Friday, December 27, 2013

latest punya.


Status terkini yer.
  1. perasan muda tapi belum cukup dewasa.
  2. sudah dan masih bekerja.
  3. baru habis bercuti di miri dengan keluarga.
  4. tengah melakar plan2 untuk tahun baru.
  5. single pada borang biodata tapi sebenarnya sudah cukup syarat kawen.
  6. perancangan yg terpenting...kawin? wakakakakaka!
  7. asal hidup serba suka duka, itu namanya sudah bahagia.
  8. till then, see ya!

it.is.just.a.blog.
-syazwanti saidur-
 
 

Monday, September 9, 2013

to be happy


Assalamualaikum =)

Ini masih wa. Sudah hampir 6 bulan kena panggil cikgu, pun masih ada bibit liar pada diri ini. Jgn slh phm pulak. Kes terlmbt bgun, terlmbt masuk kelas dll...kes2 itu lah yg aku panggil liar. kasar? lagi kasar ucapan kau psl ketidakbetulan cikgu2 skrg kan? hahaha! Kau kan sedia paham yg cikgu ne mesti perfect, disiplin tinggi you! macam gaji dia jugak. kan3x? aku taw kau angguk sedap je. Tidak mengapa. Semua pun phm psal tuh. Drp org mcm wa (cikgu)*hoisemen..hahaa...sibuk layan pikiran org mcm 'kamu kamu', lagi baik wa kongsi cerita keciguan wa selama beberapa bulan ne.

antara babak2 kiut seperti ini:-

1. cikgu    : "kalau cikgu mau rotan sorang2 boleh?"
    murid    : "tidak saya nak cikgu."
    cikgu    : "nak ke tak nak?"
    murid   : tidak nak cikgu"
    cikgu    : "nak?"
    murid    : (geleng kepala...) hehe.

2. murid   : cikgu..?
    cikgu   : ye?
    murid   : #@masa%dia%*tuk^*)())$tuu%#@@*aa..ciguuu.....
    cikgu   : hah? boleh ulang balik? cikgu xphm la...
    murid   : (geleng kepala..lagi) haha.

3. cikgu  : ini simbol apa?*wa tunjuk simbol tanda bca-koma.
    murid  : hmmm.....
    cikgu   : tengok bentuk simbol ne betul2...
    murid  : ya..undang ciguuuu!
    cikgu   : (lepas lelah kejap) udang bah. ingat ya udang ne tanda koma tau?nama simbol udang ne KOMA.
    
    KEESOKAN harinya...
     cikgu: ini simbol apa?
     murid: hmm....uNdang!
     cikgu: ya bagus. UDANG ok.UDANG....jd nama simbol ne apa?
     murid: hmmm.....
     cikgu: KOMA. ini KOMA.

    KEESOKANNYA lagi...
     cikgu: cikgu ckp ne simbol apa kmarin?
     murid: UNDANG!
     cikgu: eeh, bukan laa...
     murid: titik ciguu? tanda soal?
     cikgu: bukan. ini KETAM.
     murid: (tambah lagi satu garisan kerut dahi)

4. murid: ciguuu, itu ada bola api sana smlm ciguu...
    cikgu: ya? mungkin komet. atau bunga api.
    murid: bukan cigu. hantu.
    cikgu: (kerut dahi) bukan la. mana ada hantu.
    murid: jadi apa cigu?
    cikgu: burung berlampu kali.
    murid: (kerut dahi).....semua diam..buat muka yg xbuleh terima logik jwpn aku tdi.
    cikgu: (pesal la aku ne)

5. cikgu: cikgu tanya, boleh?
     murid: boleh cigu....
    cikgu: hmm...sapa yg ada kutu, angkat tgn?xpe...juju....(belum habis ayt wa ckp)
    murid: (suma angkat tgn)
    cikgu: ouh..(thn muka tekedu)
    murid: saya paling byk kutu cigu! (perempuan)
    cikgu: ouh..(lagi thn2 muka heran) yg laki2 pun ada kutu jugak?
    murid: ada ciguuu. na naa..(sambil bias2 rambut dia dgn konfiden)
    cikgu: (balik rumah. kepala rasa sgt2 gatal tuk seminggu selepas tuh)
   
Walaupun ia tidaklah sepenting mana tapi ia sangat bermakna buat aku. entah kenapa benda2 begini yg kita senang igt. rasa bahagia dlm hati dikeliling budak2. walaupun makk punya melenting buleh buat budak2 kelas tahun 4 tu rsa mcm mau upsr ari ni jugak, mau blah dr sekolah a.s.a.p. hahaha. takpe. tetap bahagia. sebab kita tau sebenarnya kita sangat sayang. see you.



p/s- damaikan hati dalam kabus pagi.


it.is.just.a.blog.
 -syazwanti saidur-

Thursday, June 6, 2013

kerusi-kerusi


Aku susun 3-4 kerusi memanjang
jadilah katil!
aku pun baring & tido atas katil buatan sendiri..
yg sudah jadi habit sejak bertahun yg lalu.
teringat zaman dulu2...
hahaha...mcm duluuuuuuuu sgt!
pantang kelas free memang aku bukak katil.
xdpt bukak katil, aku bukak meja. haha!

Actually aku masih temankn my mom d ofis beliau ne..
atas permintaan ibu tersayang, jadi hamba menurut perintah...
dek boring, tu yang aku bukak katil dkt ofis ne.
saje bagi muka tambah bulat.
mata tambah sepet.
menidurrrkan diri. :p
 on9 lama2 pun aku x lut.
duduk lama2 pun x asi.
asik pikir rumahhhhhh aje.hahaha!
x doh lahhh smpai gitu....
aku saja bagi dramatik sikit.

Lusa balik miri da....
entah bila balik rumah g...
raya kut!hehe.

so xda apa lagi mau cerita. wa cau.
Assalamualaikum.
 

it.is.just.a.blog. 
-syazwanti saidur-

Wednesday, June 5, 2013

perhaps i need you;


let's meet 
just once in 3-4 months, it's okay for me.
let's meet, okay?


selagi..i still have this care
to meet you.
so, let's meet.
i found a plug to switch off the electricity,
so please, let's meet.
before i press the button,
just.. let's meet.

i just need to check the brightness of our light.
so then i can know.

*hantemmmm lah puisi yinggelish. hahaha!

it.is.just.a.blog. 
-syazwanti saidur-

ada pesanan di sini;



also those who annoying
bikin sakit ati
kekadang mengeluhkan 
partner berdebat
tinggal bertumbuk je belom....
but still, they are my friends.
saya tak selalu jumpa dorang
tapi
antara kami,
ada sesuatu yang memanggil
 membuat aku mahu berjumpa dorang.
sayangi, hormati sabahat!
pesanan oleh kura-kura ninja. 
*hantam! hahahahahhahahahah!

it.is.just.a.blog.
 -syazwanti saidur-

nyawa cukup masin;


Perasaan yg cukup masin =)


you boleh nampak i fall in love..
bila saya on call,  i can smile for the whole day...selagi telinga masih melekat dgn hp.
habis call, heloooo im in dunia yang nyata! so, berhenti tarabang sana sini. haha!

and in his eyes...yer?
i dont see any signs of love in there....
bukan sebab memang xder.
aku x berani pandang.
hahahahaha! 
jadi, ada atau xder, gua xda jawapan.
sbb gua punya cinta pun gua xtaw keberadaannya di mana.
2 kali 5 bahagi 7 puluh sembilan lagi. haha... kau kira lah!
gua taw hang akan bilang gua tolengongggggg.
hamba redha. =)
 
just....
 im keeping a reason for all this
i need you.
like i need my NYAWA.



it.is.just.a.blog.
 -syazwanti saidur-

salam rindu :)


The thing is...apabila kita semakin meningkat dewasa, pandangan kita semakin sempit walaupun pada dasarnya kita rasa kita sedang berfikiran jauh dan matang. hows that sound? hehehe.

Assalamualaikum.
Salam rindu.
Kini bertemu.

Lama x update blog kan. Maklum saje hamba sedang membiasakan diri dengan kehidupan baru & luckly....i loike it very de much! hahaha!

Satu perasaan yg dpt aku ungkap sekarang....Alhamdulillah. Wa syukurillah.
Untuk segala urusan yg selesai.
*tinggal urusan update gaji je belom. hahahahaha!
hantu kan????!

Manusia memang begini. baru mencabar. 
*mcm selalu wa dengar ayat tuh. petikan kata-kata diri sendiri huh..
okay cau dlu.
wa tengah sibuk dicussing dengan mom psl 'byk2' perkara. 
till then. see ya!



it.is.just.a.blog.
 -syazwanti saidur-