Thursday, December 31, 2009

We are going there..alohaten.

Okay. d ksempatan ne, hamba mau ucapkan SELAMAT TAHUN BARU. kalo tengok bunga api mlm ne, bek2, nnti masuk mata api tuh. wahaha! errmm..byk hal mau ckp ne tapi ringkaskan je la k. Orang kata manusia x lari buat kesilapan, kita hanya mampu merancang, hanya Tuhan yeng menentukan. Kalo rasa2 tahun 09 byk hal yg kurang baek trjadi, let them go away for this new year. Hamba balik2 fkir apa benda last yang hamba mau buat for this year. rasanya memang xda yg penting sangat secara luarannya. just...mahu jadi seorang yang bukan diri hamba sebelum ini. make the bad things be the last things in my life. Ada pun kes cinta2...ketepikan. kalo itu bukan kesibukan diri...tapi akan jadi kesibukan orang lain...rasanya better to be free. Apa yang penting? teruskan kehidupan! hehehe..thats it! Yang buruk, cantikkan, yang lawa, maniskan, yang pahit, taruk gula, dan yang masam.......senyum2kan.
2night, xda smbutan yg aku
mau join. aku mahu duduk rumah, smbil tunggu sms HEPY NEW YEAR kut. hahaha. To
all of you, selamat tahun baru erk. hopefully, yang lepas akan jadi lepas. Aku
ndak akan berhenti berharap utk bertemu dengan sahabat yang digelar sebagai
sahabat. bukan penjerat. Harap2 same goes to you yeah. Bek2 menanam ubi, jgn
smpai tumbuh lalang, bek2 menabur bakti, jgn smpai di keji org. hehehehe.
tiba2...
Okay r, sekian coretan tahun
baru. ada perubahan kew? hehehe.
thanks god, im still wif my
blog.

Belalang oh belalang...lalalalaa.

Wednesday, December 23, 2009

Hal Baek Punya

Haa..yg ne aku bagi tayang besaq2 sama lu. ne menunjukkan aku cinta ipku. wahahahah@!!!

Kota Kinabalu ke Tawau, Ahd, 03 Jan, 08:00,
Penerbangan MH3093,
Rujukan dalam talian: ITD05527009
Rujukan tempahan (PNR): KV11G
Penumpang dewasa: Cik SYAZWANTI
SAIDUR
(Haa...nampak? nampak? ko tak nmpak betol la ko anak manis. c.ap cap merah lagi yuu. huhu. sayu. kuyu. Bab time tuh yg aku kesal bangat. npa la tetiba balik awl pagi. kesal hamba. kesal. retorik jak ayat atas sekali tuh.)
p/s: weyyy..haku balik ip awl wooo. x selud keww??

Thursday, December 17, 2009

Aku Intefere!

Eloo world. aku mahu intefere sebentar. dlm kesibukan kekahwinan..canggih ayat kau...baru hari ne aku dpt update blog. tapi xpo. cuti itu besh. besh dri segalanya yg ada d tempat bukan percutian. hahahaha. betul bha.

Cerita semenjak balik umah. aku menyibukkan diri d kb. Kota Belud. Take note ituh. sebab?? gara2 ramai sgt yg mau buat mesjid d bulan nov & disember. ne la jadinya..pulang kg kau tiap minggu. Layan pengantin.....buleh tahan jelesnya wey. haha.

Hari ne aku baru tfkir pasl tiket balik ip. aku banyak lupa pasl tuh. tapi..tiket nek gunung kinabalu. xtermakan reganya. hahaha. jadi cmna??? xyah balik la kan...lagipun pokai buleh tahan jugak ceritanya ney.

Minggu lepas jumpa twins aku..alaa..mentang2 dia d holiday..srawak beb. hihii...kalo xdtahan, habes jugak 1 cp dia mau shopping. biar aku gtau apa dia beli hari tuh..ermm.. topi color orange dan dress pink. sumanya kureng daripada RM50. syabbasss!! hahaha..pdhal byak g dia beli kali..aku xtau..sekian laporang mamarazzi.

Kemarin aku g poring. temankan anak2 buah p bermandi lumpur. wakaka! bukan men suka dorang. tapi haku??? waaaa.a....!!! borink d poring. hahaha. xpa la..janji dorang suka. belum habes cerita g, mgu lepas aku ada acara mandi gak! mandi tepi laut. mau selamat laa katakan. sapa suruh xpandai berenang kan....! hahaha. uiii..tapi beshhhh gilerr engkau. cantekk pntainya, cantek lautnya. cantek jugak duyung2 yang berenang d lautan tuh. wakakakakaka!

hoo..lama da xupdate gmbo..tpi sygnya memang xdak gambo wat msa ney..ihikk..len kali je la yo. okay la..next time update g. wa caw!!

Dawon keladi dimakan unta...
sok lusa kita jumpa..
dadadadaaa....
walllaaa!

Tuesday, November 17, 2009

Iklan RETORIK.

Sudah..sudah.sudah..hahaha..sudah lama aku merantau. hampir 2 tahun lebih.
Kini, mahu pulang setelah sekian lama di rantau orang.
Pulang ke tanah air~ pekan air, daerah air. mata air. fuuhh.

wakakaakakakaa!

(retorik)

~ xlama g buleh blk umah. (kejap lagi)

Jumpa budak2 sinting: FUN!
Cuti2 santai: BEST!
Biskut Batang buruk + Family: HEAVEN!
Suma pon heaven kalo balik rumah.



Monday, November 16, 2009

Dtg Dari Benak

Kadangkala untuk hidup tenang, aku mahukan kesibukan. Kadangkala untuk hidup tenang, aku mahukan masa untuk bersendiri. kdg2 berubah. kdg2 maintain. sebenarnya, masing-masing tahu mcmna untuk tenangkan diri daripada keadaan sekeliling. seperti kata golongan kami 'dari kitak jak bha tuh'.

Kadang2 bila aku fikir psal msa depan, aku sedar yg aku letakkan diri aku dlm kehidupan yg sgt 'realiti'. Bila fkir tentang itu, aku fkir tidak boleh. bila aku mahu buat sesuatu, aku fkir itu mengarut. bila aku mahu bgembira sgt, aku tfikir itu melampau. bila aku mahu bersendiri terus, aku fkir itu agak selfish. bila aku fkir psl org laen, aku fkir pulak ttg diri aku. Kdg2 tepat. kdg2 tersasar jauh. kekadang betul. tapi selalu jugak tersalah. aku cuma mahu apa yg berlaku sbgai sebuah kehidupan yg benar2 maujud. Jauh skali fkir psl impian. aku pun xtau apa impian aku melainkan...graduate-kerja-buat villa mama-buat taska-brkeluarga- dan menunggu 'kepergian'. mcm impian yg matang dan tdak seronok. tapi aku lega aku bfikiran begitu. kalau boleh, dtg satu impian, yg mana kalau aku tidak capai pun tdak apa...at least aku ada satu. tapi masih lega dgn apa yg aku ada skrg.

Sebab kita dilahirkan dgn takdir yg berlainan. engkau ada cerita engkau. aku ada cerita aku. Yg pastinya, untuk melihat kebahagiaan org laen, aku trasa ada kbahagian dlm diri aku.at least aku boleh tersenyum dgn apa yg mereka ada, dan apa yg aku ada. adil kan??

Anyway, coretan yg agak 'entah' ini...tiba2 dtg dari benak. jadi tulis saja. biar sebagai perhiasan, tapi yg jelas entry ne akan jadi isi kandungan blog aku. aku renungkan sendiri.

Friday, November 13, 2009

Muka surat ajaib......

Aku sgt tidak tau apa yg perlu ak type d cni. Bkn habes story. bkn jgak teda idea. (pdhl itue la sebabnya). Byk la mau tulis tp jd bgini. teda apa dtulis. kan..memang tue.

Knpa mlm ne pelik betul. aku duduk diam2. mcm byk betul dlm fkiran. pdhl teteda. aku blurr ne kali. sebab..air..? oo tidak. sgt bpikir mau pulang. anak mama mau pulang.

Sok ak brkeliaran d bandar Ta Alif Ta Alif Wau. Berrr'outing'an dgn sepasang merpati yg dilamun cinta. hahahaha. (kejap aku ne kena katuk). Mcm lama da x outing tp tiap kali jmpa bandar..aiihhh mcm besa betul ak tengok tempat hini. hihi.

Tinggal dua papers lagi..mcm pampers pulak aku eja. exam on 17 n 18. im waiting 4 da 18 deadly. wooo...!! sgt wimas fkir psl bilik. mls uda mo bkemas. memang penyakit. susah dbendung ne.

Mlm ne aku nmpak 1 ekor bintang. satu only. yg laen tido da. penat kali. hahahahaa. sebab tue la mktb hini gulita.

Oo..aku tengok movie hindi td. tajuk....rab rab something. lenguh ngafall.hahaaha..respon please...ermm...memang story cinta la. psl cmna cinta tue dtg. sorang jatuh cinta dgn pndangan ptma. sorg pulak..kesedaran dadah. hahahahah! bukan. dia tersedar dr lamunan hotak dia yg dok fkir sal kesedihan. jd dia nmpak cinta yg hepy, dia hengat itue la cinta dia. pdhl cinta dia already ada dlm kesedihan dia tue. btol ka ak ckp?? ko tengok lah sndri...

Lagiii...ak lmbt bgun pgi td. bukan pagi. petang. mcm selalu. tinggal tgu msa mkn petang. xdak da istilah lunch ne. fames g mkn petang. hahahahhaa.sempat g kidnap budak2 cumil bawak p tman prmainan. kejap jorr..sebab mlm bakal menjelang la katakan..

Tadi aku call my lil sis yg da besar pjg wlpun umo mc kecik tapi lebih pjg dan gebu dr aku of coz. AMBOI AYAT!! fenattt...sebabnya....ada lah benda aku tnya dia.sja untuk kepastian...for the first time aku seyes minta pndpt sorang adik kandung. hhaahahhaha. bahagia.

Ckp psl adik kndung aku thengat adik angkat. nsib baek angkat. kalau tiri. c.ap bapak aku nanti! hahahahaa. lma da xjmpa dia. tp kami akan brjmpa cuti ne. bab budak ne..dia sentiasa bhgia untuk aku. aku pon xfhm. aku layan jak la..smpai aku tau knpa aku penting untuk dia. dan dia memang sorang adik angkat yg sgt baik. 'tapi dia baik'-memetik kata-kata sorang pnceramah etika. wohohoho!

okay lah. pjg da mtlamat dan garis panduan yg aku tulis dlm perlembagaan kali ne. mencurah idea hasil drpd xdak ide. hahahaha. kesian ko terus membaca kannn....hhahahahhaahha..ajaib?....walla!


Lagi byk perkara, lagi byk memori, lagi meaningful hidup. =)


Thursday, November 12, 2009

teda words.


dia: kat mana anda

i : atas bumi laa.....

dia : owh..igtkan dlm kubur tadik. hehehe

i : xlma g masuk kubur ar.

tuut tuttt...(putus line lah tuh.)

~~ Okay; shabbash...menginsafkan? ...=) ~~
hahahaha..
hari yg borink.

Wednesday, November 11, 2009

Tuesday, November 10, 2009

ibarat coffee mix;


satu sudah lalu...
ada tiga lagi la lu....

bukan kira kaki balak.
kira paper exam lah mak...
he he.

Sometimes, agak bongek ngn wreless ney.
But; still glad mr.wreless mc hidup lg. wlpun kkdg mati. boleh pulak.
Rsanya better mr. w ne xdak time2 exam ne.
tengok ar..rajin tek tok tek tok lappy.
hupdate. jgn x hupdate. puuii...
Tp haku hupdate jugak kan....slh sapa? slh diri sendiri tuh.
hooo 'aku bersalah'!

hela bela diri: "aku belek jugak mr.book bha"


Paper 1st setel punya cerita. tadi...paper pagi..jm8.30.
haiyaa....
agak kabur ye pandangan hamba memandang paper awl pagi td.
sebab tidur yg ciput. adakah mata aku pndai2 tido jm5.30 pagi.
bukan study hard pun.
huiii..memang aky bengang betul dgn mata aku smlm.
ka..? slh otak yg tlmpau sarat muatan ilmunya. hahaha!
perasan.....!
tulun la jgn begitu lagik. xsanggup hamba tanggung derita xckup tidur. wakakaka!


Lusa paper 2nd. xtaw apa cerita. yg pastinya, tuh paper major aku.
hmm..u know..talk abt Malaysia...hala tuju..mrdeka and all that stuff.
Aku rsa mcm pernah dgr topik2 berkenaan sebelum ne.
tapi xlekat dlm kepala jugak..harus berfikir jwpn lagik utk dtulis dlm paper p.sosial.
hoo..msa jwb paper tadi..aku tiba2 lost and found. haha.
lupa apa itu sosial....sedgkan major aku.recall punya recall..hantam jak lah anggur.
memang btul la pekena fening rindu tidur. huuhuhu.
hope da next papers lebih easy....easy to tengok jak kut. haha. wey..jgn bha.
yg senang2 saja k. hihi.


Aku kemaruk.....
to go HOME.
Mahu pulang rumah dgn segera. mee segera pun x sesegera ini. cehh....
xsbar paper last. sabar. sabar.
TeRaSa aku PerLu FIx bAnYak HaL.
One thing is:
Aku betul2 rindu seseorang.
whats on earth?>>>> i miss my daddy.
little worry wlpun he's grown up man.
wif new job there.
yes, i kinda dislike this part.
BUT;
i really hope he's gonna b just fine.
Maybe it's quite funny to hear that...
but that's part of me.
I guess this is what they call as family girl.
i miss them a lot.

Jadi; cepat lah cuti tapi lambatkan lah habis cuti.
hahahahaha.

Dongggggggg; it means 1 message coming.
2 ringgit. from mama.
it's twice.thanks mama.
"kasihan anak mama"
hahahaha....i know u kinda worry.and u dont wanna show that.
i will survive for you, mom. really.

they will come to me and leave me.
But; i know u r not like them-money.
Heart to heart.

Oh! sangat lah bahagia.


Friday, November 6, 2009

H tolak ??


Kadang-kadang kalau x faham konsep, begini lah jadinya......

(1)
Ada la..satu kepala..penjenayah di timur..bukan payah pun tuk kenal muka dia. senang. asal ko tengok dia ko nampak garis lintang. kenapa? sebab ko xnampak garis lurus....wakakakaka!

**** adakah?? punya semangat membaca.......
mcm mo gantung diri siak cerita ne. ****



(2)
Dalam guruh berdentum...datang seekor unta dari gurun sahara. (mcm taw2 jak ne). Tiba-tiba2 guruh berhenti berdentum bila nampak seekor monyet melompat-lompat keluar dari tanah.....
soalan? kenapa monyet keluar dari tanah?

**** aku jawab la; sebab dia xkuar dari langit..itu pasal lah.
punya wrong konon answernya tuh. jwpnnya-sebab zaman sudah berubah.
monyet tinggal dlm tanah sudah. bukan atas pokok lagik.
ewahh! bukan main advanced lagik jwpn. H- lah lu. ****


(edited)


p/s:peduli apa konsep; ur mind is bigger than that.

.......Luahan perasaan........


Betul2 mau balik umah.
Betul. Tidak tipu.

Gara2 perasaan balik umah ne;
makan aku lalu, tido pun lalu (siang ya mlm x), study huii paling x lalu.
kihkihkih....

entah pa barang dlm kepala, nong.

Cek e.x.a.m dtg lagik..


** Apa2 pon...good luckz utk season exam kali ne. **

Tuesday, November 3, 2009

Home sweet Home


Dari smlm...smpai hr ne..tfikir going home. bukan tuk cuti nanti. rite now ne. this week. adakah.....! memang ngong..apa buleh buat..borink ma. hengat la cerita sem dulu2..memang pok blk umah. 3 hari pun aku caw jak..kalau thn2 hati blk umah nnti merana hotak. jdi balik. senang cerita. but rite now..kena hold on. EXAM. faham itu? aku cukup fhm. maksudnya aku boleh pulang lepas exam. wakakakakaa!

Tapi tue la..lepas exam, blk umah..pastue blk ip g. memang memeranakan jiwa. kena kuar semangat. kalau tidak aku pun da lma lari mcm ex-roomate sem1 aku dulu. kenapa la kau lari cek adek oi....sampai ati ko..sedey? a'a...baru sekarg sedey..loading tahap mampus. xpa..aku memang xlupa ko...sebab muncys mug engko mc hidup dgn aku. hahahaha. kalau da ada anak nanti, carik aku balik! bagi anak engko & anak aku jdi roomate. hengat....hahahahaha. bende..~~~

hooo..HOME SWEET HOME.

Aku rajin study kor ne ah...? pekena coffee mix juak ne.

Cukup trendy lah lu


Tengok puas2 pic tue.....!!!
kenal?? ko kenal??? aku pun xkenal......
(kesian aku xkenal...)

Aku bru kenal..haha..Dato Bernard...betul ke spelling...
He's in white...dan sbelahnya tue..his son..caya lu! he's only 15.
tekezot gila aku..aku hengat 20-an....hahahaha..
Bukan la mksud aku engko tua...cuma kurang pcya umur lu..hiihi...
hakikatnya..aku g tua banyak dari lu...

Wey....org 15 tahun ney.......
Good looking naa??
Nama dia..aku tarak hengat..haha.

Ne case bapak&anak trendy.
Baek ape....kan...




Monday, November 2, 2009

Syafia & Edy: Cinta angkat.

Tema: familia & cinta.

"Hmm..rsnya kita xpayah date begini," Sya bersuara dgn tiba-tiba.
Dengan penuh kehairanan Edy bertanya,"apa maksud awak? Awak jangan nak cari pasal dengan saya.Nanti saya juga yang kena marah dengan 'mama' awak tue!".
"Xpe Ed, Datin dah tau kita keluar sama. Cukup lah tue. Tak perlu date betul2."
"Ermm..OK. Awak yang kata cam tue." Edy berlalu dengan kereta BMW kesayangannya, meninggalkan Sya di Holiday Palace, sebuah tempat makan yang berlatarkan pemandangan pantai. Cukup indah dan sememangnya itu tempat kesukaan Sya. Sya selalu berhajat untuk meluangkan masa bersama kekasih hati di tempat kesukaannya itu....tapi belum pernah kesampaian. Malam itu, Sya menghabiskan masa melepak di situ...duduk di kerusi yang sama, menatap pemandangan yang sama. sambil berfikir tentang hidupnya yang akan datang......."perlu ke aku buat semua ni?" fikir hati kecilnya.
Tiba-tiba seorang budak lelaki datang ke arah Sya...."Sis...here..your sweater."..
Ini kali ketiga Sya mendapat sweater sebegitu. Tapi Sya hanya membiarkan......disangkanya memang policy tempat itu.(walaupun agak mengarut dalam fikiran Sya.)

...........................................................................

"Mama xkisah! Edy kena juga keluar dengan Sya! Jangan lupa jemput Sya untuk makan malam nanti!" Datin Arfah berkeras dengan anaknya.
"Mama.....please Mama. You know me, right???? She's not my taste!" Edy menjawab.
"Who cares about your taste, huh! Just do it. She is your future wife, son. Be well with her. Susah sangat ke permintaan Mama ne, sayang. Mama dah terlanjur sayangkan Sya macam anak mama sendiri."
Edy semakin bengang dengan penjelasan mamanya itu. "But Mama, please understand me. I don't like her at all!"
"Then get to know each other, 'little boy'!!!" Datin Arfah semakin marah dengan perangai anaknya itu.
"Mama...mama...please mama. I beg you this time. Please mama........" Edy cuba merayu supaya mamanya berlembut hati. Datin Arfah sibuk mencuba subang-subang yang baru dibelinya tadi. Hendak dipakai ke majlis makan malam di rumah kawannya malam nanti.
"Edy, memang Mama boleh pertimbangkan pasal hubungan Edy dengan Sya. Itu pun kalau Edy ada calon yang lebih baik daripada Sya. Rasanya kita dah cukup jelas pasal hal ni sayang." Faham anakku???? Datin Arfah cuba berseloroh...tpi muka Edy semakin masam.

"Daddy............," Edy cuba meminta belas kasihan ayahnya. "Im sorry, son. Im totally agree with your mom. come on! she's not bad at all. She's the bestiest for you. Believe me."...Datuk Ardi menjawab sambil tersenyum sengih.
"Oh God!....wooooo..woooo....im dead!!!!" Edy mengalah dengan penuh perasaan menyampah.

Edy sebenarnya sudah faham kehendak mama dan ayahnya. sudah berkali-kali perbincangan seperti ini berlaku tapi hasilnya............Edy juga yang mengalah. Mengenangkan tiap date dengan Sya yang seperti dungu dan asyik membatukan diri, dia semakin menyampah.
Bentak hatinya, "Apa?? hengat aku hendak sangat tengok muka engkau?? Pompuan tak malu. tak sedar diri!! Baik sangat lah tue xnak date dengan aku semalam..aku lagi x hengen!!!"

...........................................................................

Awal pagi lagi Edy sudah bersiap ke office. Tapi hari ni Edy nampak lebih moody daripada biasa.
"Sape budak pompuan tue nak jadi isteri aku??? zaman apa ne??? Kenapa aku pulak yang kena kahwin dengan dia??? Eisshhhhhhh...!!! bangang betul la pompuan tue!!" Edy mengomel sambil berjalan menuju ke pejabatnya.
"Apesal lembab sangat lif ni!!!" Edy melepaskan geram pada lif pulak. "Naik tangga lagi lembab bos..." perli Sya.
Edy menoleh ke belakang sejurus selepas keluar daripada lif. Naik muak Edy melihat 'bakal isterinya' itu. "Awak xpayah nak......" belum sempat Edy menghabiskan ayatnya, Sya terus bersuara...
"Pagi ni meeting dengan lembaga pengarah jam 9 pagi, lepas tue, bos kena interview 3 orang 'kuli' baru untuk bos, then jangan lupa tengahari nanti ada lunch dengan klien dari Seberang pasal projek 3D Buliding......dan...ohh! don't miss your janji dengan awek cun untuk game gokart bos petang ni jam5 ok. Im done, boss!"
Panjang lebar Sya menerangkan schedules Edy untuk hari itu tanpa menghiraukan jelingan Edy dan mimik mukanya yang penuh dengan kemarahan pada Sya.
"Eh! awak pergi berambus arrr!!" tengking Edy kepada Sya di hadapan staffnya.
Dengan muka selamba Sya berlalu. tetapi perasaan Sya saat itu cuma Dia yang tahu...rasa seperti ingin..........."ahhhh...aku dah lali dengan dia."

Sya kembali ke mejanya...tertera di atas mejanya 'secretary'.....dengus hati kecilnya.."husshhhh....kenapa la aku keja sini. hari2 tengok muka dia. aku juga yang makan hati. Mak............kenapa mesti begini?"
"Wey! meja you ni xreti nak kemas ke??? Dah r kaki ngigau.kaki semak pulak!" bentak Edy dengan tiba-tiba.
"Ehh, bila pulak mamat ni keluar dari office dia? aku mengelamun jauh ke tadi?...apesal pulak sebut sal ngigau ni..aku tido sebilik dengan die ke?" Sya sempat berfikir......."saja la ni nak cari gaduh, nak lepas marah kat aku."
"Begini la Encik Mohd Edy Erfan bin Datuk Ardi, nanti saya kemas elok-elok ye." seolah-olah menunjukkan protes kecil.
"Nanti?? bila? bila awk dah tua kerepot??" Edy meneruskan barannya.
"Bagus juga idea bos tu.....dah tua kang baru saya kemas. Sekarang saya nak buat kerja lain ye." Sya menjawab dengan penuh geram sampai aura mukanya yang manis jadi kelat dalam perbualan itu.
Dia tahu Edy sengaja cari pasal dengannya...xlogik Edy kata meja dia xkemas. semua tersusun rapi. "Bila masa pulak meja aku ni xkemas..buta la tue!" dengusnya.
"Kenapa?? sakit hati ke? kalau tak suka keja sini, resign je lah. apa susah...!" Edy mengungkapkan cadangannya itu untuk yang ke-(entah keberapa kali).
"Encik, saya ni cari makan, kalau kerja saya x bagus, pecat je lah. apa susah...!" Sya membalas balik.
"Whai cik yang perasan cantik, kalau bukan sebab mama, jangan harap awak masih ada kat sini tau!" jelas Edy.
"Ada apa-apa lagi yang boleh saya bantu bos? kalau xde saya nak buat kerja saya." Sya cuba untuk memberhentikan pertikaian mereka. Sya cukup sabar dengan perangai Edy selama 6 bulan berkerja dengannya sebagai setiausaha.
Amat memeritkan jiwanyan untuk berhadapan dengan orang yang membenci dirinya. Apatah lagi hendak menerima hakikat bahawa insan yang membencinya itu dipaksa berkahwin dengannya.
Bukan itu kemahuannya. Tetapi Sya tidak pernah mengungkapkan perasaannya terhadap Edy..apakah Sya cinta Edy, sayang, suka atau benci? Hakikatnya...Sya hanya menurut amanat arwah ibunya tapi dia sendiri tidak tahu mengapa amanat itu begitu.
Hendak mengadu...tiada siapa yang sudi. Dia tiada siapa lagi di dunia ini. Namun terlintas di hatinya akan Datin Arfah yang sentiasa ambil berat tentang dirinya. Entah apa sebabnya. Sampai dia dijadikan menantu pilihan walaupun Edy berkeras tidak mempersetujui.
Sya sangat bingung tapi dia hanya mampu berdiam diri dan hanya ingin menurut ketentuan takdirnya.

"Hey! mama suruh awak ikut saya balik nanti...jgn lari pulak." jerit Edy dari officenya..menghentikan lamunan Sya. Dalam fikirannya.."pasal mama sanggup tolak janji dengan awek cun...takut lah tue".

.............................................................................

"Mak....Sya sayang Mak....men...gucap....mak....." ucap Sya dengan air mata yang berlinangan..kata-kata Sya tersekat-sekat, cuba menahan sebak...
"Sya....mak nak Sya janji satu perkara dengan mak...jodoh Sya...........Mohd...E...dy Erfan." kata-kata Datin Aina terhenti di situ. Semenjak pemergian Datin Aina, Sya hanya mendiamkan diri.

"Sya...saya Datin Arfah. Mari sayang....." panggil seorang perempuan dalam lingkungan umur 40-an....Sya tidak berganjak dari pusara ibunya. Dia tidak memperdulikan Datin Arfah sebaliknya terus mengalirkan air mata kerana kehilangan ibunya yang tercinta.
Sya belum dapat menerima pemergian ibunya. setiap detik dia mengingati ibunya. sehinggalah kata-kata Datin Arfah menusuk ke hati Sya.....
"Sayang, ini mama....." suara itu mengejutkan Sya. Sya menoleh ke arah suara itu...masih lagi perempuan yang sama. Sya masih berdiam.
"Mulai hari ini, mama akan jaga kamu......saya kawan baik ibu kamu. dan saya adalah penjaga yang sah untuk kamu," jelas Datin Arfah.

"Sudah 5 tahun aku hidup begini. aku dah 23 tahun. tapi aku masih xtau ape yang aku perlu tau. perlu ke aku bertanya dengan mama?" fikiran Sya merawang. Memikirkan tentang hal yang sebenarnya. Selama 5 tahun hidup dengan keluarga Datin Arfah, Sya cukup menjaga diri sebagai seorang anak angkat sahaja.
Biarpun Sya dan Edy adalah adik beradik angkat, mereka tidak pernah bermesra seperti adik beradik, apatah lagi handak memanggil kata sapaan 'adik' dan 'abang'. Sekilas pandang pasti masyarakat tidak percaya mereka adalah adik beradik angkat yang tinggal sebumbung.
Sejak Sya datang ke Villa bangsawan itu...Edy sememangnya tidak menyukai Sya. Edy menganggap Sya sebagai pengacau keluarganya. 3 tahun Sya dan Edy berpisah kerana masing-masing melanjutkan perlajaran di luar negara.

"Sya..makan banyak sikit. badan macam orang xcukup makan...." tegur Datin Arfah. Sya hanya tersenyum nipis.
"Sayang........" Datin Arfah menyiku suaminya yang duduk di sebelahnya. "Ape? tengah makan ni." jawab Datuk Ardi.
"Kelihatan mama seperti hendak menyampaikan sesuatu kepada daddy. Tetapi daddy pulak sibuk mengabiskan makan malamnya," Sya cuba meneka di dalam hati.
"Sedap mama masak kan daddy?" tiba-tiba Sya bersuara. Datin Arfah terdiam. Edy pulak seperti biasa buat tidak tahu.
"Tue la mama kamu ni Sya, daddy tengah sibuk makan...dia sibuk menyiku kite pulak." Datuk Ardi memperli.
"Amboi! sepatutnya anak-anak kite ni yang berselera makan masakan saya...dorang dah lama xmakan masakan rumah. tengok tue, sampai kurus dah. entah apa yang dorang makan...xcukup makanan ke kat sana??" bebel Datin Arfah yang sibuk meletakkan lauk-pauk di pinggan Sya dan Edy.
"Ye la, sayang anak je la. saya ni xsayang pun xpe. saya boleh ambik lauk sendiri, kan??" usik Datuk Ardi, cuba menyindir isterinya.
"Tau pulak awak ye." jawab Datin Arfah.
Datuk Ardi hanya tersenyum........Sya dan Edy turut tersenyum. Baru saat itu Sya merasakan dirinya dalam sebuah keluarga selepas pemergian ibunya.

Datin Arfah menyiku suaminya semula.......kali ini Edy bersuara. "Mama dan daddy ni kenape??" ada hal cakap je lah."
"Daddy habiskan nasi dulu ye," jawab Datuk Ardi dengan selamba. Datin Arfah menjeling tajam ke arah Datuk Ardi. Datuk Ardi lantas berhenti makan. Dalam hati dia berkata, "Oh, God. I hate to do this."
"Hmmmm.....anak-anak daddy dah kenyang ke?" tanya Datuk Ardi kepada Sya dan Edy. Sya dan Edy saling berpandangan kehairanan. Edy sempat menjawab, "daddy cakap je lah. kami dengar ni."
"Ok. hmmm....." Datuk Ardi masih tidak yakin untuk bercakap.
"It's ok daddy. just tell us." Sya mengucap lembut kepada daddynya, menampakkan kesopanan dan kemanisan raut wajahnya.
"We have decided that both of you are going to be husband and wife! Fullstop!!!" tegas Datuk Ardi dengan tiba-tiba.
"What!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!" jerit Edy dan Sya dengan serentak.

"Apa pulak kali ni, ya Allah?...." bisik hati Sya. Tidak pernah terdetik hati Sya untuk memikirkan soal itu.
"No doubt! no questions! just follow the order. understood..?" jelas Datin Arfah kepada dua orang anaknya itu.
"But...but....." Edy tidak terkata.


.................................................................................


Memikirkan soal yang tidak jelas, Sya semakin teringin untuk mengetahui hal yang sebenarnya........

"Hey....! apa lagi..cepat lah masuk!" jerit Edy meminta Sya masuk ke dalam keretanya. "Isshhh..xreti cakap baik2 ke jantan sekor ni..!" Sya mengomel dengan nada yang rendah.

"Kite kena buat sesuatu. Kite suke antara satu sama lain......Sya memandang Edy dengan sepantas kilat! "suke?"...Edy lantas memperbetulkan ayatnya. "Kte tak suke antara satu sama lain lah! so, kite pakat buat mama dan daddy ubah keputusan dorang yang tak munasabah langsung tue!" Edy menyuarakan hasrat hatinya yang lama terpendam.
"Kan senang....awak cari je calon isteri awak sendiri" jawab Sya sambil memandang ke arah laut. pemandangan yang cukup disukainya. Dalam hatinya terdetik juga kenapa Edy buat 'meeting penting' di tempat kesukaannya, Holida Palace.
"Hoi...i cakap dengan Britney Spears ke ni? xreti bahasa kebangsaan?" perli Edy.
"Aduhhhh.....mangkuk....." tiba-tiba Sya bersuara dengan nada kesakitan.
"Aisshhhh! die ni mengada-ngada betul lah!" Edy lantas mendekati Sya dan memegang dagu Sya. Dilihatnya........air mata adik angkatnya itu mengalir perlahan di pipi. "paku......" bisik Edy kepada dirinya sendiri.
Edy melepaskan tangannya dari muka Sya. Lalu dia cuba mencabut paku dari tapak kaki Sya. Sya tidak bersuara...tetapi cukup jelas dia menahan kesakitan itu. Sya berpaut pada Edy dan menggenggam lengan Edy sekuat-kuat hatinya kerana menahan kesakitan.

Kaki kanan Sya berbalut. Doktor sudah merawat Sya. Apa yang menghairankan......
"Mari abang tolong......." Sya tersentak. Lelaki itu tiba-tiba ber'abang' dengannya..seperti sangat ikhlas menolong dirinya masuk ke dalam kereta BMW kesayangan Edy. Boleh dibilang berapa kali Sya naik kereta mewah Edy. Itu pun sebab terpaksa.
Tapi Sya hanya menurut.......dalam hatinya berkata, "bukannya teruk sangat pun. Mamat ni asal aku sakit je mula r datang baik die ni...rosak lah otak die ni."

Sampai di rumah....Edy mendukung Sya keluar dari kereta sehingga ke biliknya. Datin Arfah dan Datuk Ardi masih belum pulang. "Mak Ti, bawakan air ke bilik Sya ye." pinta Edy sambil menuju ke bilik Sya. Sya pulak......terdiam seribu bahasa.
"Awak kena rasuk ke? " tanya Sya dengan tiba-tiba. "Awak jangan nak mula. dalam bilik ni kite berdua je." Edy cuba mengugut. Sya terus terdiam.
"Mak Ti..tolong call daddy and mama, please. Bagitau dorang Sya cedera." Mak Ti hanya mengangguk dengan leretan senyuman sumbing seolah-olah memikirkan sesuatu di antara Edy dan Sya.
Sya sedar akan usikan Mak Ti....pembantu rumah mereka yang menjadi teman bual Sya bila kesunyian di rumah. "Mak Ti....xda apa2 lah!" Sya cuba menjelaskan seolah-olah dia faham akan apa yang Mak Ti fikirkan.
"Apa?????" bentak Edy. "Dah pulak....datang dah hantu Edy ni tetibe nak marah." bisik hati Sya.
"Baru je tadi baik sangat dengan aku...dah pulak bertukar cara. aku lagi suka yang 'baik' tadi." Sya tersenyum dalam hati...

"Sya!.....Edy..." terdengar dari jauh suara mama memanggil.
"Sya kenape, sayang?"tanya Datin Arfah.
"Hmmm.......(Sya berfikir jawapan untuk mamanya)...Sya terrr...."
"Edy pijak kaki Sya, ma." jawab Edy sambil tersenyum puas.
"Haaaa!" Datin Arfah dan Datin Ardi kehairanan mendengar jawapan anaknya itu. Sya pulak ketawa kecil.......
"Tak lah mama. Sya terpijak paku tadi....xteruk sangat pun," kata Sya menjelaskan perkaran yang sebenarnya.
"Laaa....tue la..lain kali baik2 sikit. Budak Edy ni pun satu..apesal xjaga Sya baik2....bla bla bla bla bla...." Datin Arfah membebel lagi. Belum habis Datin Arfah mmbebel, Edy menyampuk..."Ma..Edy mandi dulu ye."....Datin Arfah cuma mengiyakan.

Selepas Edy beredar...Datin Arfah dan Datuk Ardi saling berpandangan...seperti ada sesuatu yang xkena. Sya perasan keadaan itu.
"Ma...Ddy...kenape ni...Sya tau ade sesuatu ni..." Sya cuba mendapatkan kepastian.

"Ops..aku lupa pulak.....(terfikir hendak memberi ubat kepada Sya)...bagi dulu lah..baru mandi..." fikir Edy. Edy menguak pintu bilik Sya.......

"Sayang..mama dan daddy dah setuju nak wariskan sebahagian harta keluarga ni kepada Sya....(Edy tersentak)...Mama dan Daddy dah failkan wasiat tue tadi...Genap setahun Sya bekerja di syarikat daddy, semua harta tue akan jadi milik Sya dengan sah. Mama inform awal sebab xnak Sya terkejut.
Edy pun dapat bahagian yang sama. Mama xnak wasiat mama dibaca selepas pemergian mama dan daddy.......macam mak Sya."

Edy agak terkejut mendengar........tapi terus berada di pintu bilik Sya tanpa disedari oleh mereka.

"Mama...Daddy....Sya nak cakap sesuatu...dan Sya rasa ni penting sangat buat Sya dan Edy.."....Edy seperti terasa sesuatu. terasa ingin mendekati Sya dan mendengar apa yang ingin diperkatakan oleh Sya tentang dirinya.
Sya menyambung....."Sya sayangkan Edy ma (Edy tergamam).....dan Sya xnak kehilangan Edy biarpun sebagai abang..." Sya meluahkan perasaannya buat pertama kalinya...

"What...? Kenape die xbagitau aku...aku xpernah rasa yg die suke kat aku pun." bisik Edy dengan dirinya sendiri.
Fikiran Edy semakin rancak berfikir....."Syaaaaaaaaaaaaaaa...................selama ni aku ingat dia cuma nakkan harta......ishh..tapi xmungkin lah dia suke aku. tapi....die xpernah pun lepas marah kat aku..sebab tue ke???"

"Ma....Sya betul xnak apa2 daripada mama dan daddy. Sya cuma nak hidup dalam keluarga ni. Sya hormat hak Edy...die lebih berhak daripada Sya. Sya xnak Edy fikir yang bukan2 pasal Sya...Sya xnak Edy benci Sya...
Sya tau mama dan daddy sayang Sya macam anak sendiri....tapi cuma Edy yang layak ma. Biarpun Sya menumpang kasih...tapi Sya xsanggup nak rebut kebahagiaan Edy.
Kehadiran Sya buat pertama kalinya di sini sudah cukup melukakan hati Edy. Sya masih ingat dengan jelas pandangan Edy masa tue, ma...die betul2 benci Sya.
Tapi Sya.......dah terlanjur sayang dengan anak mama sebab Sya cuma kenal die sorang je sebagai teman dalam hidup Sya. Biarpun die benci Sya...tapi die jaga Sya...mungkin sebab mama yang suruh...tapi Sya hargai sangat2....
Sya tau Edy xjahat seperti ape yg die tunjukkan pada Sya...Edy cuma xboleh terima kehadiran Sya...."

Datin Arfa dan Datuk Ardi hanya mendiamkan diri...mendengar dengan tekun keluhan anak perempuan mereka........

"Dan satu lagi....Sya pinta sangat2 ma...xpyh lah paksa Edy kahwin dengan Sya. Selama ni pun, Edy terpaksa buat2 date dengan Sya. Die x tipu mama dan daddy...Die memang xsuke Sya. Sya xnak disebabkan ni, Sya kehilangan mama, daddy dan Edy..
Sya sayang Edy ma.........memang Sya sayang die...sebab tue Sya xmenolak permintaan mama dan daddy....mungkin itu yang terbaik untuk Sya sepertimana yang arwah mak kata....jodoh Sya......." Sya mengalirkan air mata.......

"Ya Allah...................apa yang aku buat ni...aku buat diri aku benci dengan orang yg aku sayang dan menyayangi aku..." Edy berbisik sendiri sambil menekup muka dengan telapak tangannya.
Tanpa sedar Edy bersandar pada pintu bilik Sya.....lalu pintu terbuka dengan luasnya...pandangan Sya, Datin Arfah dan Datuk Ardi beralih ke arah Edy.

"ooo..hai...Edy xsengaja bersandar....sebab tue la pintu ni....errrrr..." Edy cuba memberi alasan.
"Kenape mata berair......" tanya Datuk Ardi..."Ermmm....xda laa..terhantuk pintu lah daddy........Edy cuma....cuma...."
"Masuk lah....takkan nak bagi alasan sampai lusa kot..." perli Datin Arfah.
"Rasanya dah sampai masa......." kata Datu Ardi perlahan. Datin Arfa hanya menggangguk.


Lipatan surat dibuka perlahan.......

"Sayang, mak tak berniat menipu Sya. Ya...darah kita tak sama...sebab mak tak melahirkan Sya. Mak melahirkan seorang anak lelaki. Tapi bukan mak yang jaga dia. Mak jaga Sya.....sepatutnya mak ceritakan hal yang sebenarnya pada Sya...tapi mak takut mak tak sempat. Sebab tue surat ni ada.....Sya....ibu kandung Sya, Datin Arfah. Ibu kandung Edy adalah mak. Mama menyimpan niat untuk menjodohkan Sya dengan Edy sebab mama yakin Sya adalah yg terbaik untuk anak kandung mama, Edy. Mak minta maaf Sya......."


"Tapi kenape ma????? kenape Sya dan Edy perlu bertukar tempat." Sya semakin bingung. Air matanya mengalir laju.....seakan tidak percaya...semakin bingung.
"Sebab daddy......." Datuk Ardi menjawab dengan nada yang perlahan. "Daddy sangat mahukan anak lelaki...cerita keluarga. Masa tue syarikat perlukan waris yg sah........"
"Wait..wait! sebab urusan bisnes?? it's about bussiness??? and......anak2 pulak...." Sya mula meninggikan suara........
Sya lantas mencapai kunci kereta dalam keadaan yang terinjut-injut....dan beredar dari villa ibu bapa kandungnya.

..............................................................................................................

"Apa semua ni........mak, kenape mesti begini, mak...? soalan yang sama daripada hati kecil Sya apabila dia berasa sebak.
Sya hanya mampu menangis....tidak tertahan segala perasaan yang selama ini terpendam. Jauh dari sudut hatinya perkara begini akan berlaku..

"Cik...terpijak paku lagi ke?...tegur satu suara dari belakang Sya. Sya terus menangis.......langsung tidak memperdulikan suara itu.

Edy cuba mendekati Sya......hendak berlawak pun tidak ada gunanya....bisik hati kecil Edy. Edy lantas duduk di sebelah Sya...di tempat kesukaan Sya..di meja yang sama tempat Sya duduk apabila bertandang ke Holiday Palace.

"Mama dan daddy x sengaja sayang......" ucap Edy perlahan...Sya masih menangis.......
"Saya dah lama tau hal ni....Saya tau yg saya bukan anak kandung mama.
Sebab tue saya xmampu nak tolak permintaan mama.......tapi saya xtau mak Sya adalah ibu kandung saya sampai lah masa mak tengah nazak..
Saya cuma sempat menatap wajah die sekejap sebagai ibu kandung saya. Tapi saya pun xtau yg Sya adalah anak kandung mama dan daddy.
Tapi yg pastinya awak mama kata Sya bukan adik kandung Edy. Mama cuma bagitau yang Sya akan tinggal sekali dengan Edy" jelas Edy........

Sya terkedu mendengar penjelasan Edy.........."kenape sya langsung xtau pasal awak...." tanya Sya.
"Sebab awak xambik tau..." jawab Edy.
"Awak xsedih?" tanya Sya lagi.
"Pasal saya bukan anak kandung? dan saya xsempat jumpa dengan mak? atau sebab mak pergi?" tanya Edy kembali.
Sya memandang tepat ke arah Edy........"awak ni siapa sebenarnya......" Sya cuma meleraikan kebingungannya.

"Saya Mohd Edy Erfan bin Datuk Harish. saya ber'bin'kan ayah awak tau...ohh...ayah saya lah. bukan ayah awak...." Edy seperti kebingungan.
"Dan saya? " tanya Sya.
"Awak?.............kambing....usik Edy. Sya tersenyum........
"Awak Nur Syafia Binti Datuk Ardi. Awak adalah anak kepada bangsawan yang berjaya..mempunyai bisnes yang maju, berharta dan mempunyai ibu bapa yang sangat penyayang...itulah mama dan daddy.
Kita bertukar dunia sebab urusan warisan harta keluarga. Mama dan daddy perlukan saya.....dan mak setuju untuk pelihara Sya sebab mama adalah kawan baik mak @ adik angkat mak.
Dan kalau Sya nak tau, mak dan mama juga adalah adik beradik angkat. Mak terhutang budi dengan keluarga mama.Tapi kite xtau sebab dorang dah rancang semua ni.
Dan sekarang dorang nak semua ni berakhir. Semuanya dah pulih. Tak ada masalah warisan harta lagi.....dan mereka xnak kite jadi mcm dorang..saling terhutang budi.
Sebenarnya...mama xpaksa pun kite berkahwin. Cuma mereka xnak kite terpisah disebabkan perjanjian dulu. Dan tentang warisan harta...ya...saya memang risau awak akan bolot harta mama sebab saya xtau awak adalah anak kandung mama.
Dan saya memang menunggu anak kandung mama hadir dalam hidup saya......cuma saya xtau...orang itu adalah Nur Syafia sebab awak xda iras mama pun." ujar Edy dengan panjang lebar.

"Awak bergurau ke tue? saya xda iras mama?...." soal Sya.
"Yup! sebab awak ikut iras sebelah opah..." jawab Edy selamba sambil membaling batu kecil ke arah laut.
"Kenape awak nampak cool je pasal ni? Sya semakin ingin mengenali Edy.
Edy terdiam seketika.....memikir jawapan yang dia sendiri tidak pasti......

"Mungkin sebab takdir. saya bersyukur ada mama dan daddy...atas didikan mama dan daddy juga saya jadi insan begini. Menghargai apa yang ada dalam hidup saya.
Memang saya agak emosi bila saya tau semua ni....lebih2 lagi...tentang saya bukan anak kandung mama dan daddy.
tapi....bila saya fikir balik...kalau saya berada di tempat mak dan ayah atau mama dan daddy....mungkin saya juga akan buat bende yang sama......." jelas Edy dengan penuh yakin.

"Edy...terima kasih...TQ for what you have done for me."...Sya melemparkan senyuman buat Edy.
"Saya buat ape untuk awak?....." tanya Edy.
"Hmm.....dengar baik2 ye. Awak bangunkan saya dari tidur untuk solat subuh, awak jaga saya bila saya mengigau, awak belikan makanan untuk saya bila saya sibuk bekerja di office,
awak korbankan masa dengan awek cun semata-mata untuk jemput saya pulang dari kerja, awak paksa diri awak untuk date dengan saya,
awak yang jaga saya bila saya sakit...walau di mana juga saya berada. Even masa date batal pun...saya tau awak tak tinggalkan saya..awak lepak tempat yang sama...
sebab tue awak tau tempat duduk kesukaan saya. Dan smua sweater tue...awak yg bagi kan. Awak tau saya alah dengan dingin pantai.....
saya juga berterima kasih sangat sebab awak jaga mama dan daddy macam ibu bapa kandung awak sendiri...........dan awak menyedarkan saya tentang semua ni....
Dan......

"Dan sebab saya sayangkan awak lebih daripada seorang adik angkat....dan saya sebenarnya cintakan awak." Edy mematikan kata-kata Syafia.......

"Syafia.....saya cintakan awak tulus dari hati saya. Saya diam seribu bahasa sebab saya sendiri xpasti keadaan yang sebenarnya. sampai lah hari ni......"

"Saya benci awak." Jelas Sya.

"Tapi...kenape?? tanya Edy ingin tahu.

"Sebab awak cintakan saya jugak." jawab Sya....

"Oh...sebenarnya saya pun benci awak." Edy menambah.....

"Saya tau......sebab awak tau yg saya pun cintakan awak jugak kan..." jelas Sya.

Edy lantas mendakap erat insan kesayangannya itu............
Syafia hanya mampu menitiskan air mata yang bahagia kerana benci yang hadir dalam hidupnya sebenarnya adalah cinta.
Dan Edy adalah insan yang melengkapi kebencian dan cintanya.....menjadi satu dalam ikatan yang sah.


Originaliti:
Syaz1tea

p/s: segala error, watak atau apa2 yg difikirkan salah dlm cerita ne...
huhu. sory mory..rekaan semata-mata.

Friday, October 30, 2009

what tuut tuut!!!

Kalau tidak tahu menghormati, cukup dengan tindakan diam.
NO need to talk. to be kind.
because it's not like what u think!
It is exactly like what i think!
Can't u think?????
can't huh????
Then donteverthinkaboutit.
yousuckman!

p/s: blog utk apa????gerigit!

The reasons yg dia tidak faham?



Doktor menyuruh seorang lelaki yang sangat gemuk untuk melakukan diet.
Doktor berkata kepadanya....
"Anda mesti memakan sedikit roti panggang..sebiji buah-buahan dan segelas air kosong..."
Lelaki menjawab.....
" Baiklah doktor..jadi....itu semua saya harus makan sebelum atau sesudah makan, doktor?"
= (Ini cerita DIET)

Sang lalat dan isterinya makan seketul najis, lalu berkatalah bini si lalat, "bang, kenapa kita kena makan najis hari-hari?? saya dah tak sanggup lagi!," Jawab lakinya, "Hish!!Jangan cakap bende-bende kotor depan rezeki !!"
= (Ini cerita LALAT)

Pesakit: "Doktor, berapa lama tulang saya yang retak ini akan sembuh ?"
Doktor: "Paling cepat enam minggu lagi "
Pesakit: "Bila saya telah sembuh, adakah saya akan mampu bermain muzik ? "
Doktor: "Oh .... tentu saja ! "
Pesakit: "Hebat! Padahal sebelum ini saya belum pernah bermain muzik. "

= (Ini cerita Bermain MUZIK)



p/s: at least they can make you smile with the stories

thanks to cerita kanak-kanak.

Wednesday, October 28, 2009

Tuesday, October 27, 2009

segmen mengomen memang alap banar.


Berikut ayat2 cinta yg terpilih, utk dikomentarkan dlm kefahaman masing2....test dulu ayat2 ne...buleh pakai kew tidak...


Kalau I boleh menyusun abjad, I nak letak U dekat dengan I
~~komen: hehe! kau igt kau yg cipta ABC. suka ati kepla engko!



I nak belanja u gula-gula HACKSů..
faham tak ertinya?

H- Hanya
A- Aku
C- Cinta
K- Kau
S -Seorang

~~komen: main gula2 pulak! kalau gua lah, gua memang xfhm. Kalau ak kata "HANYA AKU CINTA KAMBING SEEKOR" buleh?? gula2 HACKS pun gua xsuka.



Jika kau hidup sehingga 100 tahunů. aku hanya ingin hidup hingga 99 tahun kerana aku tak rela hidup tanpa kauů

~~komen: aku rasa 99 tuh tertinggal satu nombor g tuh...no.9. hahahahaa...eeiii jgn tipu lah! memang ada no 9 g tuh...



Org kata kita hanya jatuh cinta sekali saja. Tapi setiap kali aku mendengar suaramu, aku jatuh cinta sekali lagi!
~~komen: hahaahahaha! kalau suara die garau, engkau mau jugak??? dasattt la kau!



Aku tak dapat hidup tanpamuů.. kerana kaulah nyawakuůů

~~komen: Eh! sejak bilakah nyawa kau jadi manusia.



Jika cinta itu dicukai..aku lah pembayar cukai paling tinggi!

~~komen: Gua igt DICUKA. haaha. gua memang xfaham ayat ne. ini BUKAN kes pelaburan.kau ketagih cinta ka hapa...



Luahan Cinta Ibarat Kentutů.. ditahan sakitů. dilepas maluů. dah keluar..fuhhh! Lega!!!

~~komen: wakakaaka!! (speechless). ne memang power ayat ne. hahahaa. naya ooo! memang naik hangen lah kekasih lu. bangang betul perumpamaan lu.


p/s: Appreciation to: Green Orb.

**Keep silent if u think thats the best**

Mickey's story on board:-
Mungkin lebih baek berdua sahaja.

Tapi erti persahabatan bukan bermaksud hidup cuma di antara dua manusia.
Memang sahabat tidak ramai di dunia ne. Boleh dibilang.
Jadi kenapa begitu payah untuk menghargai sedangkan bilangannya cuma dikit aja?
Ini lebih nampak bahagia berbanding cuma berdua.

Kalau begini?? Lebih meriah.
Hidup juga bukan bermaksud bersama sahabat sahaja.
Dunia lebih indah dengan ramai manusia.
Jahat atau baek bukan engkau yg menilai.
Itu urusan siapa dgn siapa? sedar.
Hiduplah dengan menghargai apa yg ada di sekeliling.
Seharmoni Mickey dan keluarganya.


Walau meriah sakan, pivacy jugak satu keperluan.
Kadang2 mahu bersendiri.
Sebab memikirkan hidup tentang diri.
Bila bersendiri kita boleh menghargai diri, teman berdua, sahabat dan orang sekeliling.
Baru sedar bahawa hidup adalah subjective. Semua makhluk terlibat.


Jadi betullah nothing and no one is perfect. so:
BE HAPPY.
DO CRY IF U WANT TO.
SAY IT IF NEEDED.
KEEP SILENT IF U THINK THATS THE BEST.



Monday, October 26, 2009

She said that again.

The Bottom Line

Be more open to new, radical ideas. They will teach you how to lead a balanced life.

In Detail

Being in the company of powerful people can be intoxicating -- and very good for your career. But be careful not to get caught up in a power struggle today. Two giant personalities are not getting along, and you might be asked to choose sides. And even if you try to stay objective, it simply won't be possible. It's much better to stick to your own peer group today and avoid playing in the big leagues for a while.


And what i say??
im going to play in the big leagues for a while.
stick together is meaningless without loyalty in deep.
be subjective not a choice but it helps much. really.


The end.

Every stories ada ending. tapi stories keja ISL & asgnments gua belum smpai ke "the end". hendak aku buat, belum ada mood. eh, buat keja pun pkai mood taw. engko keja pkai rajin sentiasa ka??? memang lu chmpion la. Igtkan gua nnti spya siapkan keja. exam just around the corner. tapi gua uda myimpang corner ne, lain dbuat. Gua tgh urus match netball on this sturday. hmm..memang gua dan konco2 akan skit bdn lagi la. oh, this time memang bezz sebab itik jumpa angsa. pa ka mknanya?? hahaaha. entah la.

Hey, lu! sape yg taw result sehti bdansa meh haba' laa. aku mau sgt tengok. tp almklum la kepada yg belum mklum, byk sgt stroo d tmpat ak ne tp 1 pun xbleh reach shati bdnsa. suma pun dok masuk gelas minuman. (stop). calling from Haikal. "Hello mummy..."..hahaha..wahhhh...rinduuuu mak eh! s.a.b.a.r. xlama lagi ak berambus. i just need some time to say goodbye to exam. Dan dlm mgu study week ne, memang melopong dulu lah. tgu paper ajaib dtg. wink*

Well, rsanya aku xada cerita lebih hari ne. kalo ada cerita lg, nnti ak haba'. "mari..mari mari..". till then, peace. ceh! the end.


Sunday, October 25, 2009

iKlan;


AKu LanTak cerita SHREK.
Hari ne sambung lgi, episod dua;
join me.

mahu memenatkan mata.

Tulus & Eclass;


Memang r kekadang soklan2 yg kuar ne mengarut tahap dewa. tapi kalo xjwb dgn betul, jwpnnya akan jadi lebih mengarut drpd soklannya. so, jwb gurl!!!


1. apakah tindakan anda bila tdgr bunyi kilat atau petir?
tutup tingkap,pintu, cermin. dan duduk diam2. menghayati nikmat cuaca. hahaha.

2. reaksi anda bila org mengutuk anda?
marah> skit ati> ???ntah la. kutuk depan2 lg baek drpd belakng2.

3. reaksi anda bila trjumpa artis kgemaran anda?
pastinya...aku tengok dia. melopong jak la.

4. maxis atau celcom? which u prefer?
wic 1 rr...i like celcom but prefer maxis.got the answer right.

5. nyatakan 3 bad habit anda.
tnya org len yg kenal aku. itu jwpn yg paling tepat. jgnkan 3, berjuta pon engkau bleh dpt.

6. apa yang anda lakukan jika orang lain sibukkan akan hal anda?
Kalo free sangat, biar r dia..kesian dia xdak keja.

7. adakah anda mempunyai ramai peminat?
wat the hell. no one ok.

8. what is your height and weight?
berat 54 kg tggi 163?? maybe la..

9. apa reaksi anda bila anda terkentut dgn kuat/busuk d khalayak ramai?
wakakakakaka! ketawa itu perlu apabila menghadapi saat2 sebegini. hahaha. haiyoo...bersepah!

Begini kalau belum Sleepy,

Huwaa...ak masih belum tido. bukan banyak fikir. banyak jalan2. pagi2 sebgini jalan2 xpayah pkai kasut. xpayah keta. duet pon selamat. alhmdllh. haha. aku cuma perlu gerak jari dan bebola mata. itulah BLOGWALKING. banyk blog da aku lalu. ada yg ak bagi slm. ada yg aku terjah. ada yg aku lalu selamba. but mata penat lalu, posisi badn pulak uda habis posing smpai mati akal mau posing seles bgaimana lagi. trfkir tuk wujudkan entri ini sebab ak betul2 belum ngntuk lagi. sekejap lagi kut.

Dalam banyak2 hari, bukanlah aku kata ak suka hari ne. tapi ak rasa hari ne mcm 'diam'. mgkin sebab x banyak fkir. bangun pun lambat. terlebih lebih lambat you. YEAH, IM LATE. apa boleh buat. cuti ma. Oh, jm1.09 a.m. kalau tengok tv d umah, mc banyak channel ak bleh round ne. KALAU LAH. tapi ak d cni. HOSTEL yang akan aku hadap selama 3 tahun lagi. I LOVE IT. (ak fhm itu). Seperti mau tengok muvie kejap lagi. of coz la tengok cartoon. TOM & JERRY la kut. sebab teda muvie bezz. suma cartoon this time. Inilah nikmat coti.

Oh, teringat pasal EXAM yg sgt siok. paper aku mula 10.nov. habisnya entah bila. jadual itu agak membingungkan aku. nanti ak tnya. Yg pastinya tanggal 20 hribulan tue harus teda d mktab lagi. itu lewat. lewat. xlama pas blk umah tue, tanggal 01.dis. perlu blk ip lagi. kalau x c.lap 2 hari la kut. alasanya? ak mls la amek taw. ada la program yg penting sgt tue. sebagai seorang student yang BAEK, harus akur. hehehehe.

OK, RUMAH, (hui len bunyi ayat ne), ak ingat kau dr awal aku jejak kaki ke cni smpai sekrg. sgt2 rindu you wahai rumah. jampi hapa kau pkai. memang root powerrr. (perut mcm mintak mkn ne). close window la k. SELAMAT MALGI (malam+pagi).


Saturday, October 24, 2009

journey saturday...


  • Pagi2 dilantak ke petang. itu tido.
  • Makan..melantak sekali saja jam4.30 ptg.
  • Mlm2 mcm2 ada. tengah hujan2 renyai. lebih banyak dgr lagu, nyanyi lagu dn buat lagu dgn kwn.
  • tgh2 mlm plan melantak muvie. kalo mata msih bertenaga power root lah.
  • Terus, subuh2 dibawa ke pagi, tengahari. STOP lunch! petang buat kerja. Itu plan besok.
  • dan..next, itu biar terjadi dgn sendirinya.
  • mama xdak call. sbuk kali. (tiba-tiba masuk otak ayat ne)
  • ak teda call sapa2 jugak. mls la tuh.
  • aku suka cuti hjg mgu. lagi lama cuti lagi ak suka. engkau??? suka lah....
bye. bye. bye.

mengapakah cinta lagi!!!


1. state the date you have declared wif your 1st couple.
~tara pernah hengat.

2. adakah anda akan terus brhubung dgn your bf/gf jika anda sudah clash?
~bleh la...bak kata pepatah "gitu gitu jak"..agagagaa...

3. apa yang akan anda lakukan bila anda merindui bf/gf anda?
~Buang masa la...

4. adakah anda mempercayai bf/gf anda saratos peratos?
~Pernah la. tp tidak lagi..

5. how was your first date wif yor couple?
~hahahaha..bezzz...dlm prhimpunan scout. not talking or sit closely. alaaa...gitu2 jak.wakakakaka!

6. adakah anda rasa bf/gf anda seorang yang pndai memujuk?
~hohoho..sangatlah tidak.

7. apa reaksi anda dan apa yang anda lakukan apabila kredit bf/gf anda dihabiskan utk org len?
~cemburu meluap2 la kut. memang xpayah bg muka. engko telan lah kredit engko tuh! ada ak kesah?? hahaha...tp tuk fmily okay saja.

8. what are you going to do when your first besties have a relationship wif your ex?
~uuuuuuuuuuuuu............i fikir dan diam.

9. adakah anda akan mnelefon bf/gf anda apabila dsuruh oleh bf/gf anda?
~utk tahu apa hal yg sbenrnya..yup!kalo tuk carik gaduh, tut tut tut. buat sakit jiwa. trima kasih daun keladi jew.

10. apa reaksi anda bila mndpt tahu bf/gf anda masih brhubung dgn ex mreka?
silakan. sila...jgn malu2. kalu engko rsa syg ngn dia blk, pegi la. xpyh segan2. ada okay?

11. blogger victims?
suma bloggers y lalu.

Friday, October 23, 2009

saya putar lagi.......


La..la la la lalaaaa laa la la ...la la la ........
pssstttt.....one more to go babe! hahahahahaaa.....

1) Kalau anda jadi org terkaya di dunia?
Akan kubina mahligai keluarga dan bergembira dengan mereka yg memerlukan.
actually, aku akan bg mama ak yg pegang 70% duet tuh.
"You r the boss."
aku cuma mau main duet p bejoli sini sana ckit2. abis cerita.
tapi yg pastinya VILLA & Tadika family aku wajib wujud pda msa itu.

2) Kalau anda jadi org terseksi di dunia?
Akan aku hapuskan semua kamera dlm dunia ini.

3) Kalau anda perlu terjun tingkat ke-100 untuk membuktikan cinta anda?
Pardon me?????????????????????

4) Kalau orang kata blog anda teruk nak mampus!
wakakakaa....eh, engkau bca rupanya...time kaseh.

5) Kalau keluarga anda yang menentukan teman hidup anda?
....................accepted.....................

6) Kalau tiada lagi hari esok?
..akan kutatap dunia sebelum waktunya tiba..

7) Kalau orang yang anda benci berada di depan anda?
uwekkkk.....aku passed away yer..!!

8)Kalau ibu bapa anda tiada pada pagi esoknya?
Woi! mencari terus...wajib tahu di mana mereka....

9) Kalau anda berpeluang masuk Fear Factor dan makan benda pelik?
ak reject terus. bawa masalah perut nanti.

10) Kalau anda berjumpa dgn artis/selebriti yang paling anda diminati?
hmmm....aku tengok jew kut.

11) Kalau diberi lesen untuk membunuh, siapakah yg akan anda bunuh?
ahahahahaa....mr. nyamuk!!!! kompom mereka harus dhapuskan. xbawa faedah lgsung!

12) Kalau orang kata anda kacak/cantik?
Teteda! buta ka???hahahaha..

13) Kalau anda ada penyakit AIDs pada usia yg muda?
Oitsss! aku xmau khwin kut...

14) Kalau anda berpeluang menikmati makan malam yg romantik?
Bila tuh? mimpi la...............kalau happen memang ak senyum berabisan la kut.

15) Kalau anda terpaksa mengorbankan cinta anda untuk org lain?
Why not.......

16) Kalau anda memenangi anugerah? dan anugerah apa yang anda inginkan?
Bantal tidur. Anugerah Miss Sleepy.

17) Kalau anda berpeluang mengahwini bangsa asing? bangsa asing yg mna anda inginkan?
Ermmm....ntah la. aku xfkir pun sal ne.

18) Kalau anda terpaksa berpisah dgn org yg tersayang?
Pedih ataiku. namun iyen dayaku.

19) Kalau ramai yang tidak puas hati dgn anda kerana mereka cemburu dgn anda?
Ya rabbi. Ya maulai. Ya nabi. tang mna yg hang cemburu??? aku rasa mata hang tu buta dah kutttt......xpatut betol!

20) Mengenai org yg tag anda ini?
TQ. sebab ak men amek jew ne. hahahahaahaa.....

21) Im tagging:
IPGMKTAWAU's students.


OH Mere Da.....

....................................................................................................
Memang gila tag kut mlm ne.....hahaha..layan wey.
....................................................................................................

Bila last anda kena mrh?
~hmmm...seingat ak, last week kut, on sunday. msa dkt umah nenek.

Kena marah dgn sapa? letakkan nama penuh dia?
~huiii...my dady yg disayangi. Mr. Saidur. dia mrh gini "ne la ne, x pndai dgr ckp! tggi jak sekolah!"...waakakakaa...ak rsa dia mrh sebab igt ak sakit perut. walhal ak demam. ntah apa2 la..

Apakah tindakan anda bila kena mrh?
~HEHEHE...ak jwb jugak..mlenting jgak anak dia ne.

Apakah perkataan prtama yang keluar slepas anda dmarahi?
~Xdak la perkataan. ayat la. "npa jugak bapak ne!!!" bukan ayat prtanyaan tuh..mcm mrh jugak. hahaha.

Antara bentes kaki dan pijak kaki, mana pilihan anda jika didapati anda tidak bersalah?
~Gila kau! DERHAKA. rela ak 'ber-salah-kan' diri.

Rasaya bila anda kena marah, anda akan lepaskan pada insan sekeliling?or siput tepi pasu? or pokok daun semalu?
~oH TIDAK. of coz trhadap owg yg mrh ak tuh (kalo ak xskit ati sgtlah).
kalo skit ati...habis la kau dhentam kegeraman kut....hahaaha.insan biasa.

Apakah ucapan anda kepada org yg suka mrh2?
~Marah2 lah selalu.

Senaraikan beberapa org yg anda rasa boleh jwb soalan ini?
Bloggers: my classmates.

***Mau jew ak post sal R&R, tp nsib baek dia bukan mrh ak. but "bastard restaurant"..kalu dia kata bastard punya budak2...huiiii....berepisod lara lah cerita engko beb.ambik kau five star.*****

bery mad question...

1. Adakah sukar utk mengucapkan good bye pd kekasih anda?
ak xpernah cakap pun dkt dia. tp dlu pas call gerenti ckp "babai".

2.Berapa lama anda mengambil kputusan utk say good bye?
ermmm....week goes month la jugak.

3. Perlukah anda mempunyai banyak reason utk berpisah?
Tidak perlu banyak. cukup satu yg ada banyak makna.

4. Apa reaksi si dia bila anda minta berpisah?
"memang ne yg ak tunggu"...tue r yg dia rasa....dgn muka steady.

5. Setelah brpisah, adakah anda bule mnerima dia dlm hidup anda lagi?
Sudah putus wayar, kalo smbung guna gam pun lma2 putus lagi. biar la begitu...

6. Pernahkah anda teringat kenangan brsama dia setelah anda berpisah?
Okay, salah satu ak benci soklan ne sebab jwpnnya ialah pernah & always.

7. Jika anda rindu bekas kekasih, apa anda wat? call? sms? else?
Berdiri di bumi yg nyata. tidak ada apa yg perlu dbuat geng. ada la jumpa air perigi....

8. Camna anda slepas brpisah? bahgia? sengsara?
OOOO...im totally FINE. nothing to worry about.

9. Bekas kekasih anda sudah ada kapel baru?
hahaha...ak rsa bukan kapel baru. sblum clash lg..mgkin uda tukar g kut.

10. Apa ucapan anda kepada bekas kekasih anda?
SELAMAT PENGANTI BARU. SEMOGA KEKAL KE ANAK CUCU.

11. Siapakah yg berani jawab soalan tag ini?
orang2 yg bertuah itu are: MY CLASSMATES!


***ignore after read this***

Ada clear ka???

mood okay:::::

Selamat menjalani kajian lapangan. sampai hstel jm7 p.m tadi.
what can i say? fun, simple, dramatic?
lepas ne, setelkan report pulak.

Dinner tadi dkt R&R, Balung, Batu 24, TAWAU.
Tuk pngetahuan you (kpda yg xtau): R&R is under koperasi Balung Cocos, which give 30%.
70% nya ke modal share yg satu lagi. i lupa..hihi.
so, i tolong promote: Pegi la makan d R&R, bleh membantu org kg ctu.
Punya la bersemangat tuk mkn d ctu kan.......ingin membantu.


mood sadis::::

Tp...kalo mkan d cna, kena jaga ckit adab menggunakan kerusi yer.
Silap chair, ada yg terbang kapla nanti.
so, bila mkan d cna, duduk d tempat yg anda pilih but DO NOT CHANGE SEAT PLACE!
Duduk saja di tempat kerusi itu diletakkan okay!
Kalau kerusi itu ada d jalan raya, naaa kau duduk la d jalan raya tue yer puan.
Thats good!!!

Len kali buat signboard lah!!
like this: "DONT USE MY CHAIR, I BELI D PARIS NEY!!! ADA FAHAM??"

Naaa....gitu baru jelas dong! dont speak louder 'im sorry to say???' 'bastard???'

WHAT?? WHAT??
i dont understand english madam, cant u speak in Malay????
well. thats more appropriate.
HIDUP MELAYU!

P/S: Next time, kalo u dlm keadaan frust tonggeng mna sekalipun, kalau rasa2 diri tue masih ada kewarasan, KEWARASAN yerrr.....(take note), tolonglah speak dgn baek2. pelanggan you tue bukan pekak sumenya. jgn men serkap jarang jew.

Kalau tidak, alamatnya.....jgnkan angkat kaki, memang xpijak pun kaki org d tempat itu.
CLEAR????

SEKIAN TERIMA KASIH.
...............................

Meet Balung COCOS

  • Skejap saja lagi akan bertolak ke Balong Cocos.
  • Coz we have a 'journey' there...
  • Ini bukan kerja main2. kami serius.
  • Tapi tidaklah sampai bkerut segala dahi. psal cuaca panas ya la kut.
  • i hope we'll b fun. im proud wif my class COZ we do it tgether.
  • GO FOR IT!!!
  • Mana taw dpt kenal balak cocos. wakakakaka!
  • And im enjoying my coffee b4 leaving....
  • 3 biji pesawat akan sampai sebentar lagi. Jadi harus bersiap. nanti kena leter lek bapak2 itu kalo lambat siap.
  • Alamakkkk!! sakit perut....
  • bye bye

Thursday, October 22, 2009

bery da bery haru


Kesah hero kali ne, ISHAAN. bru jak kenal. tp dia xkenal ak. agagagagaa...ak tengok kesyah dia dlm movie 'every child is special' tadi. kalu mau ak komeng, memang ak katang mantapang. fhm ka tuh?? hihihi....aku kata mantap la!

Story yg cukup2 mengharukan u know. BERY DA BERY HARU.
kesah budak disleksia..ngn famili dia dan disayangi oleh cikgunya.
wow...AAMIR KHAN memang good actor. emosi dia mantap tahap dewa.
mengalir2 air sungai dan laut di sepanjang tontonan. hahahahahaha....


Lagu2 dlm cerita ne pon besh. sedey kak. betol ne sedey nek. ko tengok la. kalau kau xdak perasaan memang la kau x nangis. hihihihi....time tengok cerita ne, ak bleh2 pulak bfkir ak d tempat c watak2 itu. memang la menusuk kalbu kesan dramanya kan. tapi betol engkau, memang walla!!!!!

Malah, siap ada lesson g.
''''''''kepada sume cikgu, xda apa yg lebih bmakna apabila menjadi seorang cikgu
melainkan dapat membentuk diri murid yang sebnrnya:
mngikut ketulusan diri dia. murid bhagia, cikgu pun bhgia.
cikgu yg sememangnya seorang cikgu akan menitiskan air mata
apabila melihat kesedihan dan kegembiran anak muridnya.......'''''''''


~~~ harap2 bakal2 anak2 murid aku bahagia sumanya. ~~~



apa raaaa......!!!!!

Ada la ak skodeng2 budak sekor ney. (mak, jgn marah). lama dah doh. memang dowh la. xtaw apa yg dowh nya. haiyaaa xtaw la! alaaa....utk sedapkan mata sja. mula2 kejap2 ak lalu, pastu hari2, then tinggal kdg2....last2 jrg2 udah.

Ehhh you! ini bukan kesah mee cintan taw. k, smbung balik......

sikalang? wa smpai hati tuk menyampaikan hati men-trooo away adrrss dia. dasyat you. memang smpai hati betul la. ntah apa yg siok betul ngn dia. mna ada rupa..len pulak tue kalo xda rupa. munyet lg lawa la tue. hahahahahaha....rupa ada...mcm2 ada. tp bukan bab itu yg ak mau amek taw.

***mgkin i like da ----- kut. 'hubungan keluarga'. BAHAGIA. Dowh. kueh dowh satu!***

itu.....td ak check dia. mc idup ag dia. tp mcm sakit jiwa pulak singgah ctu. byk betul org lalu. lalu, lalu dan lalu terus. jadi...biar la. semacam sgt tumpul utk lalu ag. kalau terlebih lalu karang kedapatan lek 'puan' badan. naaa..kau! selisih>......makanya:
  • apa patut dibuat? 'takder'.
  • mengapa? 'entah'.
  • aik! bengong la....'same la kte'. agagagagaa....
jadik, in a nutshell, in conclusion, stop la. xmau tengok ag. kembali ke zaman dulu.
apa raaaa.....!!!!

kalau yg taw tuh..ermm..betol la tuh tekaan anda. memang pass exam punya. cmerlang bergilang dulang you.

*kemuktamadan telah dipatenkan saat ini*
len msa ak ingkar balik. wakaka wakiki...!!!!!!



Wednesday, October 21, 2009

nice memory

Layan pics dinner kfc tuk clebrte birthdays mickey oct&nov.......nice memories!
tq to our encek........










And da last....cake for them.....sweet naa.....

**ne pun cerita b4 coti deepavali ne**haha.

Entri ayam.


Ne cerita dulu kala...kala b4 deepavali. ada la ak ngn mickeys join teater kanak2 mcm bidang terjun cket. tjuk terpilih? 'sayangku ayam'. terbalik dush....ayamku sayang. antara yg terhasil ialah...ini...:







Sbelum braksi d pentas teater, mari potosut dulu yer...hihihi....ne cerita belakang tabir. kira2 30minit sblm artis2 famous berlakon. ak pun sempat pose dgn artis2 kite..mrs@ms ayam. hihihi....nice dress bebe.hetu la antara paparan teater yg laen. wlpun serba kureng bckground....tapi 'dialog' memang walla! Hoyy..ak memang ketawa banyak wey mlm tuh......bukan men terabur g dialog artis2 mlm tue. sah jauh panggang dri skrip. hahahaa. Group ak turn ptma g mlm tue, so cepat setel. tapi ak ngn mickeys lepak sekaki dlm dewan tue nengok artis2 terkenal dr negara len. agagagaa...bezzzzzzz.....sebab x skema. so agak enjoy. ketawa saja la! mcm terlatih betul dialog diorang. agagagaga...group ak? besa2...tapi penyertaan itu yg penting, bukan? YES! wlpun x perfect tpi haku xkesah. okay la tuh...hhihih, syabbbass to da mickeys! mybe next story mna taw lebih gempak kan>>> kalo ada lgi la...okay la, habis. end. smbung thun depan yorr.****




Soklan exam yg bery mantapz!


1) ape persamaan michael jordan ngn michael jackson?

~mcm besa dgr jor. sonang ney! hruf awl nma diorang sama lor...mj. betol??? okay la tuh....hihihi....dan yg pastinya, wlpun ak xkenal mamat yg sorang ne, ak akan jwb mereka itu 'lelaki'. ada betul ka itu??? hihihihi...10 marks! peeewwiit........

2) tukang ape kalau dipanggil, die m'jenguk ke atas?
~Wahahahaa! tukang jenguk la. ntah tukang jampi serapah kut yg mintak hujan turun. huhuhu...sedih jwpn ne...ada jwpn laen yg lebih brmkna x?? ak bengong.....hahahhahaha.

3) nak mencari ckit punye susah, ble dh dpt, buang... ape die?
~Ho. yg ney pasti duhet. ooo dmna kau duhet??? kembalilahhhhhh dari mesin cash giant, gmart, suma kedai la...agagagagaaa...kedai mkn xpa, halal! hihihi....

4) ape persamaan kain jemuran ngn telefon?
~Emmmm...buat ak fkir lama neyyyy...pkai wayar kut. ohhh bukan! mereka itu tidak boleh makan la. agagagagagaaa..

5) kenapa pokok kelapa kt depan rumah harus ditebang?
~utk dimakan buahnya! gitu dong kalo menjawab...biar telus...eclass. hahahaha...sedapnyer air kelapa.....

6) gajah terbang dengan ape?
~Eyyy...agak2 la beb. bila pulak gajah terbang. telinga die pon xmampu mnerbangkan tapak kaki die taw. wakakaka! terlebih sudah..gjah bleh terbang dgn syap c pari2........(dlm mimpi yg indah la). ahahahahahahahaa......


****bezzz sungguh soklan2 exam ne. memang ak perah hotak habis. memang true marks la! kompom cikgu rgister ak masuk tadika balik. hihihi...gud22...ada teka teki lagi??? anda mau?? ak xmau bagi. sebab ak xsuka men teka teki. xtau apa tebiat petang ne jwb teka teki. hahahahaa***

.Tenang.


Right now, ak updating page haku hini dengan sgt tenang sebab br selesai watching a movie-romantic island wif lalinko. Nice story...kawaie. haha. hr ne amali selesai. cuma besok ada 1round g tuk 1 of my classmate, ms.deeko. dua hari da xmasok class. kalo smpai seminggu lepak d gym, ada ne lupa jalan p class karang. tapi xpa...bagus jugak tue. bleh jadi alasan lmbt masuk class. hahaha.tolengong!

Ak dpt tido ptg ne. 2jam. ok la tue. haha. memang nikmat. sebab tadi awl blk hstel. sebabnya pulak: game amali awal habis. tidak r puas hati betul ngn apa yg ak wat msa amali. tapi berbaloi. sebab xfel. hahahaha. alhmdllh. Tq kepada yg baek hati yer.

Dan petang hari ini memang damai. TQ 4 this moment. Harap2 hari2 sterusnya begini jugak yer.hihi. caw.~~~

Layan lgu camelis-irwansyah: sot2.....


Tuesday, October 20, 2009

gud nite+merapu


Ak rindu nasi lemak pagi.

Tapi ak d cni. Jadi, utk mlm ini ak tido tnpa nasi lemak besok pagi.

Nasi lemak yg dbeli daddy. haha.

gud nite.

Deepa.....




Saja mahu wish:
SELAMAT MENYAMBUT DEEPAVALI 2009.
(yg udah berhari2 berlalu)..haha. lambat dik.

Utk mereka yg clebrte......Happy Deepavali!
walla maruku!!!