Friday, October 30, 2009

what tuut tuut!!!

Kalau tidak tahu menghormati, cukup dengan tindakan diam.
NO need to talk. to be kind.
because it's not like what u think!
It is exactly like what i think!
Can't u think?????
can't huh????
Then donteverthinkaboutit.
yousuckman!

p/s: blog utk apa????gerigit!

The reasons yg dia tidak faham?



Doktor menyuruh seorang lelaki yang sangat gemuk untuk melakukan diet.
Doktor berkata kepadanya....
"Anda mesti memakan sedikit roti panggang..sebiji buah-buahan dan segelas air kosong..."
Lelaki menjawab.....
" Baiklah doktor..jadi....itu semua saya harus makan sebelum atau sesudah makan, doktor?"
= (Ini cerita DIET)

Sang lalat dan isterinya makan seketul najis, lalu berkatalah bini si lalat, "bang, kenapa kita kena makan najis hari-hari?? saya dah tak sanggup lagi!," Jawab lakinya, "Hish!!Jangan cakap bende-bende kotor depan rezeki !!"
= (Ini cerita LALAT)

Pesakit: "Doktor, berapa lama tulang saya yang retak ini akan sembuh ?"
Doktor: "Paling cepat enam minggu lagi "
Pesakit: "Bila saya telah sembuh, adakah saya akan mampu bermain muzik ? "
Doktor: "Oh .... tentu saja ! "
Pesakit: "Hebat! Padahal sebelum ini saya belum pernah bermain muzik. "

= (Ini cerita Bermain MUZIK)



p/s: at least they can make you smile with the stories

thanks to cerita kanak-kanak.

Wednesday, October 28, 2009

Tuesday, October 27, 2009

segmen mengomen memang alap banar.


Berikut ayat2 cinta yg terpilih, utk dikomentarkan dlm kefahaman masing2....test dulu ayat2 ne...buleh pakai kew tidak...


Kalau I boleh menyusun abjad, I nak letak U dekat dengan I
~~komen: hehe! kau igt kau yg cipta ABC. suka ati kepla engko!



I nak belanja u gula-gula HACKSů..
faham tak ertinya?

H- Hanya
A- Aku
C- Cinta
K- Kau
S -Seorang

~~komen: main gula2 pulak! kalau gua lah, gua memang xfhm. Kalau ak kata "HANYA AKU CINTA KAMBING SEEKOR" buleh?? gula2 HACKS pun gua xsuka.



Jika kau hidup sehingga 100 tahunů. aku hanya ingin hidup hingga 99 tahun kerana aku tak rela hidup tanpa kauů

~~komen: aku rasa 99 tuh tertinggal satu nombor g tuh...no.9. hahahahaa...eeiii jgn tipu lah! memang ada no 9 g tuh...



Org kata kita hanya jatuh cinta sekali saja. Tapi setiap kali aku mendengar suaramu, aku jatuh cinta sekali lagi!
~~komen: hahaahahaha! kalau suara die garau, engkau mau jugak??? dasattt la kau!



Aku tak dapat hidup tanpamuů.. kerana kaulah nyawakuůů

~~komen: Eh! sejak bilakah nyawa kau jadi manusia.



Jika cinta itu dicukai..aku lah pembayar cukai paling tinggi!

~~komen: Gua igt DICUKA. haaha. gua memang xfaham ayat ne. ini BUKAN kes pelaburan.kau ketagih cinta ka hapa...



Luahan Cinta Ibarat Kentutů.. ditahan sakitů. dilepas maluů. dah keluar..fuhhh! Lega!!!

~~komen: wakakaaka!! (speechless). ne memang power ayat ne. hahahaa. naya ooo! memang naik hangen lah kekasih lu. bangang betul perumpamaan lu.


p/s: Appreciation to: Green Orb.

**Keep silent if u think thats the best**

Mickey's story on board:-
Mungkin lebih baek berdua sahaja.

Tapi erti persahabatan bukan bermaksud hidup cuma di antara dua manusia.
Memang sahabat tidak ramai di dunia ne. Boleh dibilang.
Jadi kenapa begitu payah untuk menghargai sedangkan bilangannya cuma dikit aja?
Ini lebih nampak bahagia berbanding cuma berdua.

Kalau begini?? Lebih meriah.
Hidup juga bukan bermaksud bersama sahabat sahaja.
Dunia lebih indah dengan ramai manusia.
Jahat atau baek bukan engkau yg menilai.
Itu urusan siapa dgn siapa? sedar.
Hiduplah dengan menghargai apa yg ada di sekeliling.
Seharmoni Mickey dan keluarganya.


Walau meriah sakan, pivacy jugak satu keperluan.
Kadang2 mahu bersendiri.
Sebab memikirkan hidup tentang diri.
Bila bersendiri kita boleh menghargai diri, teman berdua, sahabat dan orang sekeliling.
Baru sedar bahawa hidup adalah subjective. Semua makhluk terlibat.


Jadi betullah nothing and no one is perfect. so:
BE HAPPY.
DO CRY IF U WANT TO.
SAY IT IF NEEDED.
KEEP SILENT IF U THINK THATS THE BEST.



Monday, October 26, 2009

She said that again.

The Bottom Line

Be more open to new, radical ideas. They will teach you how to lead a balanced life.

In Detail

Being in the company of powerful people can be intoxicating -- and very good for your career. But be careful not to get caught up in a power struggle today. Two giant personalities are not getting along, and you might be asked to choose sides. And even if you try to stay objective, it simply won't be possible. It's much better to stick to your own peer group today and avoid playing in the big leagues for a while.


And what i say??
im going to play in the big leagues for a while.
stick together is meaningless without loyalty in deep.
be subjective not a choice but it helps much. really.


The end.

Every stories ada ending. tapi stories keja ISL & asgnments gua belum smpai ke "the end". hendak aku buat, belum ada mood. eh, buat keja pun pkai mood taw. engko keja pkai rajin sentiasa ka??? memang lu chmpion la. Igtkan gua nnti spya siapkan keja. exam just around the corner. tapi gua uda myimpang corner ne, lain dbuat. Gua tgh urus match netball on this sturday. hmm..memang gua dan konco2 akan skit bdn lagi la. oh, this time memang bezz sebab itik jumpa angsa. pa ka mknanya?? hahaaha. entah la.

Hey, lu! sape yg taw result sehti bdansa meh haba' laa. aku mau sgt tengok. tp almklum la kepada yg belum mklum, byk sgt stroo d tmpat ak ne tp 1 pun xbleh reach shati bdnsa. suma pun dok masuk gelas minuman. (stop). calling from Haikal. "Hello mummy..."..hahaha..wahhhh...rinduuuu mak eh! s.a.b.a.r. xlama lagi ak berambus. i just need some time to say goodbye to exam. Dan dlm mgu study week ne, memang melopong dulu lah. tgu paper ajaib dtg. wink*

Well, rsanya aku xada cerita lebih hari ne. kalo ada cerita lg, nnti ak haba'. "mari..mari mari..". till then, peace. ceh! the end.


Sunday, October 25, 2009

iKlan;


AKu LanTak cerita SHREK.
Hari ne sambung lgi, episod dua;
join me.

mahu memenatkan mata.

Tulus & Eclass;


Memang r kekadang soklan2 yg kuar ne mengarut tahap dewa. tapi kalo xjwb dgn betul, jwpnnya akan jadi lebih mengarut drpd soklannya. so, jwb gurl!!!


1. apakah tindakan anda bila tdgr bunyi kilat atau petir?
tutup tingkap,pintu, cermin. dan duduk diam2. menghayati nikmat cuaca. hahaha.

2. reaksi anda bila org mengutuk anda?
marah> skit ati> ???ntah la. kutuk depan2 lg baek drpd belakng2.

3. reaksi anda bila trjumpa artis kgemaran anda?
pastinya...aku tengok dia. melopong jak la.

4. maxis atau celcom? which u prefer?
wic 1 rr...i like celcom but prefer maxis.got the answer right.

5. nyatakan 3 bad habit anda.
tnya org len yg kenal aku. itu jwpn yg paling tepat. jgnkan 3, berjuta pon engkau bleh dpt.

6. apa yang anda lakukan jika orang lain sibukkan akan hal anda?
Kalo free sangat, biar r dia..kesian dia xdak keja.

7. adakah anda mempunyai ramai peminat?
wat the hell. no one ok.

8. what is your height and weight?
berat 54 kg tggi 163?? maybe la..

9. apa reaksi anda bila anda terkentut dgn kuat/busuk d khalayak ramai?
wakakakakaka! ketawa itu perlu apabila menghadapi saat2 sebegini. hahaha. haiyoo...bersepah!

Begini kalau belum Sleepy,

Huwaa...ak masih belum tido. bukan banyak fikir. banyak jalan2. pagi2 sebgini jalan2 xpayah pkai kasut. xpayah keta. duet pon selamat. alhmdllh. haha. aku cuma perlu gerak jari dan bebola mata. itulah BLOGWALKING. banyk blog da aku lalu. ada yg ak bagi slm. ada yg aku terjah. ada yg aku lalu selamba. but mata penat lalu, posisi badn pulak uda habis posing smpai mati akal mau posing seles bgaimana lagi. trfkir tuk wujudkan entri ini sebab ak betul2 belum ngntuk lagi. sekejap lagi kut.

Dalam banyak2 hari, bukanlah aku kata ak suka hari ne. tapi ak rasa hari ne mcm 'diam'. mgkin sebab x banyak fkir. bangun pun lambat. terlebih lebih lambat you. YEAH, IM LATE. apa boleh buat. cuti ma. Oh, jm1.09 a.m. kalau tengok tv d umah, mc banyak channel ak bleh round ne. KALAU LAH. tapi ak d cni. HOSTEL yang akan aku hadap selama 3 tahun lagi. I LOVE IT. (ak fhm itu). Seperti mau tengok muvie kejap lagi. of coz la tengok cartoon. TOM & JERRY la kut. sebab teda muvie bezz. suma cartoon this time. Inilah nikmat coti.

Oh, teringat pasal EXAM yg sgt siok. paper aku mula 10.nov. habisnya entah bila. jadual itu agak membingungkan aku. nanti ak tnya. Yg pastinya tanggal 20 hribulan tue harus teda d mktab lagi. itu lewat. lewat. xlama pas blk umah tue, tanggal 01.dis. perlu blk ip lagi. kalau x c.lap 2 hari la kut. alasanya? ak mls la amek taw. ada la program yg penting sgt tue. sebagai seorang student yang BAEK, harus akur. hehehehe.

OK, RUMAH, (hui len bunyi ayat ne), ak ingat kau dr awal aku jejak kaki ke cni smpai sekrg. sgt2 rindu you wahai rumah. jampi hapa kau pkai. memang root powerrr. (perut mcm mintak mkn ne). close window la k. SELAMAT MALGI (malam+pagi).


Saturday, October 24, 2009

journey saturday...


  • Pagi2 dilantak ke petang. itu tido.
  • Makan..melantak sekali saja jam4.30 ptg.
  • Mlm2 mcm2 ada. tengah hujan2 renyai. lebih banyak dgr lagu, nyanyi lagu dn buat lagu dgn kwn.
  • tgh2 mlm plan melantak muvie. kalo mata msih bertenaga power root lah.
  • Terus, subuh2 dibawa ke pagi, tengahari. STOP lunch! petang buat kerja. Itu plan besok.
  • dan..next, itu biar terjadi dgn sendirinya.
  • mama xdak call. sbuk kali. (tiba-tiba masuk otak ayat ne)
  • ak teda call sapa2 jugak. mls la tuh.
  • aku suka cuti hjg mgu. lagi lama cuti lagi ak suka. engkau??? suka lah....
bye. bye. bye.

mengapakah cinta lagi!!!


1. state the date you have declared wif your 1st couple.
~tara pernah hengat.

2. adakah anda akan terus brhubung dgn your bf/gf jika anda sudah clash?
~bleh la...bak kata pepatah "gitu gitu jak"..agagagaa...

3. apa yang akan anda lakukan bila anda merindui bf/gf anda?
~Buang masa la...

4. adakah anda mempercayai bf/gf anda saratos peratos?
~Pernah la. tp tidak lagi..

5. how was your first date wif yor couple?
~hahahaha..bezzz...dlm prhimpunan scout. not talking or sit closely. alaaa...gitu2 jak.wakakakaka!

6. adakah anda rasa bf/gf anda seorang yang pndai memujuk?
~hohoho..sangatlah tidak.

7. apa reaksi anda dan apa yang anda lakukan apabila kredit bf/gf anda dihabiskan utk org len?
~cemburu meluap2 la kut. memang xpayah bg muka. engko telan lah kredit engko tuh! ada ak kesah?? hahaha...tp tuk fmily okay saja.

8. what are you going to do when your first besties have a relationship wif your ex?
~uuuuuuuuuuuuu............i fikir dan diam.

9. adakah anda akan mnelefon bf/gf anda apabila dsuruh oleh bf/gf anda?
~utk tahu apa hal yg sbenrnya..yup!kalo tuk carik gaduh, tut tut tut. buat sakit jiwa. trima kasih daun keladi jew.

10. apa reaksi anda bila mndpt tahu bf/gf anda masih brhubung dgn ex mreka?
silakan. sila...jgn malu2. kalu engko rsa syg ngn dia blk, pegi la. xpyh segan2. ada okay?

11. blogger victims?
suma bloggers y lalu.

Friday, October 23, 2009

saya putar lagi.......


La..la la la lalaaaa laa la la ...la la la ........
pssstttt.....one more to go babe! hahahahahaaa.....

1) Kalau anda jadi org terkaya di dunia?
Akan kubina mahligai keluarga dan bergembira dengan mereka yg memerlukan.
actually, aku akan bg mama ak yg pegang 70% duet tuh.
"You r the boss."
aku cuma mau main duet p bejoli sini sana ckit2. abis cerita.
tapi yg pastinya VILLA & Tadika family aku wajib wujud pda msa itu.

2) Kalau anda jadi org terseksi di dunia?
Akan aku hapuskan semua kamera dlm dunia ini.

3) Kalau anda perlu terjun tingkat ke-100 untuk membuktikan cinta anda?
Pardon me?????????????????????

4) Kalau orang kata blog anda teruk nak mampus!
wakakakaa....eh, engkau bca rupanya...time kaseh.

5) Kalau keluarga anda yang menentukan teman hidup anda?
....................accepted.....................

6) Kalau tiada lagi hari esok?
..akan kutatap dunia sebelum waktunya tiba..

7) Kalau orang yang anda benci berada di depan anda?
uwekkkk.....aku passed away yer..!!

8)Kalau ibu bapa anda tiada pada pagi esoknya?
Woi! mencari terus...wajib tahu di mana mereka....

9) Kalau anda berpeluang masuk Fear Factor dan makan benda pelik?
ak reject terus. bawa masalah perut nanti.

10) Kalau anda berjumpa dgn artis/selebriti yang paling anda diminati?
hmmm....aku tengok jew kut.

11) Kalau diberi lesen untuk membunuh, siapakah yg akan anda bunuh?
ahahahahaa....mr. nyamuk!!!! kompom mereka harus dhapuskan. xbawa faedah lgsung!

12) Kalau orang kata anda kacak/cantik?
Teteda! buta ka???hahahaha..

13) Kalau anda ada penyakit AIDs pada usia yg muda?
Oitsss! aku xmau khwin kut...

14) Kalau anda berpeluang menikmati makan malam yg romantik?
Bila tuh? mimpi la...............kalau happen memang ak senyum berabisan la kut.

15) Kalau anda terpaksa mengorbankan cinta anda untuk org lain?
Why not.......

16) Kalau anda memenangi anugerah? dan anugerah apa yang anda inginkan?
Bantal tidur. Anugerah Miss Sleepy.

17) Kalau anda berpeluang mengahwini bangsa asing? bangsa asing yg mna anda inginkan?
Ermmm....ntah la. aku xfkir pun sal ne.

18) Kalau anda terpaksa berpisah dgn org yg tersayang?
Pedih ataiku. namun iyen dayaku.

19) Kalau ramai yang tidak puas hati dgn anda kerana mereka cemburu dgn anda?
Ya rabbi. Ya maulai. Ya nabi. tang mna yg hang cemburu??? aku rasa mata hang tu buta dah kutttt......xpatut betol!

20) Mengenai org yg tag anda ini?
TQ. sebab ak men amek jew ne. hahahahaahaa.....

21) Im tagging:
IPGMKTAWAU's students.


OH Mere Da.....

....................................................................................................
Memang gila tag kut mlm ne.....hahaha..layan wey.
....................................................................................................

Bila last anda kena mrh?
~hmmm...seingat ak, last week kut, on sunday. msa dkt umah nenek.

Kena marah dgn sapa? letakkan nama penuh dia?
~huiii...my dady yg disayangi. Mr. Saidur. dia mrh gini "ne la ne, x pndai dgr ckp! tggi jak sekolah!"...waakakakaa...ak rsa dia mrh sebab igt ak sakit perut. walhal ak demam. ntah apa2 la..

Apakah tindakan anda bila kena mrh?
~HEHEHE...ak jwb jugak..mlenting jgak anak dia ne.

Apakah perkataan prtama yang keluar slepas anda dmarahi?
~Xdak la perkataan. ayat la. "npa jugak bapak ne!!!" bukan ayat prtanyaan tuh..mcm mrh jugak. hahaha.

Antara bentes kaki dan pijak kaki, mana pilihan anda jika didapati anda tidak bersalah?
~Gila kau! DERHAKA. rela ak 'ber-salah-kan' diri.

Rasaya bila anda kena marah, anda akan lepaskan pada insan sekeliling?or siput tepi pasu? or pokok daun semalu?
~oH TIDAK. of coz trhadap owg yg mrh ak tuh (kalo ak xskit ati sgtlah).
kalo skit ati...habis la kau dhentam kegeraman kut....hahaaha.insan biasa.

Apakah ucapan anda kepada org yg suka mrh2?
~Marah2 lah selalu.

Senaraikan beberapa org yg anda rasa boleh jwb soalan ini?
Bloggers: my classmates.

***Mau jew ak post sal R&R, tp nsib baek dia bukan mrh ak. but "bastard restaurant"..kalu dia kata bastard punya budak2...huiiii....berepisod lara lah cerita engko beb.ambik kau five star.*****

bery mad question...

1. Adakah sukar utk mengucapkan good bye pd kekasih anda?
ak xpernah cakap pun dkt dia. tp dlu pas call gerenti ckp "babai".

2.Berapa lama anda mengambil kputusan utk say good bye?
ermmm....week goes month la jugak.

3. Perlukah anda mempunyai banyak reason utk berpisah?
Tidak perlu banyak. cukup satu yg ada banyak makna.

4. Apa reaksi si dia bila anda minta berpisah?
"memang ne yg ak tunggu"...tue r yg dia rasa....dgn muka steady.

5. Setelah brpisah, adakah anda bule mnerima dia dlm hidup anda lagi?
Sudah putus wayar, kalo smbung guna gam pun lma2 putus lagi. biar la begitu...

6. Pernahkah anda teringat kenangan brsama dia setelah anda berpisah?
Okay, salah satu ak benci soklan ne sebab jwpnnya ialah pernah & always.

7. Jika anda rindu bekas kekasih, apa anda wat? call? sms? else?
Berdiri di bumi yg nyata. tidak ada apa yg perlu dbuat geng. ada la jumpa air perigi....

8. Camna anda slepas brpisah? bahgia? sengsara?
OOOO...im totally FINE. nothing to worry about.

9. Bekas kekasih anda sudah ada kapel baru?
hahaha...ak rsa bukan kapel baru. sblum clash lg..mgkin uda tukar g kut.

10. Apa ucapan anda kepada bekas kekasih anda?
SELAMAT PENGANTI BARU. SEMOGA KEKAL KE ANAK CUCU.

11. Siapakah yg berani jawab soalan tag ini?
orang2 yg bertuah itu are: MY CLASSMATES!


***ignore after read this***

Ada clear ka???

mood okay:::::

Selamat menjalani kajian lapangan. sampai hstel jm7 p.m tadi.
what can i say? fun, simple, dramatic?
lepas ne, setelkan report pulak.

Dinner tadi dkt R&R, Balung, Batu 24, TAWAU.
Tuk pngetahuan you (kpda yg xtau): R&R is under koperasi Balung Cocos, which give 30%.
70% nya ke modal share yg satu lagi. i lupa..hihi.
so, i tolong promote: Pegi la makan d R&R, bleh membantu org kg ctu.
Punya la bersemangat tuk mkn d ctu kan.......ingin membantu.


mood sadis::::

Tp...kalo mkan d cna, kena jaga ckit adab menggunakan kerusi yer.
Silap chair, ada yg terbang kapla nanti.
so, bila mkan d cna, duduk d tempat yg anda pilih but DO NOT CHANGE SEAT PLACE!
Duduk saja di tempat kerusi itu diletakkan okay!
Kalau kerusi itu ada d jalan raya, naaa kau duduk la d jalan raya tue yer puan.
Thats good!!!

Len kali buat signboard lah!!
like this: "DONT USE MY CHAIR, I BELI D PARIS NEY!!! ADA FAHAM??"

Naaa....gitu baru jelas dong! dont speak louder 'im sorry to say???' 'bastard???'

WHAT?? WHAT??
i dont understand english madam, cant u speak in Malay????
well. thats more appropriate.
HIDUP MELAYU!

P/S: Next time, kalo u dlm keadaan frust tonggeng mna sekalipun, kalau rasa2 diri tue masih ada kewarasan, KEWARASAN yerrr.....(take note), tolonglah speak dgn baek2. pelanggan you tue bukan pekak sumenya. jgn men serkap jarang jew.

Kalau tidak, alamatnya.....jgnkan angkat kaki, memang xpijak pun kaki org d tempat itu.
CLEAR????

SEKIAN TERIMA KASIH.
...............................

Meet Balung COCOS

  • Skejap saja lagi akan bertolak ke Balong Cocos.
  • Coz we have a 'journey' there...
  • Ini bukan kerja main2. kami serius.
  • Tapi tidaklah sampai bkerut segala dahi. psal cuaca panas ya la kut.
  • i hope we'll b fun. im proud wif my class COZ we do it tgether.
  • GO FOR IT!!!
  • Mana taw dpt kenal balak cocos. wakakakaka!
  • And im enjoying my coffee b4 leaving....
  • 3 biji pesawat akan sampai sebentar lagi. Jadi harus bersiap. nanti kena leter lek bapak2 itu kalo lambat siap.
  • Alamakkkk!! sakit perut....
  • bye bye

Thursday, October 22, 2009

bery da bery haru


Kesah hero kali ne, ISHAAN. bru jak kenal. tp dia xkenal ak. agagagagaa...ak tengok kesyah dia dlm movie 'every child is special' tadi. kalu mau ak komeng, memang ak katang mantapang. fhm ka tuh?? hihihi....aku kata mantap la!

Story yg cukup2 mengharukan u know. BERY DA BERY HARU.
kesah budak disleksia..ngn famili dia dan disayangi oleh cikgunya.
wow...AAMIR KHAN memang good actor. emosi dia mantap tahap dewa.
mengalir2 air sungai dan laut di sepanjang tontonan. hahahahahaha....


Lagu2 dlm cerita ne pon besh. sedey kak. betol ne sedey nek. ko tengok la. kalau kau xdak perasaan memang la kau x nangis. hihihihi....time tengok cerita ne, ak bleh2 pulak bfkir ak d tempat c watak2 itu. memang la menusuk kalbu kesan dramanya kan. tapi betol engkau, memang walla!!!!!

Malah, siap ada lesson g.
''''''''kepada sume cikgu, xda apa yg lebih bmakna apabila menjadi seorang cikgu
melainkan dapat membentuk diri murid yang sebnrnya:
mngikut ketulusan diri dia. murid bhagia, cikgu pun bhgia.
cikgu yg sememangnya seorang cikgu akan menitiskan air mata
apabila melihat kesedihan dan kegembiran anak muridnya.......'''''''''


~~~ harap2 bakal2 anak2 murid aku bahagia sumanya. ~~~



apa raaaa......!!!!!

Ada la ak skodeng2 budak sekor ney. (mak, jgn marah). lama dah doh. memang dowh la. xtaw apa yg dowh nya. haiyaaa xtaw la! alaaa....utk sedapkan mata sja. mula2 kejap2 ak lalu, pastu hari2, then tinggal kdg2....last2 jrg2 udah.

Ehhh you! ini bukan kesah mee cintan taw. k, smbung balik......

sikalang? wa smpai hati tuk menyampaikan hati men-trooo away adrrss dia. dasyat you. memang smpai hati betul la. ntah apa yg siok betul ngn dia. mna ada rupa..len pulak tue kalo xda rupa. munyet lg lawa la tue. hahahahahaha....rupa ada...mcm2 ada. tp bukan bab itu yg ak mau amek taw.

***mgkin i like da ----- kut. 'hubungan keluarga'. BAHAGIA. Dowh. kueh dowh satu!***

itu.....td ak check dia. mc idup ag dia. tp mcm sakit jiwa pulak singgah ctu. byk betul org lalu. lalu, lalu dan lalu terus. jadi...biar la. semacam sgt tumpul utk lalu ag. kalau terlebih lalu karang kedapatan lek 'puan' badan. naaa..kau! selisih>......makanya:
  • apa patut dibuat? 'takder'.
  • mengapa? 'entah'.
  • aik! bengong la....'same la kte'. agagagagaa....
jadik, in a nutshell, in conclusion, stop la. xmau tengok ag. kembali ke zaman dulu.
apa raaaa.....!!!!

kalau yg taw tuh..ermm..betol la tuh tekaan anda. memang pass exam punya. cmerlang bergilang dulang you.

*kemuktamadan telah dipatenkan saat ini*
len msa ak ingkar balik. wakaka wakiki...!!!!!!



Wednesday, October 21, 2009

nice memory

Layan pics dinner kfc tuk clebrte birthdays mickey oct&nov.......nice memories!
tq to our encek........










And da last....cake for them.....sweet naa.....

**ne pun cerita b4 coti deepavali ne**haha.

Entri ayam.


Ne cerita dulu kala...kala b4 deepavali. ada la ak ngn mickeys join teater kanak2 mcm bidang terjun cket. tjuk terpilih? 'sayangku ayam'. terbalik dush....ayamku sayang. antara yg terhasil ialah...ini...:







Sbelum braksi d pentas teater, mari potosut dulu yer...hihihi....ne cerita belakang tabir. kira2 30minit sblm artis2 famous berlakon. ak pun sempat pose dgn artis2 kite..mrs@ms ayam. hihihi....nice dress bebe.hetu la antara paparan teater yg laen. wlpun serba kureng bckground....tapi 'dialog' memang walla! Hoyy..ak memang ketawa banyak wey mlm tuh......bukan men terabur g dialog artis2 mlm tue. sah jauh panggang dri skrip. hahahaa. Group ak turn ptma g mlm tue, so cepat setel. tapi ak ngn mickeys lepak sekaki dlm dewan tue nengok artis2 terkenal dr negara len. agagagaa...bezzzzzzz.....sebab x skema. so agak enjoy. ketawa saja la! mcm terlatih betul dialog diorang. agagagaga...group ak? besa2...tapi penyertaan itu yg penting, bukan? YES! wlpun x perfect tpi haku xkesah. okay la tuh...hhihih, syabbbass to da mickeys! mybe next story mna taw lebih gempak kan>>> kalo ada lgi la...okay la, habis. end. smbung thun depan yorr.****




Soklan exam yg bery mantapz!


1) ape persamaan michael jordan ngn michael jackson?

~mcm besa dgr jor. sonang ney! hruf awl nma diorang sama lor...mj. betol??? okay la tuh....hihihi....dan yg pastinya, wlpun ak xkenal mamat yg sorang ne, ak akan jwb mereka itu 'lelaki'. ada betul ka itu??? hihihihi...10 marks! peeewwiit........

2) tukang ape kalau dipanggil, die m'jenguk ke atas?
~Wahahahaa! tukang jenguk la. ntah tukang jampi serapah kut yg mintak hujan turun. huhuhu...sedih jwpn ne...ada jwpn laen yg lebih brmkna x?? ak bengong.....hahahhahaha.

3) nak mencari ckit punye susah, ble dh dpt, buang... ape die?
~Ho. yg ney pasti duhet. ooo dmna kau duhet??? kembalilahhhhhh dari mesin cash giant, gmart, suma kedai la...agagagagaaa...kedai mkn xpa, halal! hihihi....

4) ape persamaan kain jemuran ngn telefon?
~Emmmm...buat ak fkir lama neyyyy...pkai wayar kut. ohhh bukan! mereka itu tidak boleh makan la. agagagagagaaa..

5) kenapa pokok kelapa kt depan rumah harus ditebang?
~utk dimakan buahnya! gitu dong kalo menjawab...biar telus...eclass. hahahaha...sedapnyer air kelapa.....

6) gajah terbang dengan ape?
~Eyyy...agak2 la beb. bila pulak gajah terbang. telinga die pon xmampu mnerbangkan tapak kaki die taw. wakakaka! terlebih sudah..gjah bleh terbang dgn syap c pari2........(dlm mimpi yg indah la). ahahahahahahahaa......


****bezzz sungguh soklan2 exam ne. memang ak perah hotak habis. memang true marks la! kompom cikgu rgister ak masuk tadika balik. hihihi...gud22...ada teka teki lagi??? anda mau?? ak xmau bagi. sebab ak xsuka men teka teki. xtau apa tebiat petang ne jwb teka teki. hahahahaa***

.Tenang.


Right now, ak updating page haku hini dengan sgt tenang sebab br selesai watching a movie-romantic island wif lalinko. Nice story...kawaie. haha. hr ne amali selesai. cuma besok ada 1round g tuk 1 of my classmate, ms.deeko. dua hari da xmasok class. kalo smpai seminggu lepak d gym, ada ne lupa jalan p class karang. tapi xpa...bagus jugak tue. bleh jadi alasan lmbt masuk class. hahaha.tolengong!

Ak dpt tido ptg ne. 2jam. ok la tue. haha. memang nikmat. sebab tadi awl blk hstel. sebabnya pulak: game amali awal habis. tidak r puas hati betul ngn apa yg ak wat msa amali. tapi berbaloi. sebab xfel. hahahaha. alhmdllh. Tq kepada yg baek hati yer.

Dan petang hari ini memang damai. TQ 4 this moment. Harap2 hari2 sterusnya begini jugak yer.hihi. caw.~~~

Layan lgu camelis-irwansyah: sot2.....


Tuesday, October 20, 2009

gud nite+merapu


Ak rindu nasi lemak pagi.

Tapi ak d cni. Jadi, utk mlm ini ak tido tnpa nasi lemak besok pagi.

Nasi lemak yg dbeli daddy. haha.

gud nite.

Deepa.....




Saja mahu wish:
SELAMAT MENYAMBUT DEEPAVALI 2009.
(yg udah berhari2 berlalu)..haha. lambat dik.

Utk mereka yg clebrte......Happy Deepavali!
walla maruku!!!

Apa itu SEX?


seorang anak kecil berumur 6 tahun.. baru memasuki alam persekolahan.. dan bertanyerrkan tentang "apa itu sex" kepada si ayah..
.
.
ayah.. adik tak paham laaa.. cikgu suruh tulis kat buku.. tapi adik tak paham.. apa itu sex?
.
.
dan sebagai seorang ayah yang bertanggungjawab tuk memastikan anaknyerr memahami seterusnyerr mengetahui apa maksud sex sebenarnyerr telah memerah otak tuk memberi penerangan tentang sex itu..
.
.
maka si ayah pon memberikan jawapan secara berkias... kumbang dan bunga.. telur yang yang menetaskan berudu dan seterusnya menjadi katak.. hujan serta benih yang mencetuskan tunas.. diikuti dengan pembentukan bayi dalam kandungan.. Sebelum mengakhiri jawapannya itu.. si ayah menyelitkan pula kisah percintaan antara dia dan mamanya sejak dari zaman sekolah menengah lagi hinggalah kepada kelahiran seorang bayi comel..
.
.
tetiba terdengar tangisan si anak..
.
.
si ayah kehairanan.. "eh kenapa ni.."
.
.
"uwaaaaa.. jawapan ayah panjang sangat laaa.. tak sempat adik nak tulis.. ayah jerr laa tulis.." sambil memberi pada si ayah buku latihan Bahasa Inggeris..
.
.
maka si ayah dgn perasaan simpati mengambil buku dari anaknyerr iteww.. dan..
.
.
"ayah nak tulis kat manerr ni dik.."
.
.
"tulis kat depan sekali tu.. semua ayah tulun tuliskan yerr.."
.
.
Name :
School :
Class :
SEX :
.
.
laaaaa.. sex ni ke yang adik tanyerrr.. huhuhuhu!



**copying sentap's blog**

Siap ak wey!

Sometimes, kta perlu tido yg lebih. msa tuh la bleh struggle rest. Bla smpai msa xckup rest, nangis ko! hahaha.
Itu cuma kata2 kegeraman sperti tidak tido 60 jam. mna mesin kira tuh? ak kira luk brapa hari tuh kono...

Ak sempat coti(bak kata encek)4 hari d umah. ak caw jak....trkabul jugak niat utk balk umah. bahgia. wlpun cuma sebentar. At this moment kapla ak memang fkir pasal umah da jugak. BLK. BLK. BLK!!! kan....mula uda...
xsabar exam....tetiba ne suka exam. kerna hengen balk umah cepat.

Lama da xupdate blog. almklumla wreless kekadang(selalu) sot...kejap men block2 pulak. mcm xeclass. hihihi.
Nsb bek ari ne ada wreless. leh cuci mata tgk blogs. wlpun ak septutnya hibernate. tidak apa. jalan la kau tido.

Hari ni ada amali. uda setel pagi hingga petang tadi. suka? hoo..amat tidak suka. haru biru semacam. besok adaaaaa lagi. lusa? pun ada lagi. jumaat saja free. kembali ke class. tapi, assignments masih menyanyi2 tuh....lagu bertajuk "siapkan ak wey!". kan......mantap tajuk lagunya. hahahaha. ak tidak ikut nyanyi. nanti2 la kalo ada mud ah. huhu.

~cup..nnti cerita lagi.~

Tuesday, October 13, 2009

Dinner is ready

Im going to DINNER: BIRTHDAYS of OCTOBER 09!

Happy Belateday to~ Jielo, Twinzo, Pathko, Chealko & Jepro!

Friday, October 9, 2009

sudah sudah.

Penat ak mencintaimu, tapi tak begini.....hihihi...bukan ak yang kata. itu lirik lagu yang ak dok dengar berulang kal. lagu kesayangan cek rachel. layan jerk lagu dia sementara tgu paper mats mula jm2.30 ne. Kwn2 agak cbuk membelek nota mats....tapi ak...huuuu....(speechless). mengapakah? hahahaa...mesti la ak jwb entah. ak manusia..

Takdak cerita pnting sebenarnya.. saja mengingatkan diri utk update blog. tulis jerk apa yg xpatut. hahaha.

Today last UAK. air d hostel kembali ke bawah tanah. kalau mahu tahu...(xmau tahu amik tau jerk)...hostel ak buat catuan air. dua2 hari...ak blurrr. memang bermasalah. tapi ak lali dah dek oi....xpayah la komplen banyak. diam2 saja kaw.....spagi tadi ada fayor hell. hahahahaha...lonceng emergency bunyi, ak turun dr hostel dgn agak selamba. niat singgah ke toilet. tp~~selamatkan nyawa dulu lah~hahahaha....ramai jugak yang rentung. "yang bakar jadi abu" kata tuuuttt....ahahahaha. xper la...bukan selalu rentung. hahahahaha....jm3 pagi kembali lah pulak tido atas katil yg xempuk tuh. selamat la nyawa....the end.

~Ya Allah.....ak tawakal tuk paper ne.~ hihi...(sudah sudah la)



Wednesday, October 7, 2009

"Like Coffee Like Me"

Coffee and my days.........

Sudah masuk hari ke-3, aktiviti kuliah smpai ke petang. Monday ada pj, yesterday GERKO and today untill Friday, "SAY HELLO UAK". Ada exam pun mcm bukan exam. preparation? of cozzz.....hampeh!...Tp ak bedal jak paper literasi bhsa tuh. mcm2 perasa ada..msak gulai pahit masin. agaagagagaa....sedap bagi ak yg menjawab dan tidak sedap bagi yg memeriksa kertas...Tengah layan coffee 3 in 1 like cerita ak juga 3 in 1. Juga sambil meredakan kesakitan, kesengalan dan kebengangan. Ewah you....

Coffee itu sgt sedap........ditambah pula musim hujan. lagi2 bila air sudah kembali ke tempat asalnya. yup sudah kembali. dan jgn pernah berubah...pa kena mgena? agagagaggaa...jgn pernah mati lagi wahai air yg jelek. hihihihihi........

Cepat la habis UAK. Sok lagi la...BI then Maths. Gerenti Maut. Buat saja laaaa.........banyak mulut bukan dapat A+++++++++....mcm simbol ambulans. hahahaha...jawab asalkan tidak blank paper. itu mama pesan.....
"TQ mama atas mesej itu..TERIMA KASIH, MAMA."

Tadi ada belek jadual exam. This NOV. start on 10 NOV. ada penyelesaian sedikit untuk pemilihan tarikh pulang ke tempat damai. cuma belum confirm. Lagi cepat berambus lagi bagus. Bukan begitu??? Ya, begitu lah.

selamat. selamat. selamat. selamat malam.



To JIELO



Happy BefDay, Miss Jielo.

Tiada Lafaz laen selain:
Selamat Hari Jadi
Selamat Hari Jadi
Selamat Hari Jadi
&
Selamat Hari Jadi!

HAPPY BIRTHDAY..............

(p/s: pun lewat post: 06 Oct 09..xpa..xpa...hihihi...............)

Tuesday, October 6, 2009

BE CAREFUL !!!





















Demikian lah gambaran yg hendak hamba sampaikan.
Tersangat lah kefeningan. Tengok la gmbr c cantek d atas.....engko rsa pening x???
Apatah lagiii bila oledy fening....tambah lah dunia pusing.
Dan dunia dlm kepala ak rite now amatlah pusing.
Beribu2 serangga perisik sedang membebel dalam otak ak.

Oh insan yg bernama perempuan........sedar sungguh, kebulanan bertukar ketahunan, selalu membawa kefeningan.
(ayat foning tuh! dont try dis at home)



Monday, October 5, 2009

Apa?



...... PENAT SUDAH ......

pack time

Salam lebaran. salam isnin. salam oktober. Bercerita tentang hari ini ye. kuliah2 cinta berjalan seperti besa. Dan senaman di tengahari juga berjalan lancar d gym. Dalam pada ak brgembira mahu bergolek, ada potensi kepatahan kepala ye....ak maseh belum berlatih tuk amali pj. mengapa? sebab ak xtau buat kut. betul la tuh. Malam ne pulak akan diadakan satu majlis istimewa iaitu class ganti literasi bahasa. sangat happening of coz apabila berada dalam class lec ne. hihihi...ibarat ak budak tadika yg kesiokan melihat telatah cikgu yang sedang bercerita di hadapan kelas. huhuhu. windu tadika kent! u noe wat.....mlm ne maseh lagi gelita. juga agak memeluhkan ak (jgn tiru perbendaharaan ini). Hebat jugak ak pot pet pot pet dengan twins ak d cafe msa minum petang....xhengat jalan pulang asrama kewww??? hahahaa...seperti agak pack valuable time ak hari ini. haha. class xtau abis jam brapa. Pulang asrama jalan kaki...senaman lagi. hoho..ak hebat! tidak jugak kempis2 babat. agagagagagaga......!!!! Besok class ada lagi...sehingga la sampai ak graduate. huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu! wey...xbaek mgeluh....fhuuuuuuuu! hihihi..men2 jak la. hoho...rupanya ak dan kawan2 ada latihan teater mlm ne. jp lagi...tajuk teater???? RAYA KORBAN ka?? astaga. hahahahhaa. ada scene ayam, kambing, lembu dan mcm2 lagi. kiut2 aktornyaaa.....agagagagaaa..!ak pulak? bukan actor, tp tukang karut. baca saja bha. Apa pun, ak harap teater itu akan gedebum. okay geng. selamat malam!

Sunday, October 4, 2009

Ada Apa Pada Ahad

Hari Ahad- Hari di mana ak pernah dilahirkan satu masa dahulu. Sekarang makin meningkat usia. Setelah ak graduete, i become a woman. Itu cerita masa depan. Ahad hari ini, ak bangun lambat. Padahal ak plan bangun awal. Itu pun roomate yang kejutkan. Diisytiharkan jam meja menunjukkan jam12.55 apabila ak bangun tadi. Ak sangkakan air sampai ke hari ini, rupanya sampai semalam sahaja. Dan itu mengakibatkan cucian ak semakin meningkat grafnya. Kalo masuk carta bulanan gerenti 0 la loker ak. Hari2 pakai baju kurung kut. hahahahaah! So, dear water, kembali lah ke saluran yang betul. address: IPGM Kampus Tawau ye, Jalan Apas, Tawau. ~continue!~ On the way to bathroom, my twins ajak ak tengk hantu. DALAM MOVIE. tapi ak reject selepas ak agree. Sebab ak baru hengat assignments yang menuggu ak since bulan posa lg. Alhmdllah.......! Ak berjaya finiskan few works. Ma kaseh to wreless kerana membenarkan ak berinternet. Tengok, gara2 wat keja petang tadi, ak baru dapat update blog pada jam sebegini (lihat jam entri). haahahaha! Ya la, ya la, rajin la tuh! Okay setakat itu dulu sebab ak perlu wat keja lagi selepas ini. Ma kaseh wahai entri.

Message:::: Kepada readers atau dagang lalu atau tumpang laluan, Jgn lupa sign guestbook di bawah okay. I suppoter you taw! ahakkkks!

Saturday, October 3, 2009

Mr. Moon loves Mrs. Star

What she say:

Im counting days~ to go home.
But sometimes i feel so tired.
Right now, i really hope the night dont hve to bright itself....
It's okay if the star not there.
It's okay too if the sky cries.
Let it be.
Maybe some people dont like it.
But me, i understand.
Because im always need a night like tonight.....
no words. no signs. no smile.
But the night always there.
always there where it should be.

I hope i can be a night.
So i can stay at my place every moment......
When i face hard times, i can console myself with calmness of night.
And im lucky too...to have star and moon with me.
Because Mr.moon and Mrs. Star shine my world when i need them........
so i dont need the morning and afternoon.
Darkness is never afraid of brightness.
BUT
Brightness always afraid of darkness.
AND
Night will give me the next day.

Stay with me dear night.
TQ God!




Helo & Open house


Helo and good afternoon...
(Mari update sebentar...)

Bhagia wreless ip kembali ok. sebab ak kena c.apkan assignments. byk byk byk. sebab ak tangguh. saat ne ak xmau tangguh. ermm..tangguh skjap2 jgak la. mst rehat lo.

Ak dlm dilema..mahu balik umah. atau tidak time cuti deepavali nnti. brapa kali tilik dan tilik: hati memang meronta mahu balik. tp bila ak tilik balik seperti ak tidak perlu balik. huhu. susah hati.

Ada cerita sebenrnya........hooo...psl clebrate raya d umah clazmate, Miss Farko@Farhana, yesterday. Cantik2 nama jd Farko..xpa itu gelaran cuma. Meriah mjlis taw.....lg2 dpt dgr 'live' bahasa jipun drpd lil sis tuan umah tue...ewahhhhh! mantap...................................................noktah.(wlpun ak xfm lgsung).agagagagaga........

Pics ada....tp later laa...lum save g. adios.
To Miss Farko....TQ so much 4 the 'open house'. Laen msa hamba2 yg kuat makan ne akan dtg balik. of coz raya tahun depan jugak. hahahahaha.......
welcome. welcome.



Thursday, October 1, 2009

i report begini


Adalah dilaporkan bahawa Malam ne:

~ ip no air(a.i.r)...~

~ angin bertiup bukan sepoi2. agak kencang.~

~ gigitan nyamuk berleluasa, maka bergarulah.....~


Entah kenapa:

~tiada tajuk~

Rcently, ada smthing yg mgganggu fkiran. memang sgt kacau. seolah2 ak rasa ak hilang sesuatu di sini. kenapa skrg br sedar? bahwa ak seolah2 sgt 'diam' dgn hidup ak sbenarnya. Ak ada tmpt brteduh tp ia x semcm tidak selamat buat ak. Sepatutnya ak bukan di sini. ak ada tempat ak sendiri. tp betul ak tidak jumpa jalan pulang ke situ. sebab tiada siapa di sana. bila hendak tutup mata, sangat lah payah, bila buka mata rasa sakit sebab....entah rasa perit. bukan tidak boleh berkata, kelu beku kaku. dlm hti '"mgkn itu yg terbaik". sedgkan hakikatnya: hal remeh, hal penting, tidak jadi masalah bila ak berteduh di tempat itu. aman. tp mgkin skrg tidak lg. ak sudah suka lari. main sembunyi2. dulu ya...ak panggil tp skrg tidak lg. dulu ya..ak sbr tp skrg seolah2 ak tidak peduli. tp dlm keegoan ak untuk tidak mempedulikan semua itu, ak betul2 rasa kehilangan. cuma ak tidak dpt meluah pada yg sepatutnya. kenapa meluah pada yg tidak sepetutnya? tidak akan merubah apa pun. Kalau pun ak sudah meluah pada yg septutnya, ak sndri tidak yakin ia akan berubah seperti sedia kala. ak tidak minta supaya ia jadi sperti dulu, ak cuma mahu ia tidak hilang. kalau ia hilang, ak takut ia akan hilang selama-lamanya. sudah2 la kehilangan. tidak bagus. dr smlm ak fkir, br skrg ak dpt luah. ckup la sekdr satu entri di sini. berbaloi untuk melegakan ragam yg tidak enak dlm persaan ak. ini bukan kisah cinta. bukan kisah sedih. mgkin cuma sebuah entri untuk diri ak fhm ttg apa yg ada dlm diri ak. sekian.

~tiada pengakhir~tiada teka teki~

Flashback

'Tentang dulu-dulu'

1. Sila nyatakan describe cikgu Sejarah anda ketika di Tingkatan 3:

~Ak xminat sejarah. ckp psl cikgu sejarah pun xminat sampai ak ketulahan sebab ak bakal cikgu sejarah. sot. Nma dia-xclap Cikgu Minin kot...dan dia seorang cikgu. titik.


2. Apakah masakan yang paling anda suka makan di waktu rehat?
~Ak suka nasik. supya perut kenyang. kalo perut kenyang, kta suka hati. agagagaga!


3.Nyatakan buku komponen sastera Bahasa Melayu yang anda gunakan:
~Ya Allah. Sumpah ak lupa. bengong. byk mkn cucu semut. suri2. hahahaa.


4. Berapa kalikah anda melawat perpustakaan sekolah?
~Bila kena suruh je. (dulu xligat ngn buku; skrg? pun tidak!) agagagagaga!


5. Apa yang anda telah bedah ketika belajar biology time F4?
~Aihhh...hampir bedah sekor f.r.o.g tp xjadik. huhuhu...skiwa...mcm ada hti jd pmbunuh je.


6. Nyatakan topik yang paling anda ingat dalam Pendidikan Islam:
~Yg ne bez....erm...ak rasa ak paling igt tajuk sal ibu bapak...ada ka?haha.


7.Pernahkah anda didenda kerana tidak memakai stokin atau memotong kuku?
~Penah diketuk jari akibat kepanjangan kuku tahap dewa. hahahahaha...xsengaja la..stokin kalo xpakai laen rupa perjalanan. hahaha.


8.Pernahkah anda ponteng kelas??jika ya...dimanakah anda lepak?
~dulu2 msa sekolah xpenah. tp sekrg lepak bilik la. hahaaha.


9.Sebutkan makanan luar yang dijual di sebelah pagar sekolah anda:
~seingat ak xdak. sebelah pagar..hutan la.


10. Jika anda boleh putar kembali masa... Pada tingkatan berapakah anda ingin jalani kehidupannya semula?
~I prefer form 1. really! that ws the great2 momentom in my schoolhood. hahahahaha.

Hero Aidilfitri 09