Tuesday, December 21, 2010

Kilas HarI iNi


Bukan mahu membuang semua kisah lama. kalau mau pun bukannya dapat dipadam daripada senarai kitab yang sudah ada. confirm lagi tidak tpadam daripada diari hidup. cuma satu kata dari hati, insan ini mahu meneruskan hidup, menghargai apa adanya dengan semampunya. Kalau ini maampu dimengerti, terima kasih dari sudut sanubari. Andai tidak pula dimengerti, mintak mahap la, xmahu memanjang lebarkan story.

hooo. itu cerita utk sang jongkang dahulu kala. ini cerita hari ini. sejuk cket hati. aku lepak d kampong terchenta, KB. mcm besa spending sisa2 hidup dengan anak2 buah yg makin berbuah tuh. hehe....anyway aku heppy. terima kasih untuk ini. muahhhaaa!



Monday, November 29, 2010

My weeks

yahuuii...!

perenggan satu* Aku dalam holiday. hari2 yg pergi aku lalui dengan tenang. play wif my kids all the times. actually bebudak cozen aku. minggu2 semenjak pulang dr ip aku habiskan dengan diorang cekenit tuh. aku rasa bahagia dengan dorang. kekadang nek jugak temper tapi spnts kilat & cahaya jugak aku damaikan jiwa supaya xmarah lebih2. Kkkdg marah ne langsung xberguna. kena main lembut ceket tuk pujuk manusia yg berusia lingkungan 2-4 tahun ney.

perenggan dua* Baru hari ne aku on9. haha...meragam gaya la kononnya. sebab da jd baby sitter d umah. now. it's time for sindrisitter!!! actually, on9 ne pun xda keja sgt mo d buat. bukak fb, bukak blog. pastuh bayar dua hengget lime posen darab dua atau tiga. sebab adik pompuan aku join sebantal. uek.

perenggan tiga* Aku tgh pikir aktiviti yg happening cket tuk minggu ne. selain layan perkahwinan owg2 yg mo kawin cuti ne. memandangkan perasaan aku bebaik saja kali ne, penuh moments silent. so, apa mo buat ne???? eat? tiap jam dan aku buat. minum? nescafe aku xlm g lesap la tuh. jalan? ehmm...yg ne bez tp kalo xda keta n driver diam2 lagi bagus. jalan2 1 tuaran pakai kaki 10 minit pun leh habis round.tuh pun kalo masih pandang kiri kanan lah. kalo jalan stret 5 minit done! hahaahhaha.

hokey! peranggan akhir yg x sudah akhirnya ney. aku lum pikir sal balik g. terlintas2 tuh ada la sebab org dok sibuk tanya. kalo tanya aku, xhengen kembali pun ada. hahahahaha. nnti la cek out. konfom ne kelam kabut cri tiket last2 month. puuuhhhh....caw!

Tuesday, November 9, 2010

Gertak Exam


Why aku study for exam?

The best reason that come up in my head is PARENTS.
mybe the pointers dedicated for them. yea, mybe itu effect aku yg x suka nomborsss.

Secondly, sebab aku duduk MAKTAB.
or nama barunya, ip. ya la, duduk mktab mesti ada exam. kalo duduk tgh pdg, harus trip2 bsukan la. kan? yesh.

Thirdly, mcm yg ex-lecturer aku ckp is 'COTI'.
wah, i like. mention bout exam, next event pastinya cuti. wlpun aku da redha duduk mktab tp rupanya balik cuti itu lagi meredakan. hahaha.

Lagik? hmm....tara da. Nah itu dia barisan 3 reasons yg cukup mantaps untuk jadi peneguhan positif aku. maka bermatian la aku study ni kali. utk 3 papers lagi. hahahahahahhahaa.....katawa dlm hati.

p/s: luluh hati.....kempunan nek beskal. bebulan2 da ne. hahahahaha!


Sunday, November 7, 2010

Bila sometimes.

Sometimes.
Bila semua mahu jadi baek, aku bekeras untuk berdiam diri. cuma melihat. cukup. Sebab...

Sometimes.
One word boleh jadi so harsh & everything CAN be halolalula.

semoga diam itu menabur makna.


*im going to sit for next paperszz......hoyah la.

Tuesday, November 2, 2010

BE. YOURSELF


jawab exam bebaek. i will^^




"Aku manusia biasa. masih bisa mendengar muzika semula jadi walaupun hidup dalam serba keriuhan. Aku penutur biasa. masih bisa menjawab persoalan dunia walaupun hidup dalam alam teka-teki ".


Saturday, October 30, 2010

im on it.



Finally, decision set free..
I'll meet home twice in Nov. *from here.

i feel free, but at the same time everything need to be in rush.
stdying, talking, seeing, thingking, writing..and also answering. blup*

oh, wat de hell wif that penyibuk antrabgsa yg menggangu 'rumah' saya.
lucky u....or it's ur bad? to see de real of me. %%%



Friday, October 22, 2010

*semepai....



sebenarnya...aku xtaw apa mo coret d cni buat masa ne.
otak kurang jalan. maunya duduk saja.
* 0 *



Wednesday, October 13, 2010

oh, ini memeningkan......



Aku berfikir kalau2 aku perlu terbang meninggalkan ip seawal mungkin. tapi aku juga memikirkan tentang daya tahan aku utk pulang rumah pd tarikh pelepasan sahaja. biar betul ini......aku mahu balik awal dan dlm masa yg sama aku juga rasa it's ok kalo tidak balik awal. mcm teda keputusan ini......bida' punya pemikiran~ oh, tolong tunjukkan kebenaran.


Wednesday, October 6, 2010

Numb........



Beautiful is 1+1!


Too Beautiful is 1+1+4-2+3...................



Beautiful Ugly within the numbers............




Tuesday, October 5, 2010

akhirnya.

shea shea.....mauha muahaa....haaha!


apo?? a'a memang up to date kan.

rph yg memutar belitkan dunia aku done 99%.
mlm ini dan esok kerja lagi bertimbun. kena submit thursday.
hasil kebengongan semalam, aku tebus da awl2 pagi ne.
hari len punya bengong kita tengok bila masa mo tebus pulak. hahaha....smileee.....
ada sedikit ceeeria dlm lubuk hati bila rph dikomen dan dibuat semula bermati-matian.
kalo x o.k g lepas ne, aku akan kerjakan lagi rph ne berpengsan-pengsanan saja.

kah! kah~ kah~kah!
caw!

Monday, October 4, 2010

diam bukan bisu


haa...ini kali perkataan kaler kelabu asapppp .......biar susah diri aku membacanya.

Bila aku diam sesekali tidak bermakna aku bisu. Bila aku membisu bukan bermakna aku akan berdiam. tidak. kdg2 bila sekali kita diam, org akan fkir kita mmg pendiam. bila sekali org nampak kita bising, org akan kata kita ne pembising...ala2 kera di hutan kononnya. malam ne mmg sesuai betul jadi bisu. kena la dengan posing diam.

kenapa?????? aku tau kenapa!

s.....ebab keja aku belambakkkkkkkk!!!!! tapi time mcm ne pulak otak aku keringgggggg tandus kalah gurun sahara. aku taip pun slh2 eja. aku tulis pun pen xjalan. sbb jari aku xkc jalan. aku bukak otak aku luas2 makcik tapi makin tersejat pulak kuantiti cecair di otak kiri aku menyebabkan otak kanan dushhh*** lagi la xbfungsi (itu fakta kaki lima).

Tiba2 aku update blog ini. sebab aku mmg x keruan da ne. dlm hati ketawakan diri sendiri tapi zahirnya....muka sgt ketatttttt. dahi kerut 76. mulut kalah paruh burung yg jd kayu golf alice in da wonderland. ko bygkan tuh.......

Mama aku plak da mcm 5 hari x tepon aku. ini buleh buat aku gabra ne. x setenang air di kali lagi ne. mak, tepon lah.............* * siot sendiri x call out knapa....aaa teda....mau call in jugak.

Aku men game lah kalau begini.......

pandai nyer you.....hehe. winkkk****


yg memerlukan suara mama;
nynong


Sunday, October 3, 2010

This is sweet dreams.....




Landing time smlm jam10.....
tido mcm besa....ambik selimut mcm besa....
tetiba....satu detik aku terasa aku ketawa sendiri......
SEBAB
aku mimpikan budak2 di atas.......
dr kemarin aku fkir psl diorang...
aku terrr...mimpi satu scene drg merengek sebab aku buli drg.....
SO
aku rasa aku rindu meka.
sangat rindu.


Saturday, October 2, 2010

syukriah syukran syukur

gmbar sgja d besarkan utk tatapan siang dan malam.
aku tau apa dlm kepala engkau.
"bidak nya.....jelek nya khemah..."
kan..kan..?hehe...
alasan kangkung: musim hujan, so khemah x dpedulikan.haha. sekian.


Besar la kan...hidup ini penuh dengan gelak tawa. walaupun hakikatnya lebih byk bergelumang air mata. (betol ka ejaan tu?)......hehe, saja opening teda kena-mngena.
Huhu...entri ne bukan tuk sedey2. aku cuma mau melaporkan sekian haribulan tuk camping da selesai. bru smlm. syukriah, syukran, syukur. camping bjalan dgn kadar kelajuan 60 km per hours. lebih kurang lah...members pulak espeseli me, relax yg sgt relax. tapi mc jugak penat...soalannya KENAPA????? Jwpnnya....aku kurang tahu. hehehe....kalo dbandingkan dgn byk2 camping, dis is the most happening of musim tengkujuh camp. hahaha. maklum lah kan kpd yg pengakap tuh, stay dlm dewan tuk kursus sgttt lah membeku. econd+hujan memang ala2 puncak g.kinabalu. kononnya lah...pdhl belum smpai thp tuh g...hampirrrr saja..hehe. dan kerana cuaca sajuk, pnas, suam, mendidih...makanya rmai yg terkorban sbgai mgsa slesema. haha...dasat.

ok, perenggan kedua. (gagal bm ne)....
camping da setel. keja pulak mc betimbun...mcm x besa kan?????? tahun2 mcm tuh jugak. xda anjakan pradingma. cehwahbbb!!! sng tuk berkate-kate, tapi payah tuk membuatnya nye. hahahahaa....aku rsa ada r dlm 5-6 asgnments g yg lum gerak. sleeping beauty n the lipan sumanya. eeee....sebut sal lipan, aku xsangka ip ne bykz sgt lipanz2 nya.....aduhaiii....sensitip. anak2 lipanz mcm bcamping jugak ne...d mna aku ada..dia ada...d mna aku xdak..pun dia ada...hahahhaahaa....skrg drg camping sndri2. aku x campur g urusan meka. ooohh, cuti hjg mggu ne aku btekad buat keja. hahahaha. niat halal ne.

third n the not last of cos.
aku suka hari ini. hehe. sgt suka. (smbil2 syum2 sndri)..why yer> sbb aku bangun awl. b4 7 pagi aku da beliak mata. jadi aku suka lah. cerita d sebaliknya aku tido dr petang kmarin then transit jap jm 9.15 mlm pastu smbung pjalanan smpai lag pagi ne...hahahahahhahaha.a...a..aa....suka suki haku jak kan. honestly, bdn mmg rsa x penat...suh pj pun aku snggup g. tapi dek kerna mentaliti yg dok fkir 'keselesaan', haaaa makanya penat la kepala. otak rsa berat. mata lagi lah hari2 rsa mcm ada batu yg bgayut. lagi berat dari berat setan tuh. hhahahahhaa....wlpun tido msa camping is cukup tido. itu lah manusia. byk mau drpd menerima.utk mngubah itu, perlu telus dr hati. beto? eeeeh, ceramah pagi.

lagi...aku rasa agak hepy sbb..terasa dri makin membesar..a'a membesar. hantak lah kepalamu kalo mu fkir bukan2 ah. bkn apa, aku igt sumur2 idup aku akn fkir sal balek umah.. balek dan balek!.....but dis time...aku tfkir org umah...tapi xrasa mcm mau balik umah... sbb dlm ati aku..eee...jiwang kili..haha...ulg: sbb dlm ati aku, ini lah hidup aku. xbleh bgantung ngn umah 24 tahun kan...pdhl 20 tahun da abis ngn umah. hahahahahaha.....akan tetapi...mc ada tetapi g kawang...x bemaksud aku xhengat diri dan xhengat jalan pulang umah. sudah tersemat dalam hati yau. utk hidup ini, aku da sedar wlau di mana pun aku berada, ke selatan tenggara tunggang langgang ke arah dunia ne...aku tetap ada jalan pulang. sebab keluarga yg aku cintai tetap ada d situ. menanti aku. wlau kami tpisah berdozen batu...ahahahahaha...tapi kasih tetap padu..mcm penah dgr ayat tuh kan...love you ibu n familyku....hehe.

okey, itu saja lah. (pdhal pjg entri buleh than da)....hehe...
sekian, salam pengakap.
hahahhaaa..........
syukriah!



Monday, September 27, 2010

utusan b4 camping


one more to go...i hope dis is da last event dlm ip. sblm melangkah ke dunia exam nti. dgn rasa bengongnya aku menjadi lebih bengong bla bukak cerita psl ini. byk keja ne, tp blog jugak yg aku updte. yg laen ntah apa jdik.

x sempat mau cerita pjg2....esok kena berangkat ke satu tempat spesel. pemandangannya indah...serba kehijauan...mcm bumi belum dipijak...dingin...ada flora dan fauna...ada air terjun..*** dlm hati; "behh behh beh beh beh!!!!"

Teteda lah seindah begitu. cukup2 setakat tapak camping. dis time camping Unit Beruniformm.suma bakal cigu wajib pegi...cuma masa laen2 lah...yg aku hrp berabisan tuk tangguh rupanya x jadik tangguh. bagus lah tuh...kan?? hahahaa...sinis itu.

Aku risau assgnments. agak2 mcm mc berbukit tuh. camping kali ne plaks smpai jumaat. mcm balik cuti hjg mggu laa....trtangguh plaks assgnments. apasal lah hidup bljr ne byk tangguh2.

~ tuh ar..kkdg aku suka tinggalkan yg penting, aku buat yg x penting. kau tau x apa makna penting ne dear syaz1tea???? ko bukak kamus balek...



Sunday, September 26, 2010

entri kejar masa...

Entri mendahului dgn gambar di bawah ini..... mcm yg aku cerita, aku g trip sandakan...alhamdulillah, so far so sweet. lum ada trouble mabel yg xdpt di atasi g. Hari ne akan kembali ke...ip. hehe...ada stories...tp aku haba' len kali je la yer...i kejar masa..masa xreti kejar i. tu la psl....babai.^^

Wednesday, September 22, 2010

i'm going to....


Calling 4 a trip to sandakan on Friday sampe Sunday dgn clssmtes aku yg paling happening tuh. mood ala2 excited cket+risaw2 cket...tp dnaturalkan menjadi SUKA sbb ala2 pcutian. ksian jugak ne fes time p sandakan..bumi yg selama ne jd laluan pulang umah...tp xpenah singgah. knpa singgah kalo x masok kan.....ne mo masuk la ne...

*bisik dlm ati..hrp2 suma ok d cna...

Balik dr sdakan...smbung camping plak...hrp2 tangguh...hehe...kalo xtangguh pun aku bsyukur jugak. cepat habis aktviti...so xdak cerita pjg2 g...cuma kalo tgguh cket g dpt prepare lebih baek. konon la...**

ok la..sekian..

Sunday, September 19, 2010

*** ******



Aku selamat smpai d ip awl pagi td. sampai bilik terus mengampai. mcm rindu betul knon dgn katil aku tuh.mungkin lah kut. angin da berubah. mungkin aku pun ikut berubah.

Tetiba aku kembali ke bumi Tawau dgn penuh bdikari (dlm ati). x perasaan mcm dulu2 lg. aku menuju eport dgn rasa ----------------. ntah la. mungkin pedih dlm hati terasa kut. makanya aku ada di sini dgn begini rupa. byk yg xkena. tapi xtau how to speak.tenggelam.dan tiba2 ada perasaan ini; x girang utk pulang ke Tuaran. Uh, kembalikan lah perasaan itu. sbb aku suka pulang rumah. cuma skrg..............aku x mau tipu. mmg aku x gembira saat ini. sungguh. apa sebabnya...bkn sng utk dterangkan. mau buat set induksi pun belum pas, mmg lah x kepakaran menerang. hukhuk.


but i still survive.
akhirnya, teruskan kehidupan jugak.



Wednesday, September 15, 2010

Antara 'balik' & 'pulang'?



Buat masa skrg teda beza buat aku. balik ke mana atau pulang ke mana..dr mana, hendak kemana....entah!!!!! perasaan aku kacaw bila hari makin suntuk....tuk balik ke dunia ABC.
eklan: "flite 19 sept. pagi."
(besa ler melebih perasaan budak2 dlm diri.ak pun xphm.)

smbung.......
aku masih dbuai2 alam home manis home. aishhh! ini lah perasaan yg palingggggggggggggg tidak menyenangkan smnjak jd cigu xda lesen ne.mana g charger lptop aku gila kikis duet aku. aku taw la mo mintak kwn baru...tp sbr2 la..tgu next year.........hokey2..tmbah pedih hti ne kalo cerita pjg. selamat malam.

Wednesday, September 8, 2010

Forgiven



I'll be at hometown for Raya this evening. iM excited. so excited. excited!!!!!
^^

Selamat Hari Raya, Maaf Zahir & Batin
to all;
especially to my parents,
teachers,
bestfriends,
friends,
penpals,
and everyone here.

eclassly; syaz1tea

yg ikhlas;
syaz1tea

yg minta mahap;
syaz1tea

yg memaafkan;
pun syaz1tea...haha. ^^


selamat hari
raya!

Sunday, September 5, 2010

Tengah Maaleeem


Hidup ini penuh pancaroba. mcm2 yg dicoba. bak kata dia..."testing2 dicOba dicOba..."
hehe. saja mengarut. tazkirah tgh mlm.
di waktu tgh mlm yg indah dan memenatkan ini...........ayat dibiarkan bgntung selama-lamanya.

hey, im back. from london.to.telipok. haha! helo aku back to my habit la. ~makan selagi terdaya~hehe
tapi aku bahagia. dalam pda perut yg berteriakan minta aku berenti mengunyah, aku menjadi sgt stobon *degil..mahu saja mkn. bkn ikut perut. ikut hati. almklum cek puan, homecook is da besh, agree rait?? ye, u yg x agree ketara kaki piza.uuuuuupz!
a/p sebut sal homecook mst igt ini; MAMA. espeseli me lah! bla sebut sal cook mst hengat yg ini pulak; SEDAP, LAZAT!
kalo xsedap haru biru lah mulut engko mengata...hape punya lauk, xda garam!~ pdhl nasik da abis mkn.bru mengata. hahaha,,biasa lah..mulut je ngata tpi hati ttp menghargai kann? kan?.....bagush, bagush.
aku da siap myumbat mknn dlm perut aku. tunggu msa tuk keluarkan jak. mungkin pas raya. hahahahaaaaaaaa~

aku bebalik in out wc ne, mcm krem da bdn. hadui.
selamt bsahur, puasa, bukak posa, raya, stdy n keja balik! hahaha..saja mengingatkan diri aku.
luf yah!


Friday, September 3, 2010

Borak pagi


mood: epi2 dlm hati
musika: slmt ari raya
venue: BG selupoh bay (cekulah sk.selupoh)
latar msyarakt: geng2 keguruan
media: laptop yg hangkang kepala nya!


cigu sifu : "ok, ari ne hari trakhir kamu di cni kan? bha minta mahap la kmu dgn suma cigu2 cni." (lbih kureng gitu lah ayatnya).

cigu2 x lesen : tersenyum..................................(pengganti kata2....pjg senyummmmmmmnya).~

cigu sifu : "cigu....(mmndg ke arah cigu len@ cigu tongga....geng kapaknya), ko kc mahap ka drg ne?"

cigu2 x lesen : mc tersenyummmmmm bebe....~

cigu tongga : "nnti sya pikir dlu..(muka serius)...."

cigu sifu : "naaa....pikir jgn xpkir ko...kc mahap ka tidak ne.."

~ cigu2 teda lesen mc senyum...trpikir "dia kc mahap kaa tidak arrr?"...mcm innocent. kalah cik snowhite. mcm lada gaga sama kuttu ceri ba. tp mc diam.baek sungguh pekerti. SOPAN cik. dlm hati..mahu saja menyampok.hehe...

cigu tongga : "ya, saya pkir dlu..mau kc mahap apa...sbb mcm teda apa mau kc hapa ne".

~ cigu sifu terdiam. senyum kambing. usikan termati d situ. haha.

cigu2 x lesen : hahahahahahahahahaa....(dlm hati jak). senyum manis gula hempedu.

terima kaseh daun keladi cigu tongga yg tidak senakal cigu sifu. haha. itu gelaran cigu2 yg len pda mereka berdua. spjg SBE, abis kena sakat leh cigu sifu. at least x kering gusi masa posa2 ne kan. hri ne hari last d sk. selupoh or lebih suka saya gelar sbagai 'selupoh bay'. biar voke cket. sblum tamatkan borak pagi kta pd ari ne...pewww...aku buat kesimpulan cket lah k psl SBE aku yg trakhir ne. usihhhh..mcm sedey. ~ aku suka sekola ini sbb relax, steady, cool, kecik, simple, beauty, friendly....BESH! tmasok lah cigu2, bebudak wangi, staff)...mskpun tugsan yg patut dbuat x sesempurna mana. bkn sbb mls. tp atas dsr hormat, xmau memaksa. no majal2 ok. kalo mmg xda, xda la....karang org fedup dgn kta..susah...rela buat sendiri. itu lebih beramal jariah. bsedekah. hahahahaha. perasan. xpa.aku fhm bebenar la case sebgini. mybe aku punya turn dpt budak SBE kang, yg mintax mcm2...mst mls jugak aku mau layan tuh kan. bagus g bakal budak SBE aku tuh duk diam2 on9. mcm yg aku buat dcni. haha.1009% KEJUJURAN. in conclusion, ehhh, bru mo wat pulak ne..wlau d mna kta berada, apa pun yg kita buat kena pdg2 dgr2....bkn ckp2. hehehehehe. sekian. makacih.


Thursday, September 2, 2010

move forward; i still remember you...


hoyeh! anda sdg brsama sya dj tea..lipton fm.
tukar mood~~~ latar muzika program bersamamu.

"Entah kenapa tiba2 suram pulak ari ne.aku rindu kawan2 aku yg selama ini ikut haluan masing2. sebab berbeda kerja. berbeda status. berbeda cara, gaya dan hidup. ex: hehe, my gf Nahria, i dunno yg dia dah tukar status drp berboyfren kpd bersuami/tunang yg mana jugak bertukar penamanya. paham x ayat aku tuh? huh. mls aku kembali pda ayat itu. lagi bespren aku pulak mc busy kerja dgn hp2 beliaw smpai expert bab2 hp. fulamak. lagi sekor, entah tgh buat apa...tgh enjoy2 kut...lgi sebuah ne, hidup cm g2 jugak la...in love forever kut. rmai g ne... lgi kwn skul yg len mc ada dlm ngara ne g..cuma trpisah dlm peta mlysia lah. sorang ke utara, timur leste ada ka? heehee. besa la kan...tuah ayam nmpak d kaki, tuah manusia sndri xtaw. aslkan kta mc bkwan & yg penting mke sure diri kta mju ke depn, bukan mundur terussss....sia2 kang mama melahirkan. bla vla bla vla. bebel sudah. masa tuk tido sedang ke udara. lain msa smbung lagi. sekian. luf yah!"


nOT Ixora



Lupa plakz hal paling penting.
Baby yg aku nantikan da bukak mata tuk dunia ne.
SHE. 3.4 kg. black hair. perfect body. big eyes. BIG NOSE. hahahaha...indak la bha. stedi2 jak hidungnya tuh. ^^. was born ON 23/08/2010.
this lucky baby is Ezora Ezzianna.
i would like to call her; Arora.
Now she's 11 days.

Malas Pulak Masok Class


tatapan hiburan semata.
xkena mgena dgn isi peljaran ari ini.


Segar bugar ari ini....sbb xjadik lepak dlm libry. im in B.G not guru besar erk, Bilik Guru. jadi alamatnya kena psg telinga baek2 d cni (BG). Posotifnya, aku x bca mimpi kalo duk cni. tap kalo duk lbry, buleh baca peta sekali..hwawawaa!! dlm byk2 skul (cekolah) yg aku penah p, skul ne lah g paling RAMAH cigu2nya. mungkin sbb drg lebih keibuan and kebapaan kut. ari ne dpt masok class pulak. igtkan xdpt cium bau2an harum bebudak skul rendah ne. dpt jugak rupanya! haha. tp yg kurengnya tasks SBE mcm xdak jo. xpa la..enjoy jugak cket ^^. hew. babat mengeras eh. babai. rsa mls lak masok class. haha.

*aku rindu coffee aku.....juga rindu my wink.



Wednesday, September 1, 2010

SBE yg besh+ sepi=cool


Sari berita utama:)

pagi2 bute bangun bsiap sbb mo g sekolah. (SBE). sesampai d sekolah, mata pon mcm bebute jugak. nengok kiri knn lengang. huhuuuu rsa mcm aku antra mkhluk awl yg smgt g sekolah. haha.
-time aku tgh conteng2 blog aq ne, adik pmpuan aku tgh mrajuk ngn aku, ntah napa. **

sambung g..aku g SBE stat isnin. akceli aku suka sekolah tuh...------- sbb sgt simple dimple. murid sekerat-kerat. ckgu jejari-jari. aku pulak bdua jew ngn geng SBE, ain. kalo dibilang + - + - bhgi, drb pun x smpai 300 org. heheew.

Fes day SBE lepak xtentu2. jap dlm blik guru, jp belenggang2, jap deduduk d tangga hikmat...kn xbek duk tangga..hehe..last2 bteduh baek punya bwh pondok..da ar tuh, dkt kantin pulakkkkz!....pose tergugat cketttt...sejemput ajinamoto jak.

Second day pulak, mrgkap hari ne lerr...yg cipta rekod dtg awl sesangattt tuh...huiiyoo..lepak seharian dlm pusat sesumberr....hahaha...bkn bca buku. baca alam mimpi ghaib. yg bez tuh ada pic mickey g..wlupun ciput tp ia begitu berharga.
hahahahahah~

esok bakal menjelma. mcm hri raya ler. cuma jauh cket.kena g sekolah g. esok hrp lepak lbry g. buleh bca mimpi g. hjat ingin menjadi seorang pakar mimpi. tapi sayang....asl mimpi jew, aku mst lupa. mimpi jew aku mst lupa! haiyer.

tuh je la.
sari berita x penting nyer; aku bwa balik shibba dr skul tuh. sbb mo main ngn org umah. ngeee~akceli aku pjm tp mcm bkn pjm sbb aku xtnya empunya. apakah. bedosa. xpa sok aku kc balik.


ayat2 cinta SBE: "drg ne nak cri pengalaman...jadi cigu2 bagi la pengalaman yer..."

Monday, August 16, 2010

Kasih Sayang Raya 2010


Syukur....
elaun da kuar....suma da bereh!

cuma ada 1 perkara g mo buat....sebelum raya...
wat we called as "shopping raya"...
hahahahhaa.....

Bkn mo shopping sakan pun.....
ala kadar jew..janji kuar ngn family....
baru ada feel raya mcm dulu2...
wlupun da besar pjg tpi tetap kena jaga kasih syg.he9.

Mcm org len jgak, aku pun x sbr raya...
tp dlm msa yg sma aku sgt enjoy puasa tahun ne....
semangat waja ckit dr tahun2 sblm ne...ngeee~
kenape???

oh list down cepatttt.......
1. sbb raya lah....suasana raya.
2. family da cukup members..xda yg merantau g.
3. bulan ne dpt baby baru g....baby boy/gurl, i x kesah.wohoow!
4. bleh lepak ngn anak2 buah ak yg bucuk2 tuh. rinduuu...
5. dpt jmpa suma family g.
6. bleh lepak raya ngn kwn2....mkn2 smpai xhengat dunia,igt akhirat je.haha.
and my lucky 7 is: dgr takbir! yeahhh RAYA!

excited oo...
but still...da best part is AKUMASIHBERAYADENGANFAMILYYANGTERCINTA.
itu ar kasih sayang RAYA.
Allhamdulillah.

p/s: i'll be back soon.....


Wednesday, August 4, 2010

Tuesday, July 27, 2010

aku kabut.


this week mcm kabut. serba samar2. psl keja class. task mc.
masa ne juga kesihatan kacaw. so everything serba serbi kacaw la jugak.
mybe susah utk hide kesakitan di sebalik wajah, at least it can helps cure the pain.
family aku pun x sihat skrg.....mama, bapa, adik, abg...
kecuali adik bgsu aku. ntah apa yg dia mkn smpai immune dia hebat begitu.

actually i miss home @ homesick.
mahu sgt peluk mama. really need her time2 x sihat. sebab mama sgt comfort.
rasa x sakit bla dgn dia. but right now, kena hold on sendiri.
byk ujian g lepas ne...elaun lum kuar, ntah bila mau kuar aku pn xtau.
sebab duit kikis...maka keja2 class pun tergendala dan serba menganiaya. hahahaha.
sabor je la.

ak x sbr kuar elaun sebab excited tuk beraya tahun ne.
family dan sempurna. suma da balik kg. so xda yg jauh d rantauan.
lebih meriah! hrp2 kueh rayanya pun meriah jugak. hehe.
aku plan tuk wak Batang Buruk resepi tawau. sodap.
tp mungkin aku akan tukar nmanya kut...tukar p ROKOK MANIS. mcm??haha.

aku pun sebenarnya xda benda mo cerita. aku type jak apa yg terlintas dlm kepala. yg terlintas dlm lutut tuh aku x tulis lah. karang lain pulak ekspresi penulisan ne. haha. hari hujan...sempena konvo...rahmat la katakan. hehe. hrp2 suma bjalan ngn lancar dlm dwan konvo tuh...
aku pun xsbr tuk konvo. tapi harap2 la jugak grand drpd skrg ne. heheheee.....memori la katakan. memori tercipta kaw.

uhh...aku mo kongsi satu pepatah hari ne...saja2 supaya aku sendiri x lupa ngan pepatah ne. homemade okay..hehe.
"Bila u xmahu mendengar, sebenarnya u telah dengar semuanya"

renung2kan. hehehe. caw.


Sunday, July 25, 2010

im sad.



Hidup memang biasa.
Juga luar biasa.
Kdg2 byk pulak yg kita tidak biasa.

I do believe...happiness depend on ourselves.
i really miss someone right now.
i just hope everything will be just fine at end.

Bila kehilangan yang sudah biasa,
timbul perasaan yg luar biasa....
buat kita menjadi tidak biasa.

akhirnya, tidak biasa itu akan menjadi kebiasaan semula...
dan tidak ada yg berubah....

melainkan engkau yg mahu berubah....


Monday, July 19, 2010

TIPIS


Kalau ini dikatakan mengeluh, bha iyalah.....mengeluh lah aku. Zaman kegawatan ne, xsangka pula makin gawat sbb elaun lmbt kuar tuk sem ne. xkisah la apa pun sbb musabab yg melambatkan production tu. maybe something desprate. we dunno.

but da most important is; next time sediakan payung sebelum hujan. walaupun aku prefer berhujan...natijahnya basah ndak ketentuan kan?......mmg silap sndri jugak sbb bujet x kick. tapi kn....ciiihbeaking diri kunu ne...kalau spend duit dgn family,aku rsa abis duit berbaloi. aslkan aku x bli yg xpatut2...hehe.instead of that; itu pun kena amek kira sbagai ksalahn utama kn??kalo mo spend duit pun should berpada pada.yup!!sgtttt betul!!! lagi pulak...shopping2 ne mst dikurgkan. kdg2 perasan byk duit, membeli x kesedaran. pdhl duit tinggal ciput. ngeee~~

after this,try to be kaki jimat. i da penah jadi kaki buang duit. jadi.....ya pulak, bru sedar selama ne aku xsyg duit.haha. xpaaa....lps ne aku syg duit.siap semai cinta lagi.haha.

p/s: duit mmg tipis skrg..tp mc survive..

TIPIS


Kalau ini dikatakan mengeluh, bha iyalah.....mengeluh lah aku. Zaman kegawatan ne, xsangka pula makin gawat sbb elaun lmbt kuar tuk sem ne. xkisah la apa pun sbb musabab yg melambatkan production tu. maybe something desprate. we dunno.

but da most important is; next time sediakan payung sebelum hujan. walaupun aku prefer berhujan...natijahnya basah ndak ketentuan kan?......mmg silap sndri jugak sbb bujet x kick. tapi kn....ciiihbeaking diri kunu ne...kalau spend duit dgn family,aku rsa abis duit berbaloi. aslkan aku x bli yg xpatut2...hehe.instead of that; itu pun kena amek kira sbagai ksalahn utama kn??kalo mo spend duit pun should berpada pada.yup!!sgtttt betul!!! lagi pulak...shopping2 ne mst dikurgkan. kdg2 perasan byk duit, membeli x kesedaran. pdhl duit tinggal ciput. ngeee~~

after this,try to be kaki jimat. i da penah jadi kaki buang duit. jadi.....ya pulak, bru sedar selama ne aku xsyg duit.haha. xpaaa....lps ne aku syg duit.siap semai cinta lagi.haha.

p/s: duit mmg tipis skrg..tp mc survive..

TIPIS


Kalau ini dikatakan mengeluh, bha iyalah.....mengeluh lah aku. Zaman kegawatan ne, xsangka pula makin gawat sbb elaun lmbt kuar tuk sem ne. xkisah la apa pun sbb musabab yg melambatkan production tu. maybe something desprate. we dunno.

but da most important is; next time sediakan payung sebelum hujan. walaupun aku prefer berhujan...natijahnya basah ndak ketentuan kan?......mmg silap sndri jugak sbb bujet x kick. tapi kn....ciiihbeaking diri kunu ne...kalau spend duit dgn family,aku rsa abis duit berbaloi. aslkan aku x bli yg xpatut2...hehe.instead of that; itu pun kena amek kira sbagai ksalahn utama kn??kalo mo spend duit pun should berpada pada.yup!!sgtttt betul!!! lagi pulak...shopping2 ne mst dikurgkan. kdg2 perasan byk duit, membeli x kesedaran. pdhl duit tinggal ciput. ngeee~~

after this,try to be kaki jimat. i da penah jadi kaki buang duit. jadi.....ya pulak, bru sedar selama ne aku xsyg duit.haha. xpaaa....lps ne aku syg duit.siap semai cinta lagi.haha.

p/s: duit mmg tipis skrg..tp mc survive..

Wednesday, July 7, 2010

Bukanluarbiasa


Bukan.sesuatu.yg.luar.biasa.bila.ak.penat.
maksud.aku.sangat penat.
tapi.tidur.sekejap.buat.aku.rasa.ckup.rehat.
oh.banyak pulak.titik.

Seminggu berlalu di ip. habis urus MPPB, rutin mula macam besa.
Hari ne ak dpt gudnews sebab elaun da bleh kuar. drg tgh urus.
kurang ckit kerisauan. macam2 taw2 jak poket hangus.he9.
Hari ne jugak dpt tau yg sbenarnya class i xdak yg failed paper last sem.
T.G.
classmates aku naik risau sblm ne sebab kononnya one of us gagal paper PBD.
tp sumanya da selamat.
skrg tgh menanti penuh debaran lah.
itu result bila mau kuar kawan??
i gabra.he3.

Lagi satu, aku da plan mau balik umah bulan ne..
tp tiba2 pulak rsa mcm x perlu balik umah. bengong2 juak ne.
aku rasa ak mmg patut balik. tp aku mcm xmau balik.
wah....hebat ne perasaan. buat pertama kalinya buat ip ku.behhhhh....
nnti2 lah aku solve psoalan hidup ne.

Tadi....uii byk hal hari ne kan...ada meeting BIG jap.
Kali ne ala program anak angkat. dunno lah.
harap2 suma bez kan....?he3.
Pengakap lak ada len agenda g.ada camping UB...dlm msa tdekat ne pulak ada hiking.
huhu....ready saja scout.

Ohhh ya...hari2 kuliah aku semakin pack.xpenah aku rsa hidup kuliah aku bgini. hahaha.
baru pdn muka kan...^^.
xpa...masih hidup lagi ne utk btahan.
jadi..sama2 kita lalui okay....


semogebahagie sumanya.


Wednesday, June 30, 2010

Im here again..



Back to school huh...tp feeling kali ne dlm mood steady. mungkin mula mencintai mktb. haha.
minggu 1, lepas sebulan bcuti, aku btugas tuk kwn2 baru yg masuk 1 mktab ngn aku.....
aku ucapkan "selamatdatang"!
welcome to da clubtab. hehe...

Masa cuti op cos aku sibuk dgn family. spent time manyak2 dgn mereke. :)
hmm...mungkin sbb tuh aku steady balik mktb kut...sbb agak bahagia dgn family. almaklum kpd yg x maklum, aku cuti sebulan. tuh pun rasa x cukup...hehe...pasni lama g cuti..tunggu cuti raya pulak.
cepat masa bjalan...cepat jgak msa blari..hehe.
aku pun makin tua. mcm kaw la jugak.
jd kita sama2 membilang hari menua. hahaha...

Nanti smbung lagi..babai.



Tuesday, June 1, 2010

im back!



smekom. slm sjhtera. sari berita kedua.
he3.....
aku masih idup lagi erk!

lama x update entry sebab wreless pree ip kena tutup lah. haha. jadi aku pun m'free'kan dri dari blog aku ne. da lepas exam weeks, aku cukup senang ati o. sangat sangat sangat lah lega dpt bercuti....d umah! hehehe.....

Memandangkan cuti aku sebulan, mka doakan aku gumbira yer kwn2....
babai...



Thursday, April 29, 2010

Tuesday, April 27, 2010

masih hepy lagi.....



Mood: minggu yang diam.

I got da UAK. on 5 Mei.
test beginning b4 power rangers exam.

.......bt im cool wif dat.......
coz im going home. tuuttt*
haha.
hepy gila2.
wlaupun cuma jenguk2 jak tp at least aku jejak kaki d umah.
i know they need me right now.

talking abt kuliah,
aku rasa dlm 2 mgu ne mmg busy la kut. bkn kami yg busy. ibu2 bapak2 guru yg busy kerana mereka sedang menyoal soalan2 gemuruh kpd org2 baru yg mau mjdi guru. he3. interview ne ak phm la jugak, mmg r mkn msa sbb rmai yg mau d soal slidik. ye la boleh ke tidak jd guru?right now KPLI's turn, bln 5 kang junior plak. nmpak sgt gemilang mereka ini. haha.

Line celcom plak buat hal. xda bar lgsung. sot d mna huh?tp ak x ksh tul. bgus lah tue sot. xla coming msj2 yg x patut. mguji ketampataran betul..huuu. da lma ak mau tukar no. tp lum ksmpaian g. ak mau rsa bbaloi tukar no...bknnya sbb org2 yg berharga, yg xda tanda harga. haha.indak la bha..

Tabiat aku ada ubah2 ckit sjak ak main zombie. mgkin coke-nescfae nai ping (nicknme cni), tgk tv-main zombie (smpai tgk af pun ak x hengen), makin kuat mkn smpai abis duit..haha..and so on. ala benda kecik jak, besa lah perubahan hrmon. atau lbih dkenali sbgai buang tebiat kekdg. apa pun aku rindu mkn lauk mama aku. tiap kali fkir sal tuh, perut ak punya signal berterabur dgn sepntas kilatnya. kah kah kah! yea, buleh mkn d umah mggu ne. amek mood sblm exam ma!

Tau dak? aku lapar skg ne. pdhl prut memulas. aku smpat tido g dlm class td. itu yg buat dbn mcm org puasa 7 hari. terus dgn semangat kental dan wajanya gua pegi libry...utk hupdate blog. hahahaha. mau main game tp xtenang. rmai plak kaki ulat buku d psekitaran aku ne. takut kang zombie mkn drg.

aku xtau g lah apa mau madah d cni. g pun kurg sopan ne update blog dlm library. errmm..pas ne aku mau baca gossip la. ^^




Sunday, April 25, 2010

hureeyyyy!



sudah berhari tidak update.
byk mahu cerita. cuma malas type.
balik2 aku jenguk blog ak tapi singgah sebentar sja.
latest news, aku kena rehat ckit2 main zombie, (dah setel suma part games zombie)...
kerana ak kena buat assgnments.
aku tahu kwn2 ip pun tgh sbuk la ney.
jd, lets work tgether2!



p/s: he90x, wa gumbira :) :) :)





Monday, April 19, 2010

tiada apa lagi yg mahuaku katakan....


kalo penat baca ini, xpa...aku fhm. cehh...haha.



im still waiting.
the end of this month.
to come home.
i think abt home a lot.
everyday, every moment, ver very de.

rite now, im doing my routines.
wat else should i do.
oh mama, aku ingin pulang.




Sunday, April 18, 2010

my weekend


"yesterday":
Fast update:
  • date: 17/04/2010
  • Venue: planet semporna. ~umah cik mambang.
  • event: mjlis ptunangan. wah, terdengar seru. haha.
  • addition venues: round2 pekan S, Tampi2, anjung --- mkn CBA, kmbali ke umah cik mambang say Bye..haha, then balik ip kjp, then p town bli some stuff and finally my hstel.
  • Time: 8 a.m-10.30 p.m
  • ^^

"today":
Aku rasa sgt lembik hari ne.
Momentum tidak segagah zumbie2 d angkasa.

Terima kasih Ahad.
Kau jugak lah teman setia.
><



Friday, April 16, 2010

hari ini: zombie.



Aku.......

sibuk main zombie.
terjebak dlm kezombian.


sekian. haha!



Thursday, April 15, 2010

aku termissed diari af;


ini lah sebabnya, wa p lepak dlm dewan debat.

wa baru balik dr menyaksikan perdebatan antara cinta terhalang. kesian.
terhalang kerna bstuju&tidak brstuju bhw internet itu menghakis pemikiran kritis.
pihak pembangkang yg menang yer. congrates.
agak excited jugak tgk drg berdebat...+ ngntuk ckit2.haha.
dan wa dapat kata sapaan cantik punyer, yg berhormat.
dun wory, akn wa manfaatkan sebaik2 nyer.

haha.

selamat malam.

Aku ikhlas confess salah laku ini.



Salah laku:
tido telebih2.
venue: class yg cantik lgi berseri.
mood: wahhh...tune up. itu fasalll lah.

  • Aku dtg ke kelas seperti besa. hving breakfast b4 class~
  • Aku sempat tapau nescfe original masuk class.
  • Smpai class.."mcm xdak class jak hr ne."said my small small heart.haha.ayt power tahun 1.
  • Maka betul lah begitu. early 8 aku da susun kerusi buat katill.
  • jm12 baru aku up to lib. time ne bru aku ada msa to drink my nescafe original tuh!
  • Hari ne agak low sbb aku mcm xlapar tuk lunch. mybe breakfast aku pagi td lum hadam gara2 aku tido melulu. haha. ada teori di ctu.
  • Finally, aku rasa aku da cukup tido hari ne. kalo aku x pegi class pun xpa. aku bukan budak ~hard study mudy~ pun tuk manfaatkan msa free d class. mo kata apa....mana bleh kuar class suka ati. bukan aku tau pun lec akan masuk ke tidak. jd stanby lah jd budak kaki tido dlm class. haha.
  • wokey, pokok, daun dan akarnya, kata kunci tuk my half day is TIDUR. smpai aku hilang lpar kononya.
  • Sorry la pengarah, jgn marah. he3. petang i insaf buat asgnments.***
  • Wokey2. len kali aku x buat lagi , aku tido ckit2 je. dlm 20 minit? deal? hehehe.
  • Embha lah, im in da middle of something here.
  • Chiao.


huahuahua.

Wednesday, April 14, 2010

My m/life



Hey you,
Welcome....

Hey you,
TQ....

Hey you,
Babai. haha.


* aku dah penat tukang lyout aku. i make it complicated but in the end i like how it looks like. amacam? okay ka x?.......he9.
dare to change here.
haha.

aku tau ada yg sakit mata tengok size font tpi xpa...amek teleskop.
haha.

aku ketawa sendri2 lpas siap wat blog ini. geli ati.
ntah napa.

Tuesday, April 13, 2010

Diary before 21


Saja aku mahu menulis sesuatu. something yg belum ada dalam kepala ak. tapi aku terasa sesuatu. tiada kata yg buleh aku gambarkan di sini bila aku terasa akan sesuatu tapi aku sendiri tidak pasti ape hal kah itu...so, i think this is it...im lost mybe. lost somewhere. ak pun xtau ak ke mana...back to da track pun kena tau y aku tersasar track. okey, kinda merapu mybe. but ini lah yg otomatik dtype oleh jari jemari ak. ligat memikirkan sesuatu yg samar-samar. mungkin aku kena bertapa d bukit musang. konon2 mencari musang bjanggut. mcm main games msa dulu2. aku belum penah main pun. baru aku terasa something yg more clear. mybe..too many mybe. it's ok. mybe aku kena hidup sharing. SHARE. ya....share watever i want to share abt. dan mungkin aku perlu buat jgak apa yg org lain buat. at least aku tau apa perasaan itu lepas aku buat. bukan buat yg bukan2. i mean kinda joy things mybe....bgi orang lain. hw abt go to vacation. real vacations. by myself? no la....kalo ak ada lesen mybe la. will someday. aku rindu tempat2 yg aku penah pegi satu msa dulu d yg sudah lama aku x jenguk. mybe i need to list down some of them: tp bukan di cni erk. oh, i forgot to tell. kalo ada yg mo tahu lah. i meet my old fren recently. very2 old one. haha...this thing brings me some joy in my small heart. at least i can smile abt it. bkn seorang partner/spouse shj yg buleh bagi joy dgn kita. i know frens do. malah a lot. tapi kenapa org selalu lebihkan yg belum pasti. dan ada pulak kdg2 terlupa erti sebenar kawan. atau erti kata yg lebih bermakna sahabat. doesn't mean kena close baru buleh dikatakan sahabat kan. u know when u feel it once. i dont really realize b4 bhw kwn itu buleh membawa makna yg sgt mendalam dlm diri aku. but 1 yg pasti i never doubt if i know she/he's da one of mine. speaking of frens, begitu jugak dengan family. aku terlalu rasa bertuah 4 having my sweet family beside me all this times. turning into 21 years old buat aku rsa sgt tidak percaya siapa diri aku skrg. kinda same. but actually i changed a lot.mybe it's not clear to you. but it was for me. sebab tiada siapa yg lebih memahami diri sendiri melainkan diri sendiri. percaya kepada yg Satu itu juga sgt menenangkan aku. ya, aku bukan seorang yg tergolong dalam mereka yg dikatakan ahli syurga or watever, no meaning of teasing..but that wat they said. i tried and i will always try to upgrade watever i think i need to. people said everything takes time. i believe that.i dunno mybe im running out of time. honestly i hv so many things to do out there. i know we kinda same in this case right? people are connected each other. cuma aku pun x sedar kdg2. malah selalu buat2 x sedar sbb aku x mahu sedar utk hal begitu. so, mybe it closed my mind 4 awhile or forever. aku pun bru sedar kenyataan minda sedar & minda separa sedar. but it's nt abt that. wat i try to say is life saling berkaitan dgn kehidupan yg lain. even skecil huma pun kaitannya, it worth i guess. sbb sooner or later aku akan sedar apa yg berlaku sbenarnya dlm hidup aku. i knew my life's point. but now, i feel like i dun wanna stay with that point only. many points are good too. changes might be scary sometimes. i do believe that human is not only a toy yg ada cip atau organism yg ada minda spara sedar / sedar, i know it's more more more than that. i mean mybe they found all da science's facts but not human being. so, im on my way to explore. need to open my mind widely. supaya aku sedar aku tidaklah sebodoh mana atau sebijak mana, sehodoh mana atau secantik mana, tidak sebaik mana ataupun seteruk mana...tidak sebahagia mana atau sesedih mana....persoalan yg mgkin wjud, "hey! im on earth right now, anyone please tell me what exactly this place is? becoz it kinda mix & complicated in here. anyone?" mybe i dun hv da best answer. but belief is beautiful gift. watever i believe is among myself & God. so i guess thats wat exactly in me. juz wanna tell u how grateful i am to be part of this life. im sorry for giving u da pain or not being like one that u want to....whoever u are, im sorry especially to da one who born me. frankly, thank you.



Monday, April 12, 2010

Quick love


i got this from some1's blog.....identiti dipelihara. hahahaa....anyway tq.


1.Siapakah anda di rumah?

- maseh sorang insan..wa jgak adalah a daughter, a sister....

2. Siapakah anda di samping rakan?
- part of my kawan2. teda sepa yg mjga kwn melainkan kwn.

3. 5 benda/perkara yang anda idamkan belum tercapai.
- go to HK disneyland.
- drive by my own.
- having special camera.
- how abt kayak/boat? yeah.
- CRV.

4. Siapakah nama pasangan anda?
- en. kamal. hahahaha....nma yg pcik ak ejek sbgai pkwe cazen aku.

5. Ceritakan 5 perkara yang paling anda suka tentang pasangan anda
- dia...insan yg aku cinta. HAHAHAHHAAA......lum maujud lagi beb. will b.

6. Bilakah tarikh anda couple?
- xmau la igt apa2 tarikh kapel g.karang jd sejarah ja. huhu.

7. Apakah kenangan pahit anda bersama pasangan anda?
- belum tertoreh apa2 kenangan.

8. Lagu tema cinta anda?
- cinta antra benua? kah kah...ah, mcm xbest jak tag ne.

9. Apa perubahan yang anda ingin lihat pada pasangan anda?
- mybe some change within himself yg buleh buat dia rsa lebih tenang dlm hidup dia....so ak akn ikut tenang.

10. tag 10 rakan yang lain
- u free to answer....