

semoga manikayu cepat berganda! he9....yup! im scout!!!....papai.

Friday, March 26, 2010

cepumas test...


Which primary school are you from?
sek. suma dkt daerah tuaran jugak...

Name 3 colours that you like.
Orange, white, Brown...

What emoticon you like to show?
how to show "relaxing myself"...?

What is your life to you?
life is full of stories!

Who did you last chat on msn today?
msn tuh skdr opening page jak bagi aku..he3.

Who do you admire most?
My mom.

Which month are you born in?
April...

How are you feeling right now?
Tgh relax lah.....

What's the time now?
8.17 p.m...watching oprah! haha...

What colour did you use to dye hair?
lum penah guna dye g..cara guna lagi lah, kompom lain yg terdye. haha.

What do you do when you're moody?
ikut jak la mood moody tuh....

At which age you wish to get married?
ermmm...hmm..urrmmm..25/26 mybe...tuh pun kalo berjodoh..

Who is more important to you?
Keluarga tersayang.....

If today is the last day of your life, what will you do?
Redha dgn saat terakhir....



sepetang yg indah....

Fridayku....

Habis kuliah pagi...aku bgegas balik bilik. Konon niat mahu meng'gol'kan diri sendiri sepetang di atas katil dormku.

kejadiannya tidaklah sehebat itu...hakikatnya lebih hebat lagi! haha..
Aku lepak dlm bilik tv layanz cerita2 dlm tv lah. huhu..
hoo..sempat tgk cerita owang putih tadi. apa buleh aku kata? sgt cantek ceritanya...cuma ending tuh kalo buleh bagi lagi cantek ckit lah...haha. apa2 pun, puas hati lepak dlm bilik tv sepetang..
sepetang yg sgt indah....


hooo..c.ap lepak petang buat acara lain...
Pun sambung lepak lagi..lepak makan ma. mkn di mana lagi kalo bukan kafeteria sesedap rasa tuh. rindu pulak mkn tmpat fevret anjung selera, T.L...he3.

AND THEN...

Sekali lagi niat mahu buat assgnment..tapi aku lepak jugak dlm bilik tv tuk tengok diari af. hari sebegini paling sesuai relaxkan minda. sambil2 update blogzzz gua ne. he3.

*tunggu next friday g lah....




Thursday, March 25, 2010

sekarang....


Sekarang....!

yup...musim kemarau-hujan kejap2..

tapi lagi dasat oo musim workaholic..

assignments ada di mana2...

minta dikerjakan...

minta dihantar secepat mungkin....

tapi..ada tapi jugak...

sgt bagus untuk buat sibuk skrg....

supaya masa ini cepat pergi...

&

buleh amek exam cepat2 lalu caw bercuti kembali!

hahahahaha...

itu lah maksud aku.



sekian sajak bertajuk "oh rumahku".
~memang berseni dan kureng kena mengena...huhu~
maseh dlm mood holiday lagi....


Tuesday, March 23, 2010

jwb sindri itu tag...


Selamat lah bertag sebab xdak alkisah mo story. jadi menjwab tag lah..xpayh tgu d tag. carik sndri...

What are you listening right now?
- Lenka, dont let me fall.

Are you talking to someone when you're doing this?
- nope.

46. Do you walk with your eyes opened or closed?
- dlm mimpi closed lah...he3.

47. Is there a quote you live by?
- be confident, but do not over confident.

Have you ever played an instrument?
- ada lah jgak..keyboard..gitar..tap separuh jalan jak..

What was the worst idea you've had in this week?
- mahu ketuk kepala org.

What were you doing last night at 11pm?
- aku hampir2 tidur kut...

Are you happy with your love life right now?
- yup, i'm happy...

What song best decribed your love life?
- dont let me fall lah..hantam saja.

Does the person knows that you like him/her?
- suka? x suka lah...

Who always make you laugh?
- mereka yg buat aku rasa lucu....

Do you speak other language other than english?
- tolong yer..malay full.

Favourite website(s)?
- blogger, facebook, google dan sbgainya.

What are you doing tomorrow?
- pegi kuliah lah....ptg ada UB g.

Who do you think you are like?
- looks like mama ckit, adik abg ckit..bapa ckit..tirah ckit..

Who will you choose to die with?
- to die with myself lah...

Where have you been today?
- sekitar ip sahaja okay.

What game do you play often?
- so far so good. mksudnya xdak. haha.

Who are you missing right now?
- mama.

If you have to choose between friend and love, who will you choose?
- who do think will choose me?

66. What are you doing right now?
- huiiiyaaa......typing..(ok, done)!


Monday, March 22, 2010

state the date.......

Relationship Tag wey...


1. State the date you have declared with your 1st couple
--♥ Gua x igt beb....siyes. aku sure die pun xigt punyer. haha.


2. Adekah anda akan terus berhubung dengan your bf/gf jika anda sudah clash?
--♥ depends on feeling. kalo rsa cool jak, jd kwn lah...no hal..tapi kalo ada perasaan xsedap g, xpy bhubung lah....mndtgkan mudarat kpd hati kang. kah kah!


3. Ape yang akan anda lakukan bile anda merindui bf/gf anda?
--♥ ohhh...this one, aku xbuat apa2. diam seribu cara beb.


4. Adekah anda mempercayai bf/gf anda sratos pratos?
--♥ no more.


6. Adekah anda rase bf/gf anda seorang yang pandai memujuk
--♥ yg first tuh?? lgsung teda...


7. Ape reaksi anda dan ape yang anda lakukan apabile kredit bf/gf anda dihabiskan untuk orang len?
--♥ pedas banyak tuh...kaki cemburu jugak ne. hahahahahaaa.


8. What are you going to do when your bestiest have a relationship wif your ex?
--♥ oo, kira kwn mkn kwn lah ne? i dunno...mybe bgantung dgn keadaan..mna tau bestiest tuh tetiba mngada semacam, ko mo cool cmna kan?...yg bukan bestiest pun engkau da hangit..apalagi lagi bestiest. tp kesimpulannya, aku tetap relakan jak kalo itu berlaku. redha dari jauh. thats da best. mrh sejuta tahun pun xguna kan..?


9. Adekah anda akan menelefon bf/gf anda apabila dsuruh oleh bf/gf anda?
--♥ mybe ada something, so call jak la. y not? melainkan lah aku bengang gila2 ngn c bf tuh. hahahaha..


10. Ape reaksi anda bile mendapat tahu bf/gf anda masih berhubung dengan ex mereka?
--♥ i think it's not gud at all....kalo bhubung scra trbuka buleh lah, but chori2 chupki2, hulamak! len lah mksudnya kan......


11. nk tag :-
orang2 yg bercinta:
1) TEJA
2) TWINZ
3) OTAI..alahai masok jak otai.hehe.

cukup lah tuh....ok, puas hati? selamat petang cikgu!



RINDU datang lagi!


Hello mellow...

Pengumuman, aku d bumi tawau right now. Selamat dihantar oleh pesawat airbus 6128 semalam ke airport tawau. ooh, damn. semalam rasa cool ckit lagi..skrg pulak......aduyaiii!!

" Mahu dekat mereka "

Rindu dtg lagi,
pdhl baru sehari,
aku jejak kaki,
di bumi kuliah ini.

Sgt lah terasa bila jauh dr family balik..tau la x jauh mna pun, but aku tetap terasa wok. i tell u, aku betul tgh terasa skrg ne....dan aku dgn sedaya upaya cuba tuk kuatkan hati aku. try to be cool......benci la perasaan begini. buat aku x keruan. mmg mcm bebudak, redha jak. budak pun budak lah.

Aku try tido tghri ne..tapi kejadahnya, tbangun jugak ceritanya. aku mahu tido lagi, tapi rasa rindu lagi kuat drp keinginan aku tuk tido. ya sgt3 ngntuk...huuuh..

Class hari ne mcm besa...cuma bezanya kali ne, ip sgt lengang. becoz seniors & trainers ada agenda len....cm besa lah, p praktikum, SBE....da tuh rmai lgi yg tinggal luar ip..tu x kisah sgt lah. cuma rasa cam ketandusan manusia da ip ne.....

Entah lah, jeles ckit lah jugak bila tgk trainers len p praktikum, tapi aku prefer SBE wok. he3. thun ne plak, last SBE. Timing special: lepas RAYA okay! at least dpt jugak merasa 2 weeks at home tuk cuti raya. selama ne, 1 minggu jak. kelam kabut punya RAYA. hrp2 this year Raya lagi gempak sebab family da cukup....xdak yg merantau g. he3. Rasa x sbr tuk raya.& cuti akhir tahun. he3...

Fuuhhh, aku akan lalui exams kut sebelum aku balik umah. plan balik umah dlm next month tapi mcm x clear jak plan ne. alamatnya, 2 bulan penuh la tperap d ip b4 cuti 1 month. xpa..xpa...akan kutempuh! waja! demi cuti tuh wok.

Nampaknya, tuk mengucar-kcirkan perasaan aku yg da memang huru hara ne, baek aku layan assgnments kan?......siap jugak keja yg belambak tuh.
ya la....

RINDU MAMA, RINDU BAPA, RINDU 3 EKOR ADIK. hahahahahaaa.....



Wednesday, March 17, 2010

coretan cuti

Sekian lama blog menyepi, ceehhhh! tgh2 holiday...mls byk aku mo update. sebenarnya byk mo cerita...tapi mcm x kesampaian pulak mood...sebab aku mood setady bha. jadi apa yg ada dlm kepala pun cm steady medy jugak. ntah apa hal lah.
cerita terbaru...
Kehadiran 3 orang manusia yg bergelar 'anak2 buah' d umah aku sejak 4 hari yg lalu, memang walla! aku lah ibu. hahahaha. teteda....bukan apa, dulu drg kempunan stay ngn aku, tuh la aku bawak balik umah kali ne. tinggal lah segala mertua & sanak sedara meka d kg. haha. nakal? buleh tahan, nasib baek dgr ckp, tapi pantang mata aku x tengok drg, abis lah merana sudut2 umah. perasan artis bha drg. kalo bab nangis....memang power. especially yg pompuan, emylda, sensitif tahap warak! sumbat jak dgn botol susu diam lah beliau. dan hasilnya, pempersnya pun cepat kembang......kejap2 mahu tukar beb. terlebih air dlm bdn kut dia tuh. kah kah..
Ifran Helmi pulak cool jak...cuma bab mkn, mak ai.......suma pun sapu..cket g dia mkn mknan kucingggg2 aku....hwawawaaa..dah dia igt itu keropok, aku test jak la keinginan dia. nasib baek aku waras g..terus tepis tgn dia drps memasukkan mknan makhluk2 itu ke dlm mulutnya. allhmdllh, selamat lah dia.
C Haikal Hakimi pulak, sgt lah childish. pdhl memang budak g. ikutkan, dia lah yg paling tua antara drg tuh, tapi sora n perangai dia...peeewwwittt, buleh thn untuk menaikkan mrh kite. ada msa dia tulikan telinga bla aku ckp ngn dia..mo kata mngelamun..apakah, bukan ada awek pun. saja lah tuh buat org kin pns. haahaha..dlm apa2 hal, suma pun dia mau lebih...xpa lah, lama2 dia fhm lah tu kan. nsib baek masih kecik g. x lah aku kisah sgt....dan yg paling penting, AKU SAYANG MEKA. kah kah kah!
Ok, aku selitkan cerita yg ini pula.....
"uishhhhh....aku nmpak c Achok hari tuh..dkt pekan tuaran. ye la, kan dia org tuaran. dia tgh lepak ngn kwn2 dia..so aku pun imbas lalu jak la...perkara yg sebenrnya, ye aku suka kumpulan KECIK.. dan sah2 meka menang jugak Raja Lawak. HAHAAHHAHA...bagus kah x bagus kah...aku tetap rasa bagus. he3. yg len pun bagus jugak, cuma rezeki xdak..xpa lah..janji berjaya masuk final kan..apa2 pun, aku hrp drg success. apesal asal dr kg.......he3. asl dr perut mak lah! GO KECIK!"
Orite, next...ari ne, 17 March...dayah yg udah bertapak di umah aku selama seminggu akan kembali ke tanah airnya ptg ne...menaiki kapal terbang! hahaha....rindu dah kali ibu dia d SEMPORNA.....aku pulak akan ikut jejak langkah dia pulang ke bumi tawau hjg minggu ne...aishhhh, bab ini lah yg aku kepesaaannnnnn sgt ne! ntah...hilang kata2. Oh, bila aku fikir pasal balik tawau, aku excited psl 1 hal jak, mau cuti balik. hahahaha. wat??? normal apa....
Skrg pun tgh normal ne.....jadi berundur dulu lah. takut2 aku terngomong yg x normal pulak nnti. semoga bahagia kepada insan2 bumi.

Thursday, March 4, 2010

today is about tomorrow.


what about tomorrow???

Hehehehe.
Balik rumah lah. apa lagi. sentiasa menghiburkan bila bab2 balik umah.
tgk lah nanti pas balik cni semula, ------------ speecless.
tapi kan..at least aku dpt tumpang kasih ngn sorang ibu. hahaha.
curik mama lalinko. wahahaa! aku sudah anggap mereka family aku.
bahagia bersama mereka......
kdg2 rasa sunyi/rindu tuh akan hilang bla hang out ngan family len.
actually it's da same.
so, marilah berkeluarga! haha.
ooh kembali ke track sebenar.

Flite besok, aku pun xsure. jam7.45 mlm kata twinzku. hehe. pelupa flite da aku ne.
besok jugak is hari olahraga ip. tapi tercicir lah daku n rakan2 seangkatan dgnku kerna pergi SBE. hehehe. yeah2 balik rumah. yg join sukan, CHAYO2x! sukan pemangkin kecemerlangan!
ckp jak tau, bsukan pmls haram. huhu.

p/s: RUMAH MAT SALLEH: kekalkan kejuaraan, kalah xpa. yg penting sentiasa MANTUL!!!
ye la, tau la aku x mnyumbang pingat pun...(nada merajuk konon), tapi semangat kekitaan rumah sukan tuh ada bha! hahahaa.
eh, aku dah byr 5 ringgit taw, jgn siakan2 duet tuh, guna ke jalan kebaikan seperti beli air mineral. apakah?????
HIJAU IS THE BEST! you know what the best, HIJAU! take note.....

Hoooo.... aku dpt task psl sukan2 jugak tuk SBE. something like that lah.
Baru tadi dapat tugasan SBE, sal pj. pantau cam2 jak & cari maklumat.
kinda easy for this time. mybe bleh enjoy ckit kut..haha.
Cuma, kali ne mix pkai baju pj. he3. lom penah buat g.
sebab baru kali ne dpt taks pj. minor.
jadi, bersukan lah kau. lets go!

haiyak! ada assgnment jugak. udah siap yg len, lega lah kunu. tup2 datang g task baru.
buleh tahan ini mcm...hahaha.
but, task tuh x lah membebankan pun. easy one i think.
tq kepada yg membuat soklan yer.
malam ne, kira mahu b.e.r.u.s.a.h.a. buat keja tuh. hahahaha. (kalo kuat semangat lah yer).

Lega jugak ari ne sbb air di hostel udah kembali ke tangki2 yg betul.
tapi rasanya pas cuti, air2 itu pun selalunya ikut bcuti jugak. aduuyaii.
apa yg penting, aku sudah setel basuh kain. penuh udah ampaian. berjaya akhirnya.
risau siot kain2 x bcuci.

oook, pegi kepada isu balik umah. adik pompuan dah setel kemas umah katanya. he3.
bagus lah tuh. baru nmpak mcm pompuan cket. hahaha.
aku suh dia kemas umah sebab this time aku SBE rmai cket.
aku, dai, otai n nel.
Pasal ne, mama aku pun kecut perut, risau cket sebab umah mampat.
takut drg x selesa. tapi xpa, drg kental lah. hahahahha.
harap2 kwn2 aku ne x abis nafas nanti. he3.
Mama aku jugak risau tang sorang ne yg x mkn bawang.
huiiyy...mama masak lauk bawang total. baru kick! hahaha.
"mak, tambah g anak manja sorang. spesis Tirah ne." wakakakakaa!!

Isshh..tetiba pulak mcm x sbr p SBE. (pdhl mo balik umah)
alahai, ko fhm2 je la, dlm setahun, brapa ari ko d umah, brapa ari ko dkt hostel??
haaa..kira! kira! yaaa..sangat lah betul kalo anda mengatakan bahawa cuti itu perlu dipanjangkan. hahahahahhaha. kalo cuti terus, sapa pulak yg pegi class kan? takkan lah suh munyet p. karang drg pulak tlebih advance. (usul cuti pjg direject). kah kah kah!

weeii, pjg pulak ayat2 di atas. baek aku stop sbelum aku distopkan.
okay. selamat malam dan selamat bermimpi indah bagi yg tido lenaaa....
hehehe.

sampai berjumpa lagi.



Wednesday, March 3, 2010

Tuesday, March 2, 2010

mari berjuang bersama

yes, memang xda kena mngena pun dengan tajuk. haha.


1.What have you been doing recently?

like being a ghost of fb....?? tuh yg mkcik aku ckp...haha

3.What happened at 10am today?
berhuha huha dlm class......


4.When did you last cry?
entah lah..femes sunggu soklan camgini..lepas ne aku catat lah.


5.Believe in fate/destiny?
i do i do.....


6.What do you want in your life now?
being me..not not me. he3.


7.Do you carry an umbrella when it rains or just put up your hood?

tem ujan, aku jrg kuar. jd xperlu payung. kalau lah terkuarrr rumah tem ujan, aku redah je.


8.What’s your favourite thing to do on the bed?
pegang hp, takut jatuh lantai. hahaha.


9.What bottoms are you wearing now?

isk3....skirt pjg berjela2..hahaha. baju tido la.


10.What’s the nicest things in your inbox?

pics yg besfren ak send sebentar tadi....pics kmi berdue..hahaha.


11.Do you tend to make the relationship complicated?
make it simple is better.


12.Are you wearing anything borrowed from anyone?
fuh. ndak la bha bju tidur mo dpinjam jgak.


13.What was the last movie you caught?
mobie...aku tgk meetball.


14.What are you proud of?
to have a family.


15.What does the oldest text msg in your inbox say?
it says; free mesej, guna hingga bla bla.


16.What was the last song you sang out loud?
Faizal Tahir song…coba.


17.Do you have any nicknames?

alahai. mcm2 ada.


18.What does the newest text say?
Eya ba. betul ba.


19.What time did you go to bed last night?
sekitar duebelas ke atas.. tp masuk dunia tidur tuh ntah jam keberapa.


20.Are you currently happy?
stabil la....


21.Who gives you the best advise?

ya ya. mama la.


22.Do you eat whipped cream straight from the can?

jrg kot...


23.Who did you talk on the phone last night?
seperti nggak ada....


24.Is something bugging you now?
haiii, besalah tuh. immune.


25.Who was the last person to make you laugh?

myself. aku ckp yg mngarut2 dlm fb dgn florence.
hahahaha.


sindrom


Semalam....bukan kelmarin, bimbang sindrom tidur berlaku lagi, aku cepat-cepat merantau p dorm lalinko-monmon. huhu...at least aku tlelap jugak walupun tidak terlalu di awang-awangan. tindakan yg pantas. haha. bukan apa, aku sudah tutup mata rapat2 selama hampir 2 jam sebelum tuh, tapi tidak berjaya. untuk mengelakkan daripada tidak berjaya terus, jadi aku cepat-cepat keluar dari muka pintu bilik aku. selesai sikit.

Hari ne Tuesday, tinggal 3 hari lagi jumpa eport tawau-kk semula. mungkin terlalu gembira sampai dapat gangguan tidur kali ya. haha. sampai ketemu.

sleepy.


Monday, March 1, 2010

Event on Sunday


Yahhh! sempat tengok Final ngn family.......
xyah ckp pjg lebar, angkat tepon. tut tuttt tut..semes mereka okay.


karangan ndak cukup tahun.


Diari hari ini.......

Aku bangun lewat. ya cukup lewat untuk terlepas sesi perhimpunan. tapi benarrr..aku tidak sengaja. nasib baik pintu diketuk. kalau tidak, entah minit keberapa aku masuk ke kelas. sampai ke kelas pun, lec sudah mula sesi p&p. haisshhh, nasib baik dia baik. selamat dari cucian minda.
Nasib baik juga tidak bertemu dengan pengira masa. ihiikk.

Berbalik kepada cerita bangun lewat, semalam entah apa jadi dengan mata aku. memang dia x kasi aku tidur. sangatlah fade up. harap sejarah tidak berulang lagi. tidak mahu masalah tidur lagi. Pasal ketidaktiduran itu, kepala aku berat2 tapi mata aku tetap kuat. mahu take chance tidur di kelas tapi kurang berjaya. pun tidak dapat lelap dengan aman.

Sebelum balik hostel, aku sempat lunch. lapar kann..teda breakfast. Aku pun makan dengan cepatnya sebab bergegas ke toilet. dan baru aku perasan masa itu, aku berpeluh dengan sangat banyak. tapi tidak sangat kelihatan. ya, mandi peluh. oleh itu, shower tengahari adalah alternatif paling mujarab untuk aku hilangkan peluh itu.

Nasib baik lagi, aku memaksakan diri tidur petang tadi. cuma dua jam sahaja. ya, belum terbayar. apa boleh buat? sudah kejadahnya mata aku buat hal. sekarang pun kesan tidak cukup tidur masih terasa di sekitar kranium. wakaka! harap-harap malam dapat lelap yang lena supaya hari esok jadi ceria.

penat mengarang ni. apa level buleh dpt cikgu? D kah? hahaha.